А трябва ли да уведомя НАП ?

За какво? Въвеждате си изпуснатата фактура и подавате отново.
Подавате абсолютно всичко отново.
Създал ли я е поне? Може да се покаже, че няма умисъл?

Каза, че я попълнил, прикачил служебната бележка (получава доходи като общински съветник), но след това нещо не се е получило.
Да, да. Благодаря! Това вече е прочетено!
Каква е глобата за не подадена декларация по чл.50 от ЗДДФЛ? Имам един познат, който е решил да си подаде сам ГДД с ПИК от НАП, но нещо не се е справил. Когато проверих в сайта на НАП не видях подадена декларация.
Мноооого бременна се е оказала тази майка. От 2015 - родила чак 2016:)
Декларирате ПОЛУЧЕН доход.
Мисля, че няма нужда да се попълват 12.1, 12.2, 12.3. Достатъчно е само в т.12 да се посочи кода. Трябва да се посочи дата за начало и край на осигуряването на т.14 и 15, ако е приключила работата по ГД.
Като отворите табличката за осигуровките за 2016 год. (в справочник) на ТЗПБ пише: всички без 14. Малко по-надолу в табличката пише 14 - без трудови правоотношения.
 
Щом тя иска да бъде освободена - по взаимно съгласие (ако това е желанието на двете страни) - за 4 месеца по 7.20 лв. на 1 работен ден.
Подай нова декларация.
т.21 - 75.00 лв.
Осигуровките са така, както Вие сте посочили.
т.34 не се попълва.
Данъкът се декларира с д.55.
Вие искате след намаляване на приходите с 60% признати разходи да изчислите данъка и от размера на данъка да преотстъпите отново 60%. Няма как да стане!
Прикачвам Ви едно указание (становище) на НАП. На втората страница има една забележка, в която е написано, че ЗП-ФЛ няма право да преотстъпва данък.
Тук няма да намерите помощ. Огледайте си добре д.1 и д.6. Някаква разлика от 180 лева.
И какво преотстъпване търсите?
Какво преотстъпване? Отговорът на счетоводителката е за класиране в топ 100.
Сумирате всички получени приходи през І-вото тримесечие. От общата сума изваждате 60% признати разходи, осигуровките за трите месеца и получената сума умножавате по 10% - това Ви е данъка. Това декларирате в декларация по чл.55 и внасяте до 03.05.2016 год.
Имам регистриран ЗП, който продава непреработена продукция. За тази дейност не изравнява доход. Внася си ежемесечно осигуровки в срок. През 2015 година има плащане по ГД. И тук лекичко забивам. Според мен трябва да попълни справката за осигуровките. Попълнила съм колона 4 със сумата от 300.00 лв. и след това по сметките при плащането за съответния месец по ГД. Дали  правилно?
В самата декларация пише, че няма срок за подаването и, но увеличението на авансовите вноски се ползва след подаването на декларацията. И съответно искат да платим лихви (т.е. не приемат внесената по-голяма сума по третата авансова вноска). Как да процедираме. Благодаря.

Увеличението се ползва след подаване на декларацията, но срока за плащането на авансовия данък за ІІІ-то тримесечие е 15.12. За какво изобщо сте я подали тази декларация по чл.88?
Каква промяна на авансова вноска на 22.12.2015 год.? Това е трябвало да направите преди 15.12.2015 год.