Щом тя иска да бъде освободена - по взаимно съгласие (ако това е желанието на двете страни) - за 4 месеца по 7.20 лв. на 1 работен ден.
Подай нова декларация.
т.21 - 75.00 лв.
Осигуровките са така, както Вие сте посочили.
т.34 не се попълва.
Данъкът се декларира с д.55.
Вие искате след намаляване на приходите с 60% признати разходи да изчислите данъка и от размера на данъка да преотстъпите отново 60%. Няма как да стане!
Прикачвам Ви едно указание (становище) на НАП. На втората страница има една забележка, в която е написано, че ЗП-ФЛ няма право да преотстъпва данък.
Тук няма да намерите помощ. Огледайте си добре д.1 и д.6. Някаква разлика от 180 лева.
И какво преотстъпване търсите?
Какво преотстъпване? Отговорът на счетоводителката е за класиране в топ 100.
Сумирате всички получени приходи през І-вото тримесечие. От общата сума изваждате 60% признати разходи, осигуровките за трите месеца и получената сума умножавате по 10% - това Ви е данъка. Това декларирате в декларация по чл.55 и внасяте до 03.05.2016 год.
Имам регистриран ЗП, който продава непреработена продукция. За тази дейност не изравнява доход. Внася си ежемесечно осигуровки в срок. През 2015 година има плащане по ГД. И тук лекичко забивам. Според мен трябва да попълни справката за осигуровките. Попълнила съм колона 4 със сумата от 300.00 лв. и след това по сметките при плащането за съответния месец по ГД. Дали  правилно?
В самата декларация пише, че няма срок за подаването и, но увеличението на авансовите вноски се ползва след подаването на декларацията. И съответно искат да платим лихви (т.е. не приемат внесената по-голяма сума по третата авансова вноска). Как да процедираме. Благодаря.

Увеличението се ползва след подаване на декларацията, но срока за плащането на авансовия данък за ІІІ-то тримесечие е 15.12. За какво изобщо сте я подали тази декларация по чл.88?
Каква промяна на авансова вноска на 22.12.2015 год.? Това е трябвало да направите преди 15.12.2015 год.
Дрън, дрън, че пляс. Колкото провериха онези с луксозните имоти. То не бяха дронове, хеликоптери и т.н. "За милиони - няма закони, за кокошка - няма прошка":)
Най-безболезнено - корекция на бележката. Трябва да се чуете и с лицето, ако е подало ГДД - корекция.
Съвсем нормално си разсъждаваш. Ние да не сме детективи. Където искат да ходят парите.
Този ЧСИ все пак си е прибрал някой лев. Разни такси, макси. Няма ли издадени документи от него?
А дали има платени суми на физическите лица? Зависи от "маймуните" на клона.
Ти сериозно ли?! Че каква отговорност носиш дали някой контрагент си е включил или не фактурата в дневника?  :blink:

Сериозно. Дори дословно преписах текста. За първи път имам такова "искане" за представяне на документи. Като го чета имам чувството, че това е задачата изпратена до проверяващия и той, за да не пише какво точно иска - ми я препратил.
Защо да не е признато правото му на обезщетение?
Нима Вие изключвате тази възможност - да се разболее по време на отпуската?
Вчера имах такъв случай - ЗП-физическо лице има проверка от НАП. Искат и оборотна ведомост. Ама какви са тези глупости.
Днес подготвям една проверка по ДДС. В изпратеното писъмце пише - да се установи правото на ДК за получените доставки, включени ли са в дневниците за продажби на контрагентите. Имам 65 фактури за покупки. Сега трябва да звъня на тези фирма и да питам - включихте ли фактурата в дневника си.
Тези хора са изперкали тотално.