Наистина е чудо, но ако се покрият задълженията без превод ще е двойно чудо:)
Необлагаеми доходи
Чл. 13. (1) Не са облагаеми:
1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:
а) (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) един недвижим жилищен имот, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от три години;
б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;
На ред 7 от част ІV на годишната декларация.
Здравейте,моля за помощ. Искам да прехвърля майчинството си на бабата на детето от 1 май 2016. Какви документи трябва да представя в нои и в какъв срок? Ще пътувам от 27 април до 4 май вкл.мога ли да ги представя документите там преди 1 май или на 5 май (трети работен ден от 1 май)?

Има много допълнителни въпроси, на които трябва да отговорите преди това.
1. Вие в момента ползвате ли отпуск за гледане на дете от 1 до 2-годишна възраст на детето?
2. Вие сте - СОЛ, работеща на трудов договор, свободна професия и т.н.?
3. Бабата осигурена ли е в момента за фонд Общо заболяване и майчинство?
Тогава защо попълвате ГДД?
Аз прочетох питането няколко пъти и не можах да разбера - това облекчение за децата ползвано ли е при работодателя?
А Вие сигурна ли сте, че подадените преди това уведомления без попълнени имена са приети?
И как тогава попълвате уведомление без имената?
Здравейте, искам да попитам ще ми се полагат ли тези 50% ако пусна сина си на ясла през септември и в.това време когатo детето ми ще бъде на година и 4 месеца следващия месец.Май аз ще родя и другото си дете и ако ми се полагат какви документи трябва да се подадат от счетоводителката на работодателя ми??? Сърдечно благодаря:)

Счетоводителката на работодателя Ви нищо няма да подаде, ако Вие не изразите желанието си. Това е Ваше задължение. За да получавате 50% от обезщетението за първото Ви дете трябва да попълните и подадете във фирмата приложение № 8.
Не-то ми е за ДДС-то. Това не са приходи. Относно авансовия данък за тримесечие - задължен е, ако има получени приходи.
Аз също имам ЗП-та и подавам отчети в статистика. Миналата година се разправях с шефката на статистиката за тези отчети и я питах как аджеба да разпределя тези 60% признати разходи на материали и външни услуги, при условие, че нямам никакви документи. Отговорът беше нещо от рода на "гледайте тавана". Така и правя.
Закон за статистиката:
Чл. 20. (1) (Изм. - ДВ, бр. 81 от 2005 г., бр. 98 от 2008 г.) Лицата, които управляват или представляват юридическите лица, са длъжни да предоставят на Националния статистически институт и на органите на статистиката достоверни данни при попълване на формуляри и анкетни карти по изследвания, включени в Националната статистическа програма, за които е предвидено, че се провеждат на основата на задължително участие. Данни се предоставят и за клонове, поделения или други структурни звена на юридическото лице.
 (2) (Нова - ДВ, бр. 81 от 2005 г.) Информацията по ал. 1 за Министерството на отбраната, Българската армия и техните структури се предоставя от министъра на отбраната.
 (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 81 от 2005 г.) Задължението по ал. 1 имат и физическите лица, включително земеделските стопани, за осъществяваната от тях стопанска дейност.
 (4) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., предишна ал. 3, изм., бр. 81 от 2005 г.) Лицата по ал. 1, 2 и 3 са длъжни да представят на Националния статистически институт годишен отчет за дейността си, съдържащ статистически справки и счетоводни документи.
Прави сте  не съвпада рожд дата на бебето е  16.02.16г а отпускът е  до  28.02.2016тОт 29.02.2016 до навършване на две години ще е отпускът по чл.164. Последен въпрос . След като е инсталирана програмата  следва ли да се носи  нещо в НОИ потвърждение.

Два са вариантите са представяне на документи в НОИ - онлайн и на место в НОИ - на хартиен или магнитен носител. Вие преценете къде попадате.
Ами основанието за този вид отпуск е в приложение № 7. Това приложение (№ 7) майката попълва и подава във фирмата. Остава в досието и.
Изтеглих си програмата от сайта на НОИ  според мен, само да попълня приложение 10 Удостоверение.  Детето е родено на 16.02.2015г отпуската по чл.164 ал.3 нали от от следващият ден  когато е навършило 1 година.

Точно така - приложение 10.
Отпуската по чл.164 е от следващия ден след изтичане на 410 календарни дни. Тази дата понякога не съвпада с рождения ден на детето.
Защо така мислите за данъка? Все пак за четвъртото тримесечие не се подава декларация по чл.55 и не се внася данък.
На кой код се посочват платените такса на ЧСИ в сп. по чл.73 - код 306 или 3074 ?!

Аз съм посочила 306.