Какво налага корекция? Коригиращи данни за кого ще подавате - СОЛ или работник?
Разбира се, че трябва да има и стойност.
С код 1 (евентуално).
Договорът е прекратен по взаимно съгласие още в края на миналата година, майката е започнала веднага работа, но от нашата фирма колежката не е декларирала нищо в НОИ и сега при проверка трябва да поправим грешката и подадем промяна на обстоятелства.

Приложение № 12 и копие на заповедта за прекратяване.
Здравейте, имам следният казус: тук пише, че този отпуск е целеви и се ползва от "Право на него при определените в КТ условия имат работещите по трудово правоотношение майка и баща на детето". Ами ако бащата не работи по трудово правоотношение  има ли право на такъв отпуск? Може ли след навършване на 2 г. на детето, майката да поиска да ползва наведнъж отпускът, който се полага на нея и на бащата? Каква е процедурата?

А по какво правоотношение е бащата?
А как и прекратявате договора?
А тази продажба включена ли е в месечния отчет на касовия апарат?
АМИ  щом трябва да посоча сумата, която е на ред 1 от Част ІV - , то тогава излизат за възстановяване 129,03лв / т.е това което съм удържала като данък през 2015

Ами точно така е.
Здравейте,
един наш работник ще ползва облекчение за деца с увреждания. Той сам ще ходи до НАП да си подава декларацията по чл. 22г. Аз трябва да му дам годишна данъчна декларация за 2015г, така ли е? И още нещо: той има и втори трудов договор на 2 часа. За него също ли трябва да му дам годишна декларация?

Как така Вие ще му давате годишна декларация? Вие ще му издадете съответната служебна бележка за дохода, получен през 2015 год. Също така ще му издадат служебна бележка и от втория трудов договор.
Логиката Ви е неправилна.
На какво основание сте освободена от работа? По кой член от Кодекса на труда?

Нали си го пише в заглавието на темата.
В приложение 10 част 8 на ГДД в колона 4 ще посочите сумата, която е на ред 1 от Част ІV - Изчисляване на данъка върху общата годишна данъчна основа на ГДД
(Сума от годишните данъчни основи по чл. 17 от ЗДДФЛ), ако тя е по-малка от 7920.00 лв.
Никъде не пише за копие на акта за раждане.
Декларация с баркод ли попълвате?
Данните на съпруг (съпругата), а не на декларатора.
1. Дължи Ви се обезщетение за оставане без работа - 1 месец по чл.222, ал.1 от КТ. Имате право на това обезщетение, ако до 01.04.2016 год. не започнете работа. След 01.04.2016 год. ще подадете декларация, че не работите и ще заявите желанието си за плащането на това обезщетение. Трябва да докажете това обстоятелство с трудовата си книжка.
2. Също така може да имате право но обезщетение по чл.224 от КТ - за не ползван платен годишен отпуск.
На болничния пишело "продължение".
Каша от всякъде.
След като възнаграждението (ГД) е изплатено през март ще подадете до 25.04 и дата на т.18 - 31.03.2016 год.
Като я водите самоотлъчка в д.1 за м.февруари ще прекъснете осигуряването за този ден и тя няма да получи обезщетение.
Пак ще наблегна - проверете добре датите на болничните след като Ви бъде представен поредния.