Благодаря за помоща с ГДД направих я и излезе за връшане само данъка от застраховката! Но сега излезе друго питане на дневен ред_ Свободните професии ,примерно адвокат могат ли да ползват данъчно облекчение за деца по чл.22в.На националния тел .казват ДА ,на регионалния тел.НАП -НЕ .Като чета ГДД и указанията имат право,но дане бъркам ?

С една лекичка разходка из ЗДДФЛ ще получите отговора.
Според мен - има право.
Знам ли. Нали е бюджет ... може да са по други закони.
Издават ми фактури от една Община за наем на земеделски земи, полски пътища, бели петна и тръжни документи. Забелязах, че всяка година номерацията им започва от 0000000001. Така ли е правилно?
В т.9 няма дата. Там се посочва месеца - 02. На т.18 - 29.02.
Божа работа. Може да намалите, може да увеличите. Ще зависи от резултата в края на годината между началното и крайното салдо.
Писах, ама пак. То повторението е майка на знанието. Издавам фактура за стоп.2014/2015 год. след 01.10.2015 год. Признавам прихода през 2015 година. Имам плащане през м.януари 2016 год.
Хайде и тук - прихода за кого е ФЛ или ЮЛ?
А приети ли са и двата пъти декларациите?
Когато попълните Приложение № 1 ще посочите удържаните осигуровки и данък, които фигурират и в служебната бележка.
Попълнете ГДД с баркод.
Правилно е с код 501. В документа за покупката колко са продавачите?
Според мен за годината, в която е положен труда.
Един приятелски съвет - да си заделя паричките, които ще трябва да доплаща за осигуровките и с тях да си помага по време на майчинството.
Аз също имам превод по мярка 121 тази година. При мен са 40 % и признах прихода само с тях.

Цялата сума ли призна за приход през 2015 година?
Няма проблем с кандидатстването и получаването на субсидии. Лицето е регистрирано като ЗП. Подава декларация Окд-5 като ЗП и посочва осигуряване през ЕООД-то. Шефката ми е точно така. Няма никакви проблеми.
Каква по-точно справка Ви искат?
Това означава ли, че като попълвам он-лайн, ще го отрази?

Би следвало да се отрази отстъпката. Ще си проверите, когато подавате. До внасяне на данъка сумата като задължение ще е в пълен размер - без отстъпка - за да се спази срока на внасяне.
Здравейте,

Позволено ли е в пракитиката баща да ползува болничен за гледане на дете до 18 год., при положение че майката е в отпуск по майчинство за същото дете, ако детето е под две годиша възраст?
Нали майката затова ползва отпуска - да гледа детето.
Няма как двамата родители да получават обезщетение.
Защото попълват с баркод, а не онлайн.