Разбира се, че трябва да е осигурен бащата към момента на прехвърлянето. То детето още не е родено?
Бащата осигурен ли е за фонд ОЗМ?
И защо е тази цялата процедура?
Много неточно формулирано питане. Не такъв метода на изчисляване на 60% признати разходи. Те се изчисляват от получените (действително получени) приходи.
Здравейте имам нужда от помощ и съвет!Бременна съм съвсем в началото но съм безработна и не мога да си намеря работа.Въпросът ми е ако сама си внасям здравните осигуровки ще имам ли право на майчинство и дали ще е на основата на минималната работна заплата?Благодаря предварително

Вие сама трябва да си плащате здравните осигуровки като безработно лице, но за съжаление това няма да е основание за получаване на обезщетение.
Мисля, че имате 24 часа да го декларирате.
Здравейте  :blink: Аз пък се боря с данъчно облекчение за деца. Правото е ползвано чрез работодателя. В декларацията обаче не става нещо както си му е реда.Ако чекна в описание на приложенията към декларацията приложение 10, излиза че дължи 40 лв../за 2 деца/. Ако не чекна, нищо не попълвам съответно /декл. 22в/, но в служ.бележка от работодателя данъчната основа е намалена и в приложение 1 това нещо няма къде да се отрази?!?! Иначе тази декларация по чл. 22в трябва да се представя в НАП /копие на тази при работодателя ли да е или нова да се попълва/ . Моля някой ако е минал по този път да помогне  :good:

Нещо не схващам с какво се борите - нали това право на облекчение за деца е ползвано при работодателя? Какво се опитвате да правите в ГДД?
Сигурно ще се окаже, че в тези 90 лева влиза и сумата, която трябва да се изчисли от дохода и по трудов договор.
Без лихвите. Само осигуровките.
Добро утро.Имам още един въпрос.Ще изчисляват майчинството ми върху минималната работна заплата 420лв.Майчинството ми колко ще бъде 420 лв или 90% от тях?

До 410-тия ден - 420.00 лв.
Здравейте,
Трябва да прекратя майчинство на служителка  и да подам декларация за получаване на 1/2 от майчинство за 2-рата година. С новите декларации, които влизат в сила от 2016г. кое е приложението,което се подава за промяна на обстоятелствата?
Лек ден!

Приложение № 10.
И въпреки това, променята на заплатата нагоре не е свързана със съгласието на работника. Аз почти винаги пускам заповеди.

Може да се променят в посока намаление.
Защо винаги се бъркате с МРЗ и МОД? Променя се ОСНОВНА ЗАПЛАТА.
Да. Щом имате предписание.
Много хаотично написано. Пишете, че не сте работила от 2011 година и от последната Ви работа се водите в неплатен отпуск. 4-5 години сте в неплатен отпуск? Как се самоосигурявате? Ако имате предвид, че всеки месец си плащате здравните осигуровки - това не важи за майчинство при забременяване.
В предписанията пише ли за д.6?
Силистра. Това вече не е проблем - ел.подпис
ЗП-тата са ми любими. Особено тези без ДДС и с 60% признати разходи. Пей сърце:)
Може. Подавайте. А Вие знаете ли какво се прави?
Трябва да прекъснете майчинството.Няма как да Ви плащат 2 обезщетения за един и същи период в пълен размер. През периода на застъпване на болничния е майчинството ще имате право на 50% от обезщетението за гледане на дете.