Принципно не е проблем, но е свързано с един "тон" документи.
Физическите лица не са задължени да имат печат. Може да имат щемпел.
Ако Ви заведат фиктивно на работа това трябва да стане поне 5-6 работни дни преди издаването на първия болничен лист за 45 календарни дни преди термина.
За първите 410 календарни дни (това е около първата годинка на детето) ще получавате МРЗ за страната.
За отпуската за гледане на дете до 2-годишна възраст - божа работа - време бол.
Разбира се, че Вие ще си плащате здравните осигуровки. Кой искате да ги плаща. Може и някой лев за услугата да искат. А за тези 5-6 работни дни - всички осигуровки ще са за Ваша сметка, а не само здравните.
Благодаря за бързия отговор, не съм подавала приложение 12 , има ли смисъл да го подам сега, заедно с приложение 8?

Извинявам се, но не съм "вързала" правилно датите. Вие след приключване на отпуската до 410-тия ден сте ползвали платен годишен отпуск, а не отпуск за гледане на дете. В този случай НЕ Е необходимо да се попълва и подава приложение № 12, защото нищо не променяте. Извинявам се отново. Подайте приложение № 8, за да получите 50% от обезщетението през периода на платен отпуск.
Трябва да регистрират и представят споразуменията за комасиране и договорите в Общинските поземлени служби.
Според мен всичко е точно. Опитай отново.
Изпрати файла на този мейл: m.v.p@abv.bg
Ще го погледна.
Трябва да попълните и подадете във фирмата приложение № 8 (това е новия екземпляр валиден от 01.01.2016 год.), за да получите за този срок 50% от обезщетението. Надявам се, че сте подали през м.12.2015 год. приложение № 12 за промяна в обстоятелствата.
Ако получавате наема ежемесечно (за 2015 година) сте изпуснали срока да декларирате дължимия данък. Ако наемателя Ви плаща в брой - оформете плащането през ІV-тото тримесечие на 2015 година. Ако е по банка - гадничко. Издайте на наемателя разписка за получения наем.
Ако искаш прати ми файла да го погледна.
И въпреки всичко след отговора на НАП стигам до извода, че някъде е посочен булстат.
А каква е регистрацията в сайта на НАП с ПИК - като юридическо или физическо лице?
Ако изготвяте д.6 на програмата на НАП трябва да въведете нов осигурител по ЕГН и трите имена на лицето.
Да не се опитвате да подадете д.6 през булстата на фирмата?
Точно така - редовни.
В кл.70 посочвате сумата от 700.00 лв. С ДДС-то за м.януари 2016 год. приключвате процедурата от м.11.2015 год. и частично от м.12.2015 год. Остава Ви ДДС за възстановяване от м.12..2015 год. в размер на 300.00 лв., която остава за м.02.2016 год.
Д.1 с минус? Това е нещо ново. Коригираща декларация 1 може да се подаде до 30.04, но няма как да се подаде д.6 с ел.подпис, ако е изтекъл срока.