Корекция на д.1 и подаване на още една за времето в неплатен отпуск, който не се зачита за стаж. Няма да стане без предписания, защото е след 30.04.
Какво налага толкова заличавания?
Чл. 6а. (Нов - ДВ, бр. 99 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) (1) Работодателите, осигурителите и техни клонове и поделения, осигурителните каси или самоосигуряващите се лица могат да коригират подадените данни с декларации по чл. 2, ал. 1, като подават декларация с коректните данни и попълнен код за корекция. С код за корекция не се коригират данните:
1. в декларации образец № 1 и № 3 - месец и година, код на задълженото лице, единният граждански номер/личен номер на чужденец (служебен номер) на лицето, за което се подава декларацията, и код за вид осигурен; датата на раждане и код за пол, когато е попълнен личен номер на чужденец или служебен номер в декларация образец № 1;
2. в декларация образец № 5 - периодът, за който се отнасят данните; код на задълженото лице, единният граждански номер/личен номер на чужденец (служебен номер) на лицето, за което се подава декларацията, и код за вид осигурен; датата на раждане и код за пол, когато е попълнен личен номер на чужденец или служебен номер.
(5) Декларации по ал. 1 не се подават за коригиране и заличаване на данни след 30 април на годината, следваща годината, за която се отнасят. След този срок декларации се подават само на електронен или хартиен носител след разрешение на Националната агенция за приходите или Националния осигурителен институт във връзка с възложените им дейности.
Лекичко се омотах и имам нужда от помощ. Благодарна съм на всеки, който се включи. Ситуацията е следната:
работник назначен на МРЗ - 360.00 лв. и клас 3.00%
отработени дни - 19 и часове - 159
СИРВ - месечно
Има 14 часа работено на официални празници - 01 и 06.05.2015 год.
Може би нещо някъде сте посочили неправилно в програмата.
Може, може. Имам овчар, говедар:))
Стажът се заверява в осигурителна книжка.
Греши програмата.
Какво Ви пречат? Нека да си стоят там.
Разбира се, че трябва да е осигурен към датата на издаване на болничния лист, за да има право на обезщетение.
За закупуване на каквото и да е трябват пари, а те предимно са в сметки от група 50...
Назначавате го на втори трудов договор. Времето се зачита за стаж, но не се посочва в трудовата книжка, а се издава УП.
Може. Прочетете добре какво пише на т.18 от д.6.
Имам фактура за закупени тръжни документи с начислено ДДС.
Не пишете глупости, моля Ви. Какви лихви, каква отделна сметка?
Не вярвам за 1 ст. да Ви образуват изпълнително дело:)) Ще ги внесете следващия месец. Може да си инсталирате програмата на НАП и с нея да си правите проверка на файла. При нея има опция за изчисляване на осигуровките, за да не се получават такива различия.
И сбора е грешен - 34.11 лв. е.
Има грешка в сметките за ДОО.
Първите писания прочетени по диагонал ми се виждат правилни.
За д.1 - попълвате 19 в първото квадратче.