Условието е да има 12 месеца осигурителен стаж, осигурен за фонд Общо заболяване и майчинство и също така да е осигурен за същия фонд към датата на ползване на този отпуск.
Изберете си нещо от чл.328. Работниците са вече на постоянен ТД.

Защо? Може да има взаимно съгласие.
Няма как основанието да е чл.325, ал.1, т.3 от КТ.
Заради това:
Превръщане на срочния трудов договор в договор за неопределено време
Чл. 69. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.
(2) Предходната алинея се прилага и при срочния трудов договор за заместване на
отсъствуващ работник или служител, ако трудовият договор със замествания се прекрати през време на заместването.
А как ще ги освободите?
Защо не погледнете от ново КТ и да прочетете основанията за прекратяване по двата члена? Търсете разликата.
Защо не Ви хареса отговора ми за заповедта за прекратяване от 9.38 часа?
Но в конкретния случай работодателя НЕ дължи обезщетение от една брутна заплата. Желанието за прекратяване на договора е на работника.
Не, не. Коригираща с точните суми на осигуровките по фондове.
Това "лицето не е работило в този период но работодателя държи да му плати обезщетение  една брутна  работна заплата" не го разбрах. За какво обезщетение иде реч?
Заповед от 12.06, връчена на 12.06 с дата на прекратяване - 13.06.2015 год.
Подготвяте коригиращи д.1 и д.6 отделно за всеки месец, описвате с няколко реда случая и подавате в деловодството на НАП (в 2 екземпляра). Няма как да коригирате без предписание след дата 30.04.2015 год.
Как така всичко е през месец май?
Само корекция на д.6 ли се налага? А д.1?
Здравейте,
Бих искала да попитам имам ли право на тези 2 дни при смърт на роднина,  ако преди години детето е осиновено от друг човек.
Благодаря !

Не разбрах добре въпроса Ви.
Няма такава промяна. Може да прехвърлите правото на отпуска на бащата след навършване на 6 месечна възраст на детето. Той ще получава 90% от неговия осигурителен доход, ограничен до нетния. Вие трябва да се върнете на работа, за да има право той на тази отпуска.
хм, безработицата не ми е силна, обаче не би ли трябвало да се възобнови получаването на обезщетението в оставащият срок?

Можеше да се възобнови получаването на обезщетението за оставащите 3 месеца, ако трудовия договор на лицето беше прекратен преди да са минали 9 месеца. Като броя на пръстите от м.май 2014 год. до днес са повече.