Как така само до НАП? Прилича ми на писмо до Дядо Коледа (Дядо Мраз).
Естествено, че ще изпратите декларацията на адреса на компетентната агенция - по адрес на фирмата.
Имам внесени суми от собственика на едно ЕООД - временна необходимост от парични средства. Трябва ли да ги посоча в ГДД - т.4 на справката за свързаните лица - част VІ? Изобщо не ми се иска.
И аз съм с особено мнение за делението на 12 месеца.
Лично мнение - в част ІХ - декларирате 0.00 лева.
Ако в процес на работа през 2015 година установете, че резултата ще е печалба - подавате декларация по чл.88 за промяна на авансовите вноски.
В сряда един колега ми се оплака, че подал ГДД за 2014 година и отбелязал надвнесения авансов данък за възстановяване. Сумата беше смешно малка. Веднага са му отправили покана и е започнало едно копиране на документи, справки.
Подава се отново с всички записи.
Здравейте фирмата ни закупува цистерна за съхранение на гориво за лични  нужди .Срока за подаване на данни беше до 09,03,15 ако подадем декларация сега ще имаме ли санкции.

На коя дата е закупена тази цистерна?
Никакви претенции. Заличаване на уведомлението.
Трябва. На тази отстъпка имат право физически лица, които са подали ГДД по електронен път до 31.03.2015 год. и са платили данъка в срок - до 30.04.2015 гоз
Увеличението се включва към приходите, а намалението към разходите, както е съставен ОПР.

И така да посоча сумите в ГДД - общите приходи от ОПР-то заедно с увеличението на ...?
Защо никой нищо не споделя по въпроса?
Незнам дали ще е от полза ,но аз исках да променя вида на осигуряването си през м февруари тази година. Ходих лично в нап / П-в /  и ми отказаха да приемат Окд 5 ,защото промените във вид осигуряване можело да се прави само до 31.01. на текущата година.
С други думи бях закъсняла.

Това с промяната вида на осигуряването е друга работа:)
Ще разбутам тази мааалко старичка тема, защото и аз се замислих за това - трябва ли да включа в сумата на общите приходи сумата на увеличението на запасите от продукция и незавършено производство. За мен тази сума не е никакъв приход.
Защото майчинството е целево,плаща ви се да си гледате детето а не да го давате на ясла :)

Какво майчинство? Какви 5 лева? Жената не ползва отпуска за гледане на първото си дете. Получава само 50% от обезщетението и съгласно чл.54 от КСО има право на тези пари до навършване на 2-годишна възраст на детето, ако то не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка или не се отглежда от лице заето по програма.
В никакъв случай не е така - законодателя да си позволи да дава повече пари за болнични по общо заболяване от колкото за обезщетение при бременност и раждане.
При болничен за общо заболяване обезщетението е в размер на 80%, а при бременност и раждане 90%. За времето, през което ползвате болничен за общо заболяване няма да се има предвид размера на обезщетението, а дохода, от който е изчислено обезщетението.
Как електронно? Теглите си програмата от НАП, попълвате всичко необходимо и след това записвате файла за НАП. Той е текстови с булстата на фирмата.
Минала съм по същия път, но със знак минус.
Според мен не е правилно.