Допускам грешка при осчетоводяване на КИ, но за да не се обърквам повече реших да питам. Имам доставени препарати м.02., които изписвам при пръскане. Счетоводните записвания ми са следните:
302 и 453/1 / 401 - доставка
601/302  и 611/601

През м.август имам КИ за разлика в цената на тези препарати.
И тук при осчетоводяването допускам грешка, защото точно тази сума е разликата между печалбата в баланса и ОПР-то.
Може и така да е. Нямам идея какво е това бонуси:))
И аз си мисля, че нещо такова трябва да се направи, защото ако подадете за м.март ще получат честитки от НОИ да връщат пари.
въпросът Ви е точно по темата "Педизвестие и платен отпуск"!

Маже би предизвестието и платения отпуск да води до пенсиониране:)
Някой друг да има идея?
Много са ми интересни тези счетоводни записвания. Къде мога да прочета повече за тях?
Ще разкажа с няколко думи, а Вие ще си прочетете указанията за попълване на д.1 и Наредбата за изчисляване на болнични - в частта за нетното възнаграждение.
За СОЛ на т.34 - нетно възнаграждение се попълва осигурителния доход. Във Вашия случай кл.34 трябва да е равна на кл.21.
Размерът на обезщетението за първата година на второто майчинство ще се изчисли от нова база - 24 месеца назад от месеца в който Ви е издаден първия болничен за 45 календарни дни преди термина. Ако през периода от 10.05. до издаването на първия болничен за 45 календарни дни ползвате неплатен отпуск за гледане на дете на основание чл.167 а от КТ за този период при изчисляване на обезщетението ще се има предвид МРЗ за страната.
Например опитайте с това - в кл.34 - 105.00 лв.
Какво и къде искаш да включиш? Питаш за заеми, след това за извънтрудови?
Знаете за приложение № 12 за промяна в обстоятелствата, нали?
На т.а - е осигурено за съответния риск
На т.б - нищо
На т.в - има 12 месеца
Не е проблем.
Неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст
Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 165, ал. 1 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст. Всеки от родителите (осиновителите) може да ползва до 5 месеца от отпуска на другия родител (осиновител) с негово съгласие.
Колеги да споделите, ако обичате какъв документ мога да изисквам от собственика на ЕООД за % надценка на стоките, които се продават в търговския обект на фирмата.
Имам физическо лице, което не е регистрирано като ЗП, което е пенсионер по болест и през 2014 година е продало пчелен мед. Ще трябва ли да внася здравни върху този доход?
Не се подава. Ще подадете справка по чл.73 до 30.04.2016 год.
Здравейте!
Д6 за самоосигуряващ се ЗО за 2014г с код 13 ли се подава пак със сумата за цялата година?

Да. :good:
Корекция - на осчетоводяване, на ГДД, на ДДС ....