Ох, да то се отработваше, правилно марпан :)

Не се отработва. Има разместване на работните дни:)
Точно така! 19.03-20.03 и 23.03

Дните са 19, 20 и 21.03.
С ГДД се декларират доходи не здравни осигуровки!
Ако договора е срочен с определен срок - 10.06.2015 год. - може с изтичане на срока.
Според мен в баланса задълженията към доставчици включва салдата по с/ка 159 и 401.
На мен нещо ми "бягат" други вземания и други задължения:)
Чл. 89. (1) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Когато дължимият годишен корпоративен данък надвиши с над 20 на сто сумата от определените месечни авансови вноски за съответната година или когато 75 на сто от дължимия годишен корпоративен данък надвиши с над 20 на сто сумата от определените тримесечни авансови вноски за съответната година, върху превишението над 20 на сто се дължи лихва.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Сумата, върху която се дължи лихва по ал. 1, се определя по следните формули:
1. за месечните авансови вноски:
А = Б - (В + 0,2 x В), където:
А е сумата, върху която се дължи лихва;
Б е дължимият годишен корпоративен данък;
В е общият размер на определените месечни авансови вноски за годината;
2. за тримесечните авансови вноски:
А = 0,75 x Б - (В + 0,2 x В), където:
А е сумата, върху която се дължи лихва;
Б е дължимият годишен корпоративен данък;
В е общият размер на определените тримесечни авансови вноски за годината.
Да уточня:
аз съм за Вашето мнение:
Дт 702 / Кт 123 - със знак минус
Да, но нямам опция за ЕГН - само Булстат.

Точно там посочете ЕГН-то на лицето. Трите имена и адреса.... и след това д.6 с код 13.
Аз също мисля,че няма логика,когато си в отпуск за гледане на дете,да взимаш болничен,но....каквото кажат в НОИ.Лошото е ,че ще трябва да го нося и да чакаме отговор,а отпуска изтича през април.Дали до тогава ще има решение на НОИ?

Каква логика? Какви пет лева? Има право на болничен! Има право на обезщетение, ако има необходимия стаж от 12 месеца!
Не съм съгласна с това, че няма право на болнични.
За да създадете файл с д.6 с код 13 най-напред трябва да въведете нов осигурител - данните на лицето и ЕГН.
И аз съм за Вашето мнение.
Проверката на едната фирма приключи с акт. Служебно направиха необходимите корекции по ГДД и при внасяне на парите нямаше никакви проблеми - направиха необходимите прихващания. За втората фирма имаше ходене по мъките. Проверяващата не си довърши проверката. ние внесохме парите, които доста време стояха необвързани. Писах ими любовно писмо, в което обясних случващото се и накрая стана.
Аз съм връщала. Доста голяма беше сумата. Платихме и лихвите.
Това стана след проверка от НАП.
Подавате за двата кода естествено.
Майката попълва необходимите документи за отпуска по чл.164 и работодателя ги представя в НОИ. След издаване на първия болничен за 45 календарни дни преди термина в 3 дневен срок лицето попълва и подава приложение № 12 за промяна в обстоятелствата, заявление за прекратяване на отпуската по чл.164 и работодателя издава заповед за прекратяване на отпуската. Срокът за представяне на тези документи в НОИ за работодателя също е 3 работни дни. Лицето има право: 1. да прехвърли правото на отпуска по чл.164 от КТ на член от семейството (бащата, баби или дядовци) за първото дете, ако те отговарят на условията за това (наличие на общ осигурителен стаж, осигурени за фонд Общо заболяване и майчинство) или 2. ако не прехвърли правото на отпуска има право на 50% от обезщетението за първото дете до навършване на 2-годишна възраст - приложение № 4.
Ако майката иска да получава обезщетение за второто дете в същия размер какъвто е получавала за първото дете (т.н. породени деца) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва към дата на издаване на първия болничен за 45 календарни дни преди раждане да ползва отпуска за гледане на дете до 2 годишна възраст по чл.164 от КТ. Ако за тези дни от 01. до 08.05. ползва платен отпуск или болничен за заболяване обезщетението за бременност, раждане и гледане на дете ще се изчисли от нова база - 24 месеца назад.