И д.1 и д.6 - редовни. Няма приети, за да се коригира.
А какво се е случило с ДДС-то за м.октомври?
Ами пак 20 лв осигуровки. Ако нямаш работни дни между двете майчинства или тези дни са малко, пак ще вземаш минимума 340 лв или колкото ги направят догодина.

Не съм съгласна, че пак по 20 лв. Това е много относително. Зависи какво ще се случи в бъдеще. Ако забременее, ако вземе болничен за проблеми ще има 3 дни за работодателя, ще има осигуровки ..... Много, много подробности.

Малко взе да се получава нещо като "нероден Петко" ...
Тогава или трябва да се върне на работа, или да ползва болнични

На работа при фиктивен трудов договор?
Болничен + 50% ще да е идеята.
По принцип изобщо не харесва тези тънки сметки. Когато се започне с такива въпроси все си мисля, че детето е поставено на сергия, като на пазара.
Вярно, че е много трудно, но все пак.....толкова е прекрасно да имаш дете (всеки знае себе си).
Ако забременеете през февруари 2015 год. ще родите евентуално през ноември 2015 год. Първото Ви дете ще навърши 2 годинки през юли 2015 год. Нямате никакъв шанс за тези 50%. Ако Ви прекратят фиктивния договор ще трябва пак да търсите фирма и т.н.
От тези 39 работни дни - 30 работни дни се зачитат за стаж и се включват в общия стаж от 3 г. и 3 м. От 18.11 до 28.11 дните не се зачитат за стаж и се изваждат от общия стаж и при оформяне на трудовата книжка. Също така този период, който не се зачита за стаж се посочва на 26 страница (така мисля, че беше).
Моля Ви, не се излагайте за 10 стотинки.
Здравейте, какви док. се подават в НОИ-  сега ми донесоха болничен  с 45 дни преди раждане...?

Приложение № 7 за банкова сметка и документ от банката, ако до сега лицето не е декларирало сметка в НОИ.
Нямам идея какво пише в правилника, но в Кодекса за социалното осигуряване е записано, че право на обезщетение имат лицата, които към дата на издаване на болничен лист са осигурени за фонд Общо заболяване и майчинство.
Здравейте, за да не пускам нова тема реших да попитам тук. Лице назначено във фирма, която до момента няма назначени лица, постъпва на работа считано от 10.11.2014г. Сега пиша нарежданията с осигуровките и се чудя как ще е по-коректно да запиша в графата "период за който се плаща". От 01.11.2014 до 30.11.2014 или от 10.11.2014 до 30.11.2014г. Благодаря предварително.

Никакво значение няма. Дори не е задължителен периода.
Декларация 6 - редовна само с разликата в увеличение.
Ако осигуровките са внесени на база 420.00 лв. ще има доста лихви.
Лично мнение - заварено положение - 18 месеца.
Болничен за бременност или заболяване? Какъв е кода на причина за неработоспособността?
Кой го каза това - 31.07?
Срокът е до 14.12., а плащането е до 15.12.
Най-напред да уточним имате ли необходимия ОБЩ осигурителен стаж от 12 месеца, осигурена за фонд Общо заболяване и майчинство?
В 3 дневен срок подавате приложение № 12 и заверено копие на заповедта за прекратяване на отпуската за гледане на дете - по чл.164 от КТ.
Болничният, приложение № 15 към него и приложение № 4 за 50% от обезщетението - според наредбата за плащане на обезщетения - до 15-то число на следващия месец.
Пенсията, която получавате не се включва в базата за изчисляване на болнични. За месеците без осигуряване за фонд Общо заболяване и майчинство се взема за база при изчисляване на обезщетението МРЗ (минималната работна заплата) за страната.
Няма как да редактирам горния си пост, за което се извинявам.
В Наредбата е записано, че лекуващия лекар има право да издаде болничен лист до 14 календарни дни непрекъснато, но не повече от 40 календарни дни с прекъсване за една календарна година.
Според мен тези 8 дни от болница и 10 дни от ЛКК - не се включват в тези 40.
Подаваш отново и отбелязваш, че няма основание за подаване на д.1.