Вземате всички документи и в Инспекцията по труда за предписания.
Никъде в питането не става въпрос, че трябва да се коригира д.6. Допусната е техническа грешка и в кл.34 е посочена сума различна с 2 лева.
Нетната сума се взема предвид при изчисляване на болнични. 2 лева за 18 месеца нищо няма да променят. Аз не бих правила корекция.
След като ще Ви регистрират трудов договор Вие вече ще бъдете осигурена за фонд Общо заболяване и майчинство и нямате право на еднократна помощ за отглеждане на дете на майка (студентка) редовна форма на обучение - чл.8 в от Закона за семейни помощи за деца. Ще получавате обезщетението си от НОИ, след подаване на необходимите документи - болнични, заявления, деклараци и т.н. Мисля, че не е необходимо да се прехвърляте в редовна форма на обучение.
Може би се притеснява, че за м.май няма нито един работен ден.
Може да не внася осигуровки през собствената си фирма единствено, ако по трудов договор е осигурена на максималната сума от 3000.00 лв.
https://www.nssi.bg/newsbg/4637-maichinstvo1july2017
Другия вариант е да си подадете заявление за ползване на 50 % майчинство, може да прочетете в линка по-горе какви са условията. Да си се върнете на работа и бабата пак да си го гледа.

Когато детето навърши една годинка ще имате възможност да прехвърлите.
Най-вероятно ще трябва да подадете пак молба за пълно майчинство и след това да се подаде прехвърлянето на  баща/баба/дядо.

"Бабата пак да си го гледа"? Ами тя жената си е работеща.
Няма вратичка. Има цяла порта, но след 410-тия ден (за втората година).
За съжаление е така. Има забавяне при издаване на болничните листа от ЛКК. Подавате тези 5 дни болничен (продължение) и няма да правите корекция.
Подайте нова с нули там където сте посочили цифри. Изчакайте да я обработят и след това подайте редовна точна декларация.
Има едно бутонче "премахни" и готово.
В декларацията се посочват ПРИДОБИТИ през годината доходи.
Ако е пенсионер по болест ще трябва да разширим обхвата на документите.
Разходи за дарения по чл.31 от ЗКПО се признават за данъчни цели и никъде не ги посочвате. Прочетете чл.31 от ЗКПО.
За заплата и работното време не се подава уведомление.
Може да стане, ако плащането и през четвъртото тримесечие на годината.
Много Ви Благодаря!
Знам си аз, че трябва да се чете, но реших само да питам.
Вече ситуацията ми се изясни, ГДД е подадена.
Целувки!
Декларирал е че е СОЛ и няма нищо удържано. В колона 5 защо по 1/12 при условие, че в бележката, която имам пише, че е за м.март 2020 год.?
Имам нужда от помощ. Трябва да подам една декларация на лице с разнообразни доходи. Лицето е регистриран земеделски производител, работи на трудов договор, м.март има доход от граждански договор, ползва облекчения за ТЕЛК и доброволно осигуряване .... с една дума - ужас.
За трудовия договор е ясно - потвърждавам подадената от работодателя информация. За ЗП и гражданския договор - също потвърждавам. Приложение № 10 - "заспа". Не съм много сигурна, че правилно попълвам таблиците за осигуровките, заради гражданския договор....... 
Благодаря! Бъдете здрави! Пазете себе си и близките си!