Подавате заявление за прекратяване на отпуската за гледане на дете и в срок от 3 дни приложение № 12 за промяна в обстоятелствата. Подавате молба (заявление) за ползване на платен годишен отпуск. Имате право на 50% от обезщетението - за него се подава приложение № 4.
Не желая разбира се. Сигурно за новата длъжност има предвиден срок на изпитване в полза на работодателя и той след една седмица ще се сбогува с майчето. Как така вече не съществува длъжността и?
А какво се е случило с данък дивиденти?
Първите 3 работни дни от болничния ще се платят от работодателя в размир 70% от брутното трудово възнаглаждение. И за тези 3 дни има осигуровки, които са за Ваша и за работодателя сметка. Няма данък.
За останалите дни НОИ ще Ви плати обезщетение в размер на 80% от осигурителния доход, но не повече от нетното възнаграждение от период 18 месеца назад. Кога да очаквате парички? Само ще кажа, че работодателя е длъжен да представи болничния ДО 15.08.2014 год. След това още 10-15 дни за обработка. След като ще излизате по майчинство един безплатен съвет от мен - вземете си от НОИ ПИК (персонален идентификационен код) с който в сайта на НОИ ще имате възможност да следите представени документи, плащания и т.н.
Не е задължително.
На т.21 е посочен минималния осигурителен доход за длъжността - 440.00 лв.
На т.34 е нетното възнаграждение, което представлява разлика между брутното Ви възнаграждение минус осигуровките и данъка.
БТВ е 390.00 лв. - 56.76 лв. (осигуровки) - 33.32 лв. (данък) = 299.92 лв. нетно
Това, което сте прикачили какво е?
Влезте в сайта на НАП и вижте на това лице какво е отразено за трудовия договор.
Ами преди да се обърнете към ИТ - опитайте. Първо заличете грешното заличаване. Изчакайте обработка и вижте какво ще се получи.
След това заличете грешното прекратяване и отново справка.
По принцип може да използвате първо платения отпуск, но за това трябва да има двустранно съгласие.
Приложение № 12 трябва да подадете в срок от 3 дни от промяна на обстоятелството. Също така трябва да подадете заявление за прекратяване на отпуската за гледане на дете до 2-годишна възраст по чл.164 от КТ.
За 50% от обезщетението трябва да подадете във фирмата, а те в НОИ - приложение № 4.
За какво ми благодарите?
На т.17.1 - след 410-тия ден.
Изпуснаала съм единицата.
Разделени според дните.
На т.17 - до 410-тия ден
На т.17. - след 410-тия ден
Изплатени са 200 лева, но каква е сумата по договора, признати разходи, осигуровки и данък? Според мен няма да е по 50 лева на месец.
И колко д.1 и д.6 се опитвате да подадете?
Много бавно се обработват този месец.
Много Благодаря!
Имам издадена фактура за продажба на ечемик с обратно начисляване на ДДС, съгласно чл.163 а.
Получи се разлика в количеството и трябва да издам кредитно известие.
Предполагам, че кредитното няма да е нищо особено - пак без ДДС.