Съвсем се объркахте вече. Какво ДДС? Защо трябва да Ви връщат данък?
Данъкът не се определя от това дали сте работили цяла година или не. Той си е 10%.
ДОПК:
Промени на подадени декларации и други данни или документи
Чл. 104. (1) След подаването на декларацията, но преди изтичането на законоустановения срок за подаването й, подателят има право да прави промени, свързани с декларираните данни и обстоятелства, основата и определените задължения.
(2) Промени в подадена декларация се извършват с нова декларация.
(3) Подадена след изтичането на срока по ал. 1 декларация за промени се смята за неподадена и не поражда правни последици за целите на данъчното облагане.
За каква дискриминация говорите?
Защо не сте си подали необходимите документи към ГДД в срок, за да се възползвате от правото си?
Вие нямате недължимо платени данъци. Корекция на годишна декларация може да се прави до края на срока, за нейното подаване. Във Вашия случай - 30.04.2013 год.
Вие сте посочили кодовете само за осигуровките.
За авансовия данък и за данъка по ГДД - 110000.
Стана, но не знам как. Те парите не са големи, но въпроса е принципен.
Попълвам онлайн.
Така е. Код 11 00 00 е по-широкообхватен - ДДС, авансов данък, данък дивиденти, корпоративен данък и т.н.
Наистина ли три дни нещо ще променят?

Защо да не променят? За октомври 2012 год. ще се вземе предвид МРЗ за страната, а ако за м.април 2014 год. лицето е осигурено на 2400.00 лв. сигурно ще има разлика.
И мен ме впечатли това за многото счетоводители. Страхотно изказване. Имам едни познати, които работят на същия принцип - един им прави платежните за осигуровки, д.1 и д.6; друг им прави - анкетна карта, декларации 69 и 70 (това са документи за ЗП); трети им прави ГДД; лицето работи по ГД и там се занимава друг с него и накрая става една каша ...
Благодаря много! Лекарката каза, че ако продължа да се чувствам добре - няма никакъв проблем :)
Т.е. ако болничният ми е от 01.05.2014 г. от НОИ ще броят за майчинството ми следните 18 месеца:
ноември - декември 2012 г.
януари 2013 г. - април 2014 г.

Нали така?

Да.
Попълвам ГДД по чл.50 на един земеделски производител. Ще я подавам с електронен подпис. Лицето отговаря на изискванията за ползване на отстъпка 5% за подаване с ел.подпис до 30.04, декларирани и внесени авансови вноски в срок. Защо не ме пуска на посоча сумата на отстъпката в клетка 20 от част ІV?
Чл. 30. (1) В случай, при който бременната не се е явила своевременно за оформяне
на отпуска си поради бременност, но има определен термин на раждане, болничният лист
се издава, както следва:
1. ако до явяването й при лекаря е работила - само за времето от датата на
прекратяване на работата до термина на раждането;

Не виждам проблем.
В НАП до 31.03.2014 год. - ГДД по чл.92 от ЗКПО и ГОД (годишен отчет за дейността).
Ще Ви разкажа с две-три думи - посочвате сумата в кл.80, подавате приложение № 6 и след няколко дни получавате едно искане с необходимите документи за проверка. Ако всичко мине добре - паричките в сметката. Ако не мине добре ...... връщат Ви по-малко или става така, че вие имате да давате.
Ако февруари отново сте на възстановяване - посочвате сумата в кл.80 и подавате приложение 6 за общата сума - остатъка от декември + януари + февруари.
Ако февруари сте на внасяне и прихванете остатъка от декември - нова процедура от януари.
А подал ли е декларация за самоосигуряването?
Има някаква макар и слаба надежда за породени деца. Това означава да родите второто си дете преди първото да е навършило две годинки. За да се получи такава ситуация трябва да забременеете възможно най-скоро, да не давате първото си дете на ясла поне до издаване на първия Ви болничен за 45 календарни дни преди раждане.
Аз също съм майка и в никакъв случай не съм имала за цел да Ви обиждам.
Искате всичко да планирате, да обмислите, но представете си, че в това натоварено и травмиращо ежедневие нещо не се получи с второто бебче (да не дава господ)?
Колко трябва да внесете като осигуровки, за да са благоприятни доходите за децата Ви при условие, че се изчислява от 18 месечен период назад от който Вие ще имате 12 месеца на МРЗ - 340.00 лв.?
Не се обиждайте моля Ви, но понякога такива теми страшно ме травмират. Всичко това ми прилича на пазар..... и то с нещо толкова ценно и скъпо.