Разбрахте ли, че когато въпроса е зададен точно и са посочени всички обстоятелства не задавам въпроси, а отговорям.
Това няма общо с въпроса който бях задала, защото в многото питания той се изгуби! НО... Ние сме аз работеща във фирмата на съпруга ми! Достатъчно ли ви е?

Направих си труда да се върна назад в темата. Нищо, че някъде там ме критикувате аз ще отделя време да Ви отговоря. Ако болничния е за заболяване за първите три работни дни работодателя плаща възнаграждение в размер на 70% от буртното възнаграждение. Начисляват се за тези три дни и се плащат всички осигуровки (без данък). Трябва да се има предвид и минималния осигурителен доход за длъжността. За останалите работни дни от болничния, които се плащат от НОИ работодателя дължи само здравни осигуровки в размер на 4-8% от 420.00 лв. пропорционално на работните дни за месеца.
Ако от 01.01.2013 год. до сега работите на трудов договор и Ви съкратят - ще имате право на обезщетение. Времето, през което ще получавате обезщетение зависи от общия осигурителен стаж, осигурена за фонд Безработица. Като СОЛ нямате осигуровки за този фонд и този период няма да се вземе предвид.
Не ползвате ли ГДД с баркод?
Напишете цифрите.
Попълнихте ли и приложение № 1?
Значи прекъсва отпуска за гредане на дете, подава Приложение 12 + Приложение 4 за изплащане на обезщетение 50% . Когато й свърши болничният, отново подава документи за ползване на 100% обезщетение - Приложение 3.


Точно! Приложение № 12 се подава в срок от 3 работни дни във фирмата. Трябва да подаде заявление за прекратяване на отпуската по чл.164 от КТ.
Но в действителност Вие не сте внасяли авансов данък. Това трябва да е направил платеца на дохода.
Ако имате възможност след като заличите данните (имена, ЕГН, булстати) да споделите данните може да се получи помагането.
Ако са мъжки и млади - помагам

Уфффф. Не става. Не отговарят на твоите критерии.
Най-точен отговор - вземаш сапун, по възмижнист антибактериален,  топла вода - около 37-39 градуса и една четка и излъскваш тези съдружници докато се изяснят.

А ти ще помогнеш ли при лъскането им?
Много са ми мътни тези съдружници. Имам въпроси, но искам точен отговор, а не да чета разни закони, наредби и да си нагласям отговора.
Здравейте, имам питане-работя на трудов договор върху 250лв., след като ми спрат осигуровките какво ми остава по-малко, но аз искам да знам дали тези осигуровки ми вършат работа при лекар, а и как ще ми се изчисли стажа след това. Иначе пълната заплата за заеманата длъжност е 5500(бруто), но аз съм на половинка става въпрос за учител.

Учител с 5500 лева брутна заплата????
Помощ ли искате или само споделяте?
От това, което чета декларацията според мен не е приета. Или?
Не съм имала такъв случай, но сигурно ще ги прихванат за невнесените от 2010 год.
Ако това ще те успокои и ние като сме започнали работа, сме имали такива "заплетени" казуси :)


Само че тогава нямаше форуми:) (поне за мен).
Няма да го приеме.
Трябва да подадете задължително приложение № 12 за промяна на обстоятелствата в срок от 3 дни след издаване на първия болничен. Трябва да подадете и приложение № 4. За него срока не е 3 дни.