То питането е малко объркано - издаване на фактура, подаване на д.1, анекс?
Чл.53, ал.1 от ЗДДС. Непременно се сдобийте с документи за сделката - ЧМР, стокова или пътно-прехвърлителна разписка, разпечатайте си документ от Европейската комисия за регистрацията по ДДС на фирмата от Италия. 
Има няколко тънки момента в случая:
1. Има ли плащане по тази фактура?
2. На коя дата е продаден имота?
Трябва да се гледа стажа по сега действащия трудов договор. Няма нужда да се връща назад във времето. От 2015 до 2020 година има 5 години и 9 месеца и му се полага обезщетение в размер на 2 заплати. Обезщетението се плаща при прекратяване на договора.  Сега се замислих - ако лицето се пенсионира, но продължи да работи във фирмата и при прекратяване на договора има 10 години трудов стаж в тази фирма, колко обезщетение ще му се полага тогава?
Според мен се гледа трудовия стаж към датата на която лицето придобива право на пенсия. Във Вашия случай - 2 заплати.
Само сумата да не е 10 000 и над 10 000.00 лв
Много интересен въпрос и то в частта си "без да отчитаме това през сметките от гр.50".
Точно на 31.12.2020 год. ли приключват болничните на лицето? Би следвало да получава до 410-тия ден, съгласно чл.52 от КСО.
Нищо няма да подавате. Нали иска да напуска веднага след болничните. Подавате уведомление по чл.62 в НАП, оформяте и документите и готово.
За мен това с две дейности в една фирма е поредната безсмислица. Преди години работих в една фирма, която имаше 2 дейности - заведение и бензиностанция. Водеща дейност беше заведението. Моят съпруг беше шофьор на камион за гориво над 12 тона - втора категория труд. Тази година когато си подаде документите за пенсиониране по категория 2-те години от тази фирма бяха щателно проверявани, защото не е логично във фирма с основна дейност ресторантьорство да има шофьор на камион. То не бяха документи от КАТ, талони, снимки, ведомости ...... номера на гащите. Слава богу признаха му ги......а фирмата няма дейност от 2009 година.
И какво ще стане като възразя, пак ще ме глобят според мен.

Става само с предупреждение.
И аз сгафих за м.10.2020г. Подадох на 28.11.2020-тогава установих пропуска. И сега съм в трепетно очакване :blush: :noexpression:
Има ли начин, ако все пак решат да правят акт да го напишат на мен, а не на лицето, на което пропуснах да подам нулевата СД? Все пак аз съм виновна.

Ще бъде на фирмата. Ще подадеш възражение и ще посочиш чл.28 от ЗАНН
Подайте я и ако Ви връчат акт за установяване на административно нарушение ще подадете възражение в законовия 3-дневен срок.
Погледнете добре болничните какво е отметнато горе в ляво. Да не би втория болничен да е за анулиране.
Осигуровките се начисляват на брутно трудово възнаграждение, но не по-малко от МОД.
Аз като погледнах чл.6, ал.11 и чл.4, ал.1 мисля, че поредността е - трудов договор - ДУК
Би следвало да Ви плати обезщетението, когато плаща заплатите за м.декември и на останалите работници. Обезщетението трябва да се изчисли от МРЗ за страната в момента - 610.00 лв.
Извинявам се, но в горната сметка имам грешка. В т.17 - 174.29 и в т.21 - 2825.71.