За къде сте се разбързали? Кой знае колко промени ще има до крайния срок на 2021 година.
ДС на основание чл.119 от КТ подписано от двете страни.
Какво имате предвид под "капитал" на старата фирма - собствен капитал, натрупан от неразпределена печалба или налични парични средства - в банкови сметки или в касата в брой?
Ако правилно съм разчела това което сте написали - може би ще имате право само на социални помощи.
Стана ми интересно това - "сега ми предлагат да напусна по взаимно съгласие и да ми изплатят някаква компенсация". Какви ли ще са тези компенсации.
Нямам идея кога ще е това Ваше второ бъдещо майчинство, но няма как този период да не се отрази, ако сте планирали такова в близките 2 години. Да Ви назначат в друга фирма и да си внасяте ВСИЧКИ осигуровки за мен лично е губене на пари. При този вариант се плащат всички осигуровки за отработените дни.
Ако отидете на борсата ще получавате обезщетение, но за този период няма да сте осигурена за фонд Общо заболяване и майчинство, което във Вашия случай на бъдещо майчинство е важно. Няма как за този период да си довнасяте осигуровки за по-висок осигурителен праг, ако сте на борсата.
Малко като разказ стана, но ....
Третият болничен, които се води в определени случаи изравнителен може да бъде за не повече от 93 календарни дни. Винаги съм се изненадвала, когато искат ние да посочим периода. Нали си имат Наредба. Да си размърдат малко сивите клетки.
И според мен третия болничен трябва да е за 71 календарни дни. По Наредбата за медицинската експертиза той е за 48 календарни дни + застъпените дни в първия и втория болничен (от 13.09 до 05.10) които са 23.
В 624 - разходи по валутни операции. Еврото е по курса за деня - 1.96 при плащането.
Първият болничен защо е за 27 дни? Лицето сигурно е работило и затова не е за 45 календарни дни. Нямам идея дали ще се намали обезщетението. Подавайте го днес.
по 1.95583 лв.
Колко много въпроси. А имате ли още майчинство? Кога навършва 2 годинки детето? Посещава ли ясла?
Ще си получи 50% от м.09. Не подлежите на никакви санкции.
Не. Категорично не.
Егати фирмата, егати служителя ...... Извинявам се, но първосигнална реакция. ДМА, с право на ДДС и без право на лично палзване.
Еха тази счетоводителка е опасна. Ще подадете, ще си платите глобата, лихвите, осигуровките, данъка и ще се разминете със срещата с прокурор.
Здравейте, има питане относно подаване на заявлението за ел.услуги в НОИ. Има ли вариант да подам по ел.път самото заявление за упълномощаване и да не посещавам НОИ за заверка? Сега около коронавируса се появиха болнични на фирми, които не са ме упълномощили до момента. Ще подавам болничните с моя ел.подпис.  Има нотариално заверени пълномощни, че мога да ги представлявам пред НОИ.

Аз бих опитала.
Когато влезете в програмата на НОИ се появяват следните данни: наименование; ЕИК/Булстат; папка с базата данни и в следащото - начин на представявне на данните трябва да е посочено Упълномощено лице
А в програмата на НОИ променихте ли регистрацията на "упълномощено лице"?
Дядото трябва да попълни и приложение № 7. Необходимата информация се попълва в приложение № 10 и се подава в НОИ до 10-то число на месеца, следващ този в който са подадени документите при работодателя.