За мене "кмет" и "счетоводител" са две различни неща.
Започвайте процедурата за вземане на дължимото. Работил до 19.05 и разделят брутното на 18 работни дни. Големи хитряги. Ще разказвате как се развиват събитията.
Ако сумата си струва, съдете се. Ще си вземете парите, пропуснати ползи, лихви, адвокатски хонорари. Защо не опитате първо с жалба до Инспекцията по труда?
В чл.222, ал.1 от КТ е записано "за времето през, което е останало лицето без работа, но за не повече от 1 месец". Във Вашия случай лицето е останало без работа от 20.05.2020 год. до 19.06.2020 год. За база ще се вземе м.април, спазвайки разните му членове на кодекс и наредби. Никъде не е посочено когато възникне основанието за това и разни такива едностранно изгодни обяснения.
След като влезете с направената от Вас регистрация там където е потребителя има падащо меню. Избирате "средства за автентикация" и регистрирате електронния подпис.
Почти съм сигурна, че болничния за 45 календарни дни преди термина ще започне от 20.09.
На 21.08 от АГ е издаден болничния за общо заболяване с продължителност 30 дни, диагноза лъжливо раждане.
Терминът е в началото на октомври, точна дата черно на бяло нямам.

При този случай за какво се тревожите? Нека да издадат болничния за 45 календарни дни преди термина. Предполагам, че всичките дни са пресметнати.
А има ли съществена разлика?
Защо не посочите дати за по-добра яснота?
Според мен, ако има определена дата на термина, болничния за общо заболяване не трябва да обхваща от тези 45 календарни дни преди термина.
Ако днес сте направили регистрацията /предполагам на упълномощено лице/, проверете статуса в сайта на НОИ /дали е обработено заявлението/ и просто трябва да изчакате малко. Случвало ми се е да чакам 3-4 дни докато се активира.

Ооооо, много Благодаря! А аз веднага се грабнах да подавам и като не се получава толкова обиди си дръпнах.
Колеги имам нужда от помощ. Не мога да се справя с подаване на данни за болнични онлайн. Явно нещо не правя както трябва. Направих потребителска регистрация и със заявлението минах през НОИ за активиране. И до там ...
Продажби над 6000 лева. Доста неща е продала.
Трябва да попълните приложение № 1 за доходи от трудовата дейност и приложение № 2.
По-добре е да не подавате отново коригираща на коригиращата. Защо не се свържете с НАП?
За раздадена рента в брой трябва да имате ведомост или РКО със сумата и подпис на получателя.
Как да процедираме - доказваме, че това назначение не е само заради размера и периода на обезщетението за безработица.
За първия болничен от 45 календарни дни мисля, че може да бъде издаден по-малко, но за следващите се съмнявам.
Моето мнение:
по т.1 - след като сумата намалена с признатите разходи е под МРЗ, удържате само данък и му плащате разликата. Вие подавате д.55 и внасяте данъка.
по т.2 - не удържате данък, защото месечно облекчението е 660.00 лв., но годишно е 7920.00 лв. Той ще подаде ГДД и ако има други доходи ще определи и внесе сам данъка.
по т.3 - СОЛ декларира пред Вас, че е такъв и Вие му плащате цялата сума. Той трябва да има грежтата за деклариране и плащане на данъка.