Вие явно се опитвате да попълните останалите данни в същата декларация. Няма да стане така. Подавате ГДД отново.
Според мен - може. Трябва стойността на машината да е най-малко два пъти по-висока от преотстъпения данък.
Според мен няма нужда да правите нещо.
Как така все още не са я "сурвакали" от НАП?
И според мен няма промяна на обстоятелства в старата фирма. Нищо не се подава.
Не виждам пречка за ползване на отпуската и получаване на обезщетение.
Благодаря! Там съм ги посочвала години наред, но в едни момент ме обзе едно колебание.
След като продължава осигуряването от предходен месец, защо трябва да попълвате нещо в кл.14 и 15?
Признавам, че не съм много добре запозната, но мисля, че може да се консултирате с нейния личен лекар. Може би трябва да се подготвят документи за ТЕЛК, който също има право да издаде болнични.
В коя клетка на ГДД посочвате в увеличение на резултата начислените разходи за ренти на физически лица, но не платени към 31.12.2019 година?
За да Ви издадат болничен трябва към датата на издаването му да сте осигурен (осигурена) за фонд Общо заболяване и майчинство.
Кой период имате предвид за "майчинство"?
И аз пропуснах подаване на д.55 на едно ЗП. Следващото тримесечие ще е декларирането и издължаването. Нямам нужда от АУАН и НП.
Какво търсим тук?
Защо я гледате тази дата - 31.01.2021 година? Записано е в КСО-то 410 календарни дни.
В тази декларация данните се посочват за лицето, което е длъжно да подава и за неговата/неговия съпруга/съпруг (или с лице, което живее фактически). Логично е да се посочват в таблицата техните имена. Правно основание - аз лично го разбирам като договор за кредит, разписка, знам ли какво точно имате.
Да уточним: сумата се изплаща всеки месец или на веднъж? Тази сума от 600 лева, каква е - по договор или нетна след удръжките?
Здравейте! Имам леко притеснение относно оформянето на трудова книжка на работник, по-точно за равнението на трудов и осигурителен стаж. Лицето е работи от 01.06.2018 год. до 30.04.2020 год. (включително). От 01.07.2018 год. до 31.10.2018 год. (вкл.) основния му договор е променен на 4 часа и има втори трудов договор при същия работодател - също на 4 часа. Издавам му УП за стажа. В трудовата книжка трябва ли да посоча, че трудовия и осигурителния стаж са равни?
Не съм много сигурна, но ако на т.18 от д.6 е посочена дата 31.03, предполагам за това срока за корекция е 30.04.