Как сте осчетоводили кредитното известие?
Ами обяснете и, че той няма право на неплатен отпуск за гледане на дете по Кодекса на труда и няма как да прехвърли нещо, което не му се полага.
Нямам идея, защо намесихте таткото. Тя ще ползва своето право на неплатен отпуск за гледане на дете.
Да си призная не мога да схвана каква е целта на "гимнастиката"?
Не знам каква е целта на това , което сте решили да правите , но защо сте внасяли едни недължими осигуровки и искате и да довнасяте още ?

Аз до колкото разбрах:
1. има заблуда, че МРЗ е 510.00 лв.
2. искат периода да се признае за стаж
3. или тотално съм се объркала ...
То не е само до осигуровките. Първо се променя хонорара по граждански договор. Променят се осигуровките, което води до промяна на д.1 и д.6. Променя се и данъка. Всичко е възможно и е въпрос на правилно и точно оформяне на документи.
Уговорена сума по граждански договор 700 лева. След признатите разходи осигурителната сума става 525 лева. Няма осигуровки. Има само данък. Това лице през времето на гражданския договор било ли е осигурено на друго основание?
Граждански договор, МРЗ, осигуровки? Я пак
Да от абв-то опитах.
Изпратих питане на пощата на НАП, но се върна като недоставена поща. Защо се получава така?
Как ще заличавате. След това може да не Ви приеме информацията. Корекция на д.1 за лицето (лицата). Корекция на д.6 за сумите по фондове в намаление и същата дата на т.18. Редовна д.6 с разликата в увеличение на ЗОВ. А какво се случва с данъка?
Не е възможно без напускане.
Е, ако прекратят ТД за един ден /дори този ден да е събота или неделя/, може да платят обезщетение по чл. 224 ;)

..... и ново назначение от понеделник ..... уникално
Миналата година имах една фирма ЕООД, която нямаше дейност, но имаше разходи за съставяне на ГФО за 2018 година (хонорар и осигуровки). Всичко беше подадено в НАП - д.1, д.6, д.55 и справка по чл.73. Моя милост реши да не подава ГДД, защото прецених, че няма дейност. Продължението на "филма" - покана за съставяне на АУАН, писане на възражение и обесняване на ситуацията, подаване на ГДД по чл.92 със закъснение и загуба от 35-36 лв. След шест месеца висшето тяло на НАП се произнесе - няма глоба от 500 лева, а само забележка. Успях да ги убедя, че не сме измъкнали милионите...
Ами то реално за 2019 година няма съставяне на ГФО. Чекваш смело ЕТ. Разходите са за съставител на ГФО за 2018 година.
От личен опит давам съвет: подаваш в НСИ декларация за приходи и разходи под 500 лева (ако е така) и ГДД по чл.50 с разходите, които ще формират загуба. Подаваш и справка по чл.73.
Тези разходи за съставителя на ГФО по граждански договор ли са? Има ли подадени д.1, д.6 и д.55?
Само промяна на осигуряването. Маркираш - само за пенсия и посочваш датата - 01.01.2020 г.
Грешно е подадено приложение 9. За м.януари работните дни са 9.