Виж чл.18 от ЗДДФЛ
Няма ли останали някакви дни платен отпуск, щото самоотлъчка е доста грозно  (все пак никой не е застрахован от подобна участ), а не платен поставям се на мястото на човечеца щом е стигнал до ТЕЛК доста се е по-изръсил по лекари.
Да знам какъв  е срока но болничния може да е представен на работодателя доста след тази дата
Аз в момента имам подобна ситуация, и пратих близките да ми вземат от лъчетерапията болничен за разликата в дните. Донесоха ми болничен но с дублиране на 15 дни, аз си ги приспаднах в Приложение №15 от НИИПОПДОО.
Подадох го без проблем в НОИ нищо че дата на издаване беше доста след датата на последния ден в болничен.
 
Да;))И бензиностанциите също...защото при тях дори и да няма плащане в брой следва да издадат касов бон...Но тук случаят е друг....Имаме доставка на стока и плащане при доставката......поне това,което разбрах от питащият....

Иване,прав си!В петдневен срок трябва да има фактура!

Нямах предвид фискални касови бележки , платени с чек, с ваучер, с банкова кредитна или дебитна карта или с други заместващи парите платежни средства. А платени в брой.
Още един глас в полза на Марчето, метан станциите също работят без проблем така
Д1 не се подава
Малко инфо за самостоятелна и несамостоятелна стопанска дейност на ЮЛНЦ

ЗЮЛНЦ дава възможност на ЮЛНЦ, независимо дали са определени в частна или обществена полза, да извършват допълнителна стопанска дейност. Тя трябва да отговаря на специфичните ограничителни критерии за законност, поставени от ЗЮЛНЦ, които са следните:

Да бъде допълнителна, т.е. нейното извършване по обем да не надвишава обема на основната нестопанска дейност.

Да бъде свързана с предмета на основната дейност на ЮЛНЦ, т.е. да представлява средство за постигане на целите на организацията, но не като финансови средства, които се инвестират за постигане на целите, а като дейност, която по своя характер е близка и сходна с основната дейност на организацията и допринася за реализирането на целите.

Приходите от стопанската дейност да се ползват единствено за постигане на определените в устава или учредителния акт на ЮЛНЦ цели, като изрично е забранено разпределянето на печалба.

Предметът на стопанската дейност да бъде регламентиран в основния организационен акт на ЮЛНЦ.

Следователно стопанската дейност на ЮЛНЦ представлява всяка дейност извършвана допълнително от ЮЛНЦ, насочена към реализиране на печалба, регламентирана в неговия устав или учредителен акт и свързана с предмета на основната му нестопанска дейност, приходите от която могат да бъдат използвани единствено за постигане на неговите цели.

Законовите критерии за допълнителност, свързаност и целево използване на приходите от стопанска дейност важат в случаите, когато ЮЛНЦ от свое име извършват стопанска дейност. Това е самостоятелната стопанска дейност на ЮЛНЦ, при която самата фондация или сдружение участва на пазара, като сключва търговски сделки от свое име и за своя сметка.

Възможно е, обаче, стопанската дейност да бъде извършвана и чрез друго юридическо лице – търговец, на което ЮЛНЦ е учредител, едноличен собственик на капитала или има дялове/акции в него. Това представлява несамостоятелната стопанска дейност на ЮЛНЦ.

Най-често една организация започва да извършва несамостоятелна стопанска дейност, когато осъществяваната от него стопанска дейност по своя обем или характер може да наруши някое от изискванията по ЗЮЛНЦ. Когато например, стопанска дейност на едно ЮЛНЦ се развива успешно и нейният обем се увеличи до размери, в които може да се превърне от допълнителна в основна, тогава е по-добре нейното извършване да бъде обособено в отделен субект – търговец.
В тази връзка е добре да се помисли върху възможността да се усложни този калкулатор: http://www.kik-info.com/calculators/civil_contracts.php, като се предвиди възможност сумата по договора да се отнася за повече от един месеца

Да идеята е добра, с оглед на това че в практиката подобен казус е често срещано явление
В СИС дали нямаше още един ред, който ако се попълни правилно, ще даде друг резултат?
Имам предвид дохода, върху който се начисляват осигуровки. И който трябва да се съобрази с дохода, върху който са внасяни осигровки по трудовото правоотношение
Да има такъв ред, пропуснат е сори, но при изчисленията е взета предвид заплатата от 600 лв.
Това е пример целящ да покаже 2 неща:
1. Важно е да се отбележи период;
2. Издава се една СИС , защото и плащането е едно.
Изчесленията да си ги направи ;D
СИС за период от .......... до .................;
Сума по сметка 18 000 лв.
НПР 25% 4500
Облагам доход по сметка 13 500
ДОО 478.8
ДЗПО 184.8
ЗО 268.8
Сума подлежаща на ав. облагане 12567.6
данък 1256.76
за получаване 15810.84
193
ЮЛНЦ » Re: БЛАНКИ
28.11.2011, 16:24
Протокол за събрани средства в каса
Ако ЮЛНЦ е сдружение Управителеният  му орган е управителният съвет, който се състои най-малко от три лица - членове на сдружението. Юридическите лица, които са членове на сдружението, могат да посочат за членове на управителния съвет и лица, които не са членове на сдружението. Членовете на управителния съвет се избират за срок до пет години.
Фондацията има управителен орган, който може да бъде едноличен или колективен.
В българското законодателство няма нормативно правило, което да задължава лице (или негов представител ), което е член на орган на нестопанска организация (независимо дали това е фондация или сдружение) да сключва договор с организацията за осъществяваните от него функции и да получава някакъв вид възнаграждение за това т. е. лицето може да осъществява тези функции безвъзмездно, ако желае.

Принципът е че осигуровки се дължат от или за лице, което осъществвява някакъв вид трудова дейност и получава за това някакво възнаграждение. Именно поради това в чл. 4 (1) КСО са изброени точно такива хипотези (при всички тях лицата предоставят труд или упражняват свободна професия, или предоставят услуги и т. н. но винаги срещу възнаграждение). Вашият случай не попада в нито една от тези хипотези, тъй като управляващите нестопанските организации не са длъжни да сключват каквито и да било договори на основата на които да осъществяват своите функции и да взимат възнаграждения (за разлика от управителите на търговски дружества например при които задължително се сключва договор за управление и контрол).
Следователно не сте длъжни по закон да осигурявате Председателя си, при положение че той не получава възнаграждение и е съгласен с това.

Тези общо положения важат само ако не сте предвидили изрично в устройствените си докумнети, че тази позиция ще бъде платена.

Ако на лицето ще се заплаща то тогава слючвате с него ДУК.
Вижте също и НСС 27
Това променя нещата
Трябва да регистрирате еднолично търговско дружесво, в което едноличен собственик на капитала е юридическото лице с нестопанска цел-бенефициента;
Най-готиното, че е обученията ще са след крайния срок за подаване (11.12) :) тоест на 15.12 и 16.12 ...


Точно  :thumbup:
Не нетрябва, вижте какво е записано в устава Ви