Да,има и неразпределена печалба.Значи няма проблем-благодаря!
Здравейте!СОЛ,който от две години не се самоосигурява в ЕООД,на което е собственик и управител,има много пари в касата.Същият има друто ЕООД,на което също е собственик и управител и се осигурява на максимума в него.Но няма пари в касата!Може ли да му се изплатят дивиденти от първото ЕООД?
Ами изчислявате си по формулата и ако за годината коефициента ви е 1-ца,значи всичко е ОК,но ако ви проверят,трябва я докажете тази единица.
Ами като питате,задавйте въпросите си правилно!Моля!....не са се прехвърлили в дневник продажби...за мен значи,че вие издавате фактурата!
Ще има,според мен,защото е трябвало да подадете годишна корекция на ддс и да изчислите коефициент за частичен данъчен кредит.С този коефициент вече ще работите в следващата година.
Нещата са по-сложни отколкото изглеждат.На фактурата пише-командировъчни по еди-кое си дело номер и т.н.Парите са дадени срещу билети и др.разходи и са останали в счетоводството на съда!Тия по съдилищата всяка година ми късат нервите-те са малко извън държавата и законите!Така оформени нещата,излиза,че се облагат с данък ддфл,защото вещото лице издава фактура!Но пък от друга страна-не би трябвало,защото е направил разходи,които съда поема.За експертизата има отделна фактура.Пълна каша!
Здравейте!Някой запознат ли е,да ми каже,моля-Командировъчните суми,който се одобряват на вещите лица,а те издават фактури за тях,облагат ли се с данък ддфл?
Одиторката ми казва да ги махна, да не стоят нули...

И аз чувам такива неща...Може би трябва,ако сте по МСС...
Здравейте!Фирмата е регистрирана м.11.2015 и за цялата година няма нито една сметка с оборот над 500 лв.Как да попълня год.отчет,като там всичко се закръглява в хил.лв!? :blink:
Попълваш декларация с баркод, като посочваш номера и датата на отчета от НСИ и подаваш.

Този вариант  е добър.Така ще направя-благодаря на всички!
Не мога да го въведа,защото няма да я подавам по ел.път!Нямам пълномощно за тази фирма.
Здравейте!Ако някой има такъв случай,моля да ми каже-Трябва да подам една фирма,но нямам пълномощно за ел.подпис за НАП от нея.Няма и време да се извади.Предполагам,че с НСИ няма да има проблем,ще я подам с ел.подписа си,но после как стоят нещата в НАП?На хартиен носител ли трябва да се подаде,като се попълни номера от НСИ за годишен отчет?
Да разбирам ли,че ако на 20.04.2016,човека е навършил годините-примерно 61г.10 месеца ли беше там ,не знам какво беше-само давам пример,от м.май 2016 ,като СОЛ започва да внася само здравна,независимо,че не е подал документи за пенсиониране и продължава да работи на трудов договор в друга фирма ?
Аз доуточня.Човека работи на трудов договор в друга фирма.Остава си там и след навършване на вързрастта.Но в неговата си фирма,иска да мине само на здравно осигуряване.От датата на навършване на възрастта ли става,или когато излязат документите за пенсия?А ако не подаде документи за пенсиониране,след навършване на годините-може ли или не-да мине само на здравни?
Моля,никой ли не може да ми отговори!?
Все ще трябва да го засека някак, но идея нямам откъде и как да тръгна да търся сумите, които не са реални.
Тръгвате от фактурите в брой!Ако има фактури.Другото трябва да е като отчет продажби-само с бон или през ПОС терминала.Засичате и ПОС терминала и лека полека....Аз бих му направила месечните отчети по касов апарат-да се равни всичко.
Здравейте!Много не съм наясно с пенсиите,затова,моля да ми кажете.СОЛ в ЕООД,негово си,навършил е години за пенсия ,подава документи за пенсиониране.До момента се осигурява на високия процент.Въпросът ми е-от кога започва да внася само здравни,като пенсионер?След като излезе решението за пенсиониране ли? :blink:
Здравейте!Търсих,търсих,но не намерих,а някъде тук четох.Става въпрос за Декларация,която да връча на фирмаджиите и да ми се подпишат,че във фирмата им няма активи,които се ползват за лични нужди.Защото всички така казват,но дали е така-аз не мога да знам.Ще ми я подписват всеки месец и тогава ще подавам ддс.Защото при проверка,нямам намерение аз да се оправдавам,а всички други да са в "бял костюм"!
Ами аз затова писах-зависи за какви суми.ЕТ,получило доход от чужбина-подава Д55 !Аз имам такова.Първата година,докато се ориентирах,не беше подадена и от НАП ми казаха,че при проверка-глоба с лихвата.