Подава!Ама зависи за какво става дума.
Мерси много!Сега ми се изясни!Лек ден! :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose:
Значи,за първия,който продължава да не се осигурява като СОЛ и през 2016-не подавам нищо тази година,а за втория-пак не разбрах. :blink:
Здравейте!
След зададен въпрос на телефоните на НАП и получени два различни отговора ще питам и тук!Имам собственик на две фирми.И двете са ЕООД,ако това изобщо има значение.В едната е управител и се осигурява над максисума-2600 лв,а в другата е СОЛ и не се осигурява.Миналата година подадох еднократно Д1 с код 23.Преди се подаваше всяка година-еднократно.Тази година този код 23 отпада.Въпросът ми е-какво да подам и как,за да е ясно ,че човека продължава по същият начин да се осигурява.Но имам и друг въпрос-друг собственик СОЛ,работи на трудов договор в чужда фирма и се осигурява също над максимума.Но до края на 2015 е подавал Д1 върху 420 лв.От тази година,обаче трябва да спре да се осигурява като СОЛ.Как да стане това?!Първият отгово от НАП беше-че се подава всеки месец Д1 с код 12 без осигуровки,само за стаж,а вторият беше,че нищо не се подава!?Какво да правя!?В понеделник ще звъня трети път-за щастие.
Дебита на 501 ,без кредита към банка,винаги ми е равен на отчета продажби по касовия апарат.Но с прихода 501/493 се разминава.Чудех се за някакъв начин ,но явно така ще си остане.
Здравейте!
Фактури на управителя,с които купува лични неща ги осчетоводявам без ддс и въртя-493/501 и после 501/493.Но не ми се равнява отчета продажби на касовия апарат.Съвет?
Да съм по-точна 493/401,401/501 и 501/493.
Здравейте!Ние също бяхме пропуснали подаване на Д55 за трето тримесечие.От НАП казаха-не може по ел.път-заповядайте на място,ще има акт!Той минимум е 500 лв.Ние подадохме всички данни за четвърто и това е!Успех!
Още преди да попрочета по диагонал Указанието,бях решила,че ще искам подписан ежемесечно протокол от управителите,че няма активи за лични нужди или имат-те да си решават и нищо няма да им включвам в новата колонка в дневника по ддс!!Или няма да ползвам данъчен кредит на фактури ,за които има съмнения.Но това телефони,лаптопи и други боклуци-изобщо няма да се занимавам с тях!Това е безумие!Който иска да рови и да търси-когато му дойде времето!Това ми прилича на "касовата отчетност"-всяко чудо за три дни!Колко фирми работят с нея!?Процент?!
Да,ще питам и там.Мерси!
Здравейте!Когато имам фактура от м.12,но е получена по-късно в м.01 и съм предала ддс.Осчетоводявам
Дт 60 група ,Кт-401,а в януари  Дт 499 и ддс ,Кт-401.Но сега ситуацията изисква в м.12 да въведа цялата сума,защото трябва да се направи протокол за прихващане с една фирма.Сигурно не е редно,но мога ли да въведа обратното-в м.12-Дт 60 група и 499 на Кт-401,а в януари 4531/499.В дневника ми дава нефатална грешка,че ддс-то не е 20%,защото няма гланвица,но такава ми дава и при фактури с 9% ддс.Дайте съвет,моля!
Да,с осигуровки.Мерси,така съм го направила ,но много дълго изчаква обработката ,а това почти винаги е свързано с отхвърляне :blink:
Здравейте!
При изплатена сума по ГД през м .12.2015 година,през м.01.2016-до 25-то число трябва и мога ли да подам Д1 и Д6?ДДФЛ не е удържан,ще се внася от лицето с ГДД.Д1 е ясна,но нещо има проблем с Д6!Как трябва да се попълни и кога да се подаде-януари или февруари 2016?Подадох вече един такъв,но много изчаква обработката и не знам какъв ще е резултата и за другите не смея да подавам.Някой с опит!?
Значи заверката за 2015 ще бъде до 20.06 .При това "молене" и чакане на инспектори да те повикат-за мен е варант-да отида следващата година-2016  и да заверя едновременно за 2014 и 2015 година!!
Здравейте!Може би някъде е коментирано,но не го намирам.Отпадат графиците за отпуски и 10-те задължителни дни за прехвърляне и остава 2 годишната давност,така ли беше?Прехвърлянето на отпуска от 2015 г.може да бъде и с устна уговорка,не е задължителен писмен вид.Друго нещо имаше ли в промените?!
Някой да каже,моля,така ли беше!!?
Здравейте!Един бРЪз въпрос.Отдавна не съм издавала фактура за услуга към ЕС.Но по спомен-основание за неначисляване-"обратно начисляване-чл.86,ал.3 във вр.с чл.21 ал 2" и основание-"доставката не подлежи на облагане с ДДС в България"-така ли беше?Моля!
То хубаво,че НАП "алармира",ама какво правим с 3 дневния срок за регистрация на трудовите договори!?!?И днес не можах да подам.....Ако и утре не става,на крака ли да им ходя,че даже и срока изпускам-за 01.11.