Здравейте!Имаше такава тема ,но не можах да я намеря.Граждански договор със СОЛ-подписва декларация,че е СОЛ,не се правят удръжки за осигуровки,но се внася ДДФЛ,след НПР и се подава само Д6-така ли беше?
Абсолютно вярно е,говорим за различни справки.Но аз пак питам,ако някой знае-как ще подаваме справката,като я няма в ел.услугите?
Честно,не ви разбрах!Това са две различни справки/декларации.Срока за Д55,за четвърто тримесечие,който има да подава е до 31.01.,а справката по чл73 е до 30.04.Но аз се чудя,защо я няма в ел.услугите?!
Ааа,не!До 31.01. се подава декларация 55,а справката е до 30.04.
Здравейте!Аз ли не виждам или изобщо няма в ел.услугите Справка по чл.73 ?С обратна разписка ли ще я пращаме или се чака да я качат на сайта,че още е рано!? :noexpression:
Разликата не влиза в дневниците,осчетоводяването е само за равнение-примерно 609/4531.
И аз имах същата дилема,но накрая издадох нова,обща на новата бланка.Спомням си,че миналата година някои данъчни връщаха ГДД,подадени със старите бланки,та сега се презастраховам.Двойна работа,ама вече свикнах.
Първия вариант е правилния с вид осигурен-01 като 20 дни се вписват в 16.4, но трябва да имате и Д6 с код 5. Търси Ви я защото има здравни осигуровки от 16.80лв.

Благодаря-сега ще пробвам пак!
Здравейте!Имам проблем при подаване на Д1 за майка в отпуск по чл.167а.Отхвърля ми я-два пъти.Първия път бях поставила код 1-т.12-вид осигурен ,като съобщението беше-"липсва или е отхвърлена Д6 за периода с код за вид плащане 5 или 6.Д6 не подавам.Втори път с код 28,пак ми я отхвърли-съобщението беше "Невярна стойност за поле 16-дни в осигуряване-общо".Записите са ми в поле 12-вид осигурен,поле 16-02088 и поле 16,3-20.Още в поле 27-210 лв.  и в поле 28-8%.Къде греша?!Подавам за м.12.2014 и мисля,че за м.12.2014 може да се подава и със старата версия-поне другите декларации минаха.Моля за помощ!!
Значи се подава януарска декларация с код 23 и така всяка година.Благодаря!
Здравейте!Да не отварям нова тема-въпросът ми е същия,като на  antea.Подава ли се отново нещо  и някъде в следващата година,ако СОЛ продължава да отговаря на изискванията за Декларация с код 23?
Мерси,дано няма проблем при подаването с ел.подпис.Имам някакъв спомен,че миналата година без попълнено ЕГН,не можех да подам справката.
Благодаря!Едно гайле по-малко!
Всъщност,сега видях новата бланка на декларацията-там също има ЕГН....Не знам как ще я попълня-някой има ли такъв наем?
Но при наем с етажна собственост,която не е ЮЛ,трябва да им удържим данък и за четвърто тримесечие и да го внесем плюс Д55,аз поне така разбрах.Само се чудя-подава ли се Справка по чл.73-нали там трябва да попълня ЕГН,а никой от етажната собственост няма да си даде ЕГН-то.Съвет?
В крайна сметка ,не ми стана ясно !Фирма,регистрирана по ддс,извършваща износ и поддръжка на софтуер за САЩ-трябва ли нещо да регистрира или не?
Подкрепям,аз също съм на мнение,че ДУК не се вписва в ТР!!Просто човек трбява да се попребори с чиновника.При регистрация на фирмите,много,да не кажа почти всички адвокати ,задължително вписват и ДУК,което създава големи проблеми на незнаещите нови фирмаджии-примерно,ако си решил да бъдеш СОЛ,а не по ДУК.Сега видях,че информацията е..."звъннал" на НАП...Няма по-недостоверна информация от тази по телефона и то от НАП!От опит го казвам.
Ще помисля и ще прочета още малко и ще реша как да действам!Но доста ми помогнахте-мерси! :give_rose:
Възможно е да съм ви объркала с въпросите.Личен труд през годината не е изплащан,само са внасяни осигуровки върху 420.00 лв,като СОЛ.Сега искаме,през декември да изплатим личен труд върху сумата 5040.00лв.Аз се ориентирах,пак ви благодаря!