Данъка не е посочван,при всяко подаване на Д1 имам отметка,че няма задължения за подаване на Д6.Сега мога ли да формирам данъка в Д6 накуп  за 12 месеца и да го подам с Д1-420 лв?Сега ще прочета линка-мерси!
Д1 се подава през годината текущо.

Да,през годината е подавана Д1,върху 420 лв-123.06 лв всеки месец.Сега за декември не ми е ясно-Д1 пак ли -123.06?А Д6-с ДДФЛ върху-5040.00 минус осигуровките за цялата година ?
..изпиша....да платя-това е смисъла,може грешно да съм се изказала.ОК-значи до 25.01.,но технически не ми е ясно-Д1-осигуровки за 420,а Д6 върху цялата сума?
Здравейте!
Тази година собственик и управител на ЕООД-СОЛ,се осигурава върху 420 лв.През месец декември,мога ли да изпиша 420.00 х 12 -5040.00 лв за личен труд ,но да внеса само осигуровки? ДДФЛ върху 5040.00лв мога ли да платя с годишната Д6,след подаване на ГДД или трябва непременно да бъде с Д1 и Д6 за м.12.2014-до 25.01. 2015 г.?
Здравейте!Служител напуска и има останало отпуска от 2009 год.-от отпуските,които можеха да останат неизползвани.Трябва да се изплати.Каква да бъде базата-от РЗ -2009 година или ностящата?
Здравейте!
Трябва да направя УП2 и УП3 на служител,назначен от 01.02.2014 на 8 часа ,от 01.03.минава на 4 часа.От 01.07.излиза 30 дена неплатена отпуска,която се признава за трудов стаж,а от 12.08. до 30.09. пак в неплатена,която не се признава за трудов стаж.Затруднявам се в УП 2-за периода,който трябва да посоча-не знам трябва ли да се посочват месеците в неплатен отпуск?
Здравейте!Темата е стара,но няма отговор и да не отварям нова-въпросът ми е същият.Получатели сме на услуга от САЩ,имаме инвойс с включено ддс-20 % и VAT EU.....Как точно ще се осчетоводи и трябва ли да се самоначисли ддс?Притеснява ме този ВАТ номер.
Да попитам още нещо-таксата е 15 лв за подаване на промяната по ел.път.Но какво друго се прилага към образец А-ако не се лъжа?
Благодаря!Това-до края на годината  или  -веднага!
Сега ще прочета  тоя член,но и ще изчакам,като се "опре " до назначаване,да видя и аз точно за какво иде реч,ама питам отдалече,да няма изненади!Благодаря!
Здравейте!
Ще назначаваме чужд гражданин,извън ЕС,ако това има значение.Ще извадим всички разрешителни.Въпросът ми е-има ли нещо по-различно при  осигуряването му?След като дохода ще бъде над максималния,какъв документ следва да му издадем ,за доказване евенуално платени данъци в чуждата страна?Нещо по-различно има ли при това назначаване или е като при бълг.служители?
Здравейте!Аз продължавам с въпросите.Стигна се до споразумение,жената да подаде молба за напускане,след навършване на 2  години на детето.Сега трябва да изчисля 40 дена отпуск,който й се полага през време на отглеждане на детето.Само че-тя няма отработени 10 дена във фирмата.Беше съкратена от друга фирма и назначена при нас,за да ползва майчивството,има работни само 3 дни и излиза в отпуск.Сега как да изчисля сумата на неползвания отпуск,за да внесем и данъка върху него?
Бащата е съкратен и е на борсата,а аз питам за отпуска,който се ползва от майката-до 3 години на детето.Ама май не може и детето да посещава детско заведение.
Назначаването е миналото лято-точно преди 1 година,преди детето да навърши 1 годинка.Сега през август ,става на 2 год.Ако излезе неплатена отпуска във фирмата-може ли детето да посещава детска градина или жената трябва да тръгне на работа.Това не ми се изясни.
Няма как да изчакам-детето ще бъде прието от септември,а 2 години навършва през август.Не е включен чл.70...Остава-да напусне и само ДДФЛ.Или-да започне неплатената до 3 години,пък каквото стане след това.Нещо май се говореше,че годишните отпуски ,когато жената е по майчинство ще отпаднат.
Ами кой да се сети,то стана много бързо-давай   и ето ти сега....