Здравейте,
трябва  ли да подам допълнително споразумение кум НАП за продължаване на срочен договор или както гласи кодекса -   "Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна."
а, ако не я съкрати, ще продължава ли да си взима майчинството, въпреки че е с прекратена дейност фирмата?
Здравейте, ЕТ прекратява дейност (но не закрива фирмата), има назначен служител, който е в майчинство, ако съкрати служителката тя ще получава ли майчинство, ако продължи да си внася здравните осигуровки?
Здравейте, имам следното запитване: самоосигуряващ се адвокат имаше сключен договор с АЗ по програмата "Старт на кариерата" през 2012г., парите ги получава през 2013г. , трябва ли тези пари да ги включи към общия приход и да се включат към декларацията по чл. 55.
Как ще е по - правилно по чл.68, ал.1, т.2 във връзка с чл. 111 или обратното?
Здравейте, искам да попитам мога ли да назнача служител, който има основен трудов договор в друга фирма, но там е в неплатена отпуска, по чл 68, ал. 1 т.2 (за свършване на определена работа) на 8 часа и съответно по чл. 111 (втори трудов договор)
Здравейте,
имам следния случай: в дневника за покупки за март е включена фактура, която е преди фирмата да се регистрира по ДДС. Сега за юни трябва да я сложа със знак минус тази същата ф-ра, съгл. чл 126 трябва да подам декларация. Въпросът ми е може ли да се подаде електронно тази декларация, своободен текст ли да е или си има образец и преди дневниците да я подам или заедно с тях?
Здравейте,  ще изготвям нулев ГФО на моя позната, дали е проблем , че не  съм на ТД към нея, то няма и как, но нали съставителите на ГФО трябва да са в трудови отношения с фирмата. Малко взаимно изключващо се получава, но е така. Освен  Г2, Баланс, ОПР, ОПП и ОСК, нещо друго подава ли се? Моля някой да опише процедурата?
Здравейте, аз също ще изготвям нулев ГФО на моя позната, дали е проблем , че не  съм на ТД към нея, то няма и как, но нали съставителите на ГФО трябва да са в трудови отношения с фирмата. Малко взаимно изключващо се получава, но е така. Освен Баланс, ОПР, ОПП и ОСК, нещо друго подава ли се?
Опс, исках да питам за Т2L
Здравейте, знаете ли какъв е този документ C2L и за какво се изисква от митниците?
Благодаря :bow:
Здравейте,
имам служител, който до сега е бил на трудов договоер по чл. 114, сега искам да го назнача на нормален трудов договор на 8ч. Как е по добре да постъпя, да го освободя от този по чл 114 и да го назнача наново или с допълнително споразумение, възможно ли е?
Имаме служителка, която до 6.05.2013г е в майчинство, след това се прекратява трудовия договор. В Д1 вписвам 0 работни дни, тъй като от 1-6 се почивни и при подаване на Д1 ми се връща с това съобщение "неправилен избор при социалните осигуровки".
на мен ми връщат Д1 със забележка "неправилен избор при социалните осигуровки" някой да е получавал такова съобщение и какво означава.
А друго какво?
Здравейте, имаме служителка, която до 6 май е в майчинство и след това трудовия и договор се прекратява, но тъй като от 1 до 6 са неработни дни, в Д1 какво трябва да се подаде като дни?
Здравейте, работодателя трябва ли да уведомява някъде че има работници, които работят на втори трудов договор или по граждански договор?