Д1 не я коригирам, тя беше приета успешно, при първото подаване. само Д 6 коригирам
подадох коригиращата  д6, като отметнах липса на основание за подаване на Д1, тъй като тя ми беше приета успешно, сега ми е върната д6, поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на двете декларации. Къде бъркам?
Благодаря, ще подам и двете колони с код к
не,  при мен не става въпрос за обезщетение, просто грешно подадена сума, която е по- малка от подадената.  в колона едно попълвам код - 0 със същите данни на подадената преди това, а в колона 2 с код к с новата сума. опасявам се даните от колона 1 да не се натрупат
Здравейте,
аз трябва да коригирам Д 6 в посока намаление на данъка по ЗДДФЛ,  коригирам с код к във втората колона с новата сума, а в първата колона остават ли си сумите или трябва да са нули?
Да и не би ли трябвало по стария начин да се определя, а не по измененията въведени тази година  :blink:
Здравейте,
защо под таблица 1 за определяне на окончателния размер на осиг. доход е въведена т.3, след като тази промяна е въведена през 2016г, а ние декларираме доход за 2015. Споделете мнения.
Здравейте,
от къде мога да изтегля новите счетоводни стандарти?
Благодаря Ви, на хартиен носител е.
Здравейте, трябва да подавам приложения за отпуск за остатъка до 410 дни. В сайта на НОЙ има нови приложения. Според мен трябва да подам: Приложение 2, 10, 12. Правилно ли е? Невиждам опис на документи.

Отмяната само за новорегисрирани ли важи?
Здравейте,
СОЛ ще възобновява дейност, ще трябва ли да му се издава осигурителна книжка? Или ще се попълва старата.
Здравейте,
какви са вариантите ако е пропуснато да се издаде фактура към проформата и плащането е извършено в предходен месец по банков път. какво можем да направим ?
Здравейте, аз се опитвам да регистрирам осигурител,  при който автор в удостоверението за КЕП е друго лице и не мога да се регистрирам, дали това е причината?
Здравейте,
Прогнозирана е печалба  на ЕТ от примерно - 10000лв,, тримесечни вноски са за 375лв, сега се установява, че печалбата ще е прим. 15000лв, Трябва ли да се прави корекция на вноската за третото тримесечие, аз определям така: 0.75х1500 - (1350+0.2х1125)=1125- 1575= -450, не
Здравейте,
на работник трябва да му се изплати обещетение по чл 222, което e брутното трудово възнаграждение от предния месец, а включва ли се към БТВ и обещетението по чл. 224 от предния месец?
Благодаря колеги за съветите, моята програма след като въведох новия болничен с дата 28.09, автоматично за 9 месец си ми даде 3 дни в приложение 15, но дапълнително се пише, че болничния възниква на 03.09. Благодаря още веднъж  :wink1:
Благодаря Ви, но когато въвеждам датите в програмата си периода ми се припокрива и не ми дава да ги запаметя.