Влезте в сметката за задълженията на СОЛ, сигурно имате ПИК код или ел подпис, вижте дали са закрили това здравно осигуряване ,за което сте подали заявление.
Компетентна териториална дирекция на Националната агенция за приходите на СОЛ - в случая НАП Русе.
Това от 60 група направо в 123 изобщо не ми е ясно, може би имахте предвид от 60 група направо в 702 , тоест без да преминават през 615 /611/ ?
Да не са съкратили счетоводството, както съкратиха Закона за счетоводство, пък аз да си играя да разпределям разходи по икономически елементи в разходи за разни дейности, използвайки бази, да правя себестойности ?  :rofl:
Ползвам сметка 615 за разходи по продажби на стоки, но ако във вашият индивидуален сметкоплан тази сметка е 611, няма проблем.
Но ако във фирмата за търговия на дребно има и производство на сладкарски изделия например, би следвало да ползвате 611 за разходите за производството им, а 615 за търговията.
И все това е въпрос на индивидуален сметкоплан.
Ограничението 40 дни е за болнични без ЛКК. Спокойно си го подавайте в НОИ. Общото ограничение за болнични с ЛКК и личен лекар или бърза помощ и т н е 6 месеци в една календарна година
Щом единствено труда ще е външна услуга, то най правилно е да си отчетете разходите по дейността по икономически елементи и ако в края на годината , градината не е завършена да посочите в ОПР 1530 коректива в разходи за придобиване на активи по стопански начин.
"Фирма изгражда ДМА, чрез възлагане /с договори с други фирми/"- това ли е дейността на фирмата?
Ама тук става въпрос само за чл-4, ал.1 от КСО, какво намесихте всички ?
Скрит текст :

Единствено за изброените в ал.1 ако са осигурени на макс важи тази нова алинея 10 от Наредба Н-8
Божидара, аз също слагам период в платежните, както и в основание посочвам какво плащам, това го правя за мое улеснение кое къде да осчетоводя.Но това не пречи на НАП като му платя ДДС да покрие задълженията ми за осигуровки. Така, че споко :yes3:  :flowers:
Чл. 40. (1) (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Осигурените лица за общо заболяване и майчинство имат право на парично обезщетение вместо възнаграждение за времето на отпуск поради временна неработоспособност и при трудоустрояване, ако имат най-малко 6 месеца осигурителен стаж като осигурени за този риск. Изискването за 6 месеца осигурителен стаж не се отнася за лицата, ненавършили 18-годишна възраст.
nik.stef, въпросът е има ли подадено ОКД5 и кога?
И на  мен очакванията ми бяха да остане една декларация. Мисля, че декларация 6 я оставят, защото при различен период на плащане на заплатите , данъкът се декларира в 6- цата в разлини периоди.
Относно равнението, точно това имах в предвид, което коментират Делфине и Алфа- при нас софтуера ще си говори между декларация 1 и 6, но на какъв език ще ми го преведе НАП-ърската програма за засечка?
Вече не се попълват периоди в платежните, единната сметка не различава преводите по периоди или основание на плащане а по вид плащане 111111 или 581111 и погасява с тази вноска най ранното задължение, така че нямате проблем със сгрешения период.
И за корекциите на осигуровки и данъци ще важи принципа на равенство между декларациите 1 и 6. Не, че досега не е следвало да е така, промяната е , че няма да се приемат декларации без това равенство. Сега е важно трз софтуера ни и този на НАП да закръглят по един и същ начин. Имаше го този проблем със СОЛ /в болнични/ в началото на годината.
За месец декември 2013 г., до 25 януари 2014 г. ще си подаваме по сегашните образци на д1 и д6 и това важи за всички стари периоди.
Ето и указанието на НАП, вижте и последните изречения по отношение на консумативите за наетия лек автомобил.
автокранист длъжностна характеристика ви предлагам в прикачения файл
В началото на темата са публикувани примери и схеми, улеснено е.

При получаване на частично плащане по доставка в обхвата на режима размерът на изискуемия данък ще се определя по следната формула:
ИДДС = ПС х ДС/(100+ДС)
където:
ИДДС е размер на изискуемия данък върху добавената стойност по доставката;
ПС е платената сума по доставката;
ДС е приложимата данъчна ставка.
Пример: Дружество А доставя стока на дружество Б. За доставката е издадена фактура на стойност 300 лв. и е начислен ДДС в размер на 60 лв. Дружество Б извършва частично плащане по фактурата в размер на 240 лв.
Данъкът, изискуем от дружество А, определен по формулата, е в размер на 40 лв.
ИДДС = 240 х 20/(100+20) = 40 лв.
Да, за сега който има касов апарат си го отчита по него, който инсталира нови машини , отчита с протокол монетите до излизане в ДВ новите текстове.
би следвало да фигурира данъка, такъв какъвто сте го подали преди, нали към него ще добавяте после с редовна разликата