Щом са в увеличение и намаление няма как да се подаде комбинирано, направете както сте описали
Относно доставката за Турция, то инвойса е с нулева ставка ДДС

Чл. 28. Облагаема доставка с нулева ставка е:
1. доставката на стоки, които се изпращат или превозват от място на територията на страната до трета страна или територия от или за сметка на доставчика;
2. доставката на стоки, които се изпращат или превозват от място на територията на страната до трета страна или територия от или за сметка на получателя, ако получателят е лице, което не е установено на територията на страната; тази разпоредба не се прилага, когато стоките са предназначени за зареждане, оборудване и снабдяване на плавателни съдове и въздухоплавателни средства, които се използват за спортни и развлекателни цели или за лични нужди.
304/401 с левовата стойност на инвойса
4531/4532 с ДДС
ето и персонал водещ сметки.....
Имам персонал водещ сметки и фактурист-счетоводител, обикновенно работата е съвместима с едно то двете и фактуриране, може да ползвате схемата и комбинациите между тях
555555, не разчетох абревиатурата ЧФЛ като чуждестранно, в случая  следва да се удържи данък за четвърто тримесечие и да се подаде декларация по чл.55, ако това са доходи по чл.37 ал.1
По искане на чуждестранното лице , НАП ще издаде удостоверение за платените данъци на основание на подадените декларации по чл.55
Кейт, приложение 6 се подава само след като след приключване на процедурата има данък за възставяване, а в случая има 120 лв за внасяне.
За всяко плащате сметка за изплатени суми, на всяко тримесечие , освен четвърто , декларирате данъка с декларация по чл.55, в края на годината - инфо към НАП справка по чл.73 за изплатения наем и удържания данък.
4532/4531-300
4532/4539-700
4539/4538-700
Имате ли разрешение за строеж или рампата е разглобяемо съоръжение? В първия случай трябва да декларирате в общината по ЗМДТ, във втория не! По същия начин следва да определите дали тази рампа в първия случай е подобрение към сградата и да увеличите стойността и, и във втория да заведете рампата като дма съоръжение.
Аз бих го направила с минус. Правилно разсъждавате за сравнението на гр.70 с ДО. При проверка за възстановяване на ДДС правих цял анализ между двете през годините, стигнахме дори до лихвите от банки.
Съгласно чл. 3, ал. 7 от Наредба Н-8/2005 г. декларация образец № 6, подадена от осигурителите, може да се коригира до края на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за подаване на декларацията. Декларация образец № 6, подадена от самоосигуряващите се лица, може да се коригира до изтичане на срока за подаването й.

Съгласно чл. 3, ал. 7 от наредбата декларации образец № 1 не се подават за коригиране и заличаване на данни след 30 април на годината, следваща годината, за която се отнасят. След този срок декларации се подават само на електронен или хартиен носител след разрешение на Националната агенция за приходите или Националния осигурителен институт във връзка с възложените им дейности.
http://im.cablebg.net/clients/zdod-50.htm
 
Имам ги до 01.04.1996, след този период как се изменят ще видите в горния линк с кои държавни вестници са правени промените, а самите ДВ вижте на сайта

http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces




Вие не сте ли на патент?  Ако си плащате патента и осигуровките и не сте в разни списъци за какво да ви проверяват? В минали години за грешките си доначислявахме данъка в самите декларации, но от това не следваха проверки.  За съжаление от тази година грешките вече се коригират единствено по чл.75 и няма практика , за да се разбере правят ли проверки.
Не следва да правите това, салдата в края на предходната година следва да са еднакви със салдата в началото на следващата.
Остава варианта, предложен от Иренабрили
Цитирам : Ако следваме стриктно действащия норматив за корекция на счетоводни грешки, то би следвало да преработите всички предшестващи баланси за периодите с грешки и да уведомите писмено НАП (чл.75 от ЗКПО).
 :thumbup: много са важни датите при корекцията
Ще има ли големи отклонения в изписването на отчетната стойност на продадените стоки, ако промените началното салдо на 304 сметка в 2007 година, а от там ще има ли промяна на финансовия резултат, деклариран през годините?
Имах в предвид начално салдо на 304-19900,71
Несеквестируем доход

Чл. 446. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:

1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;

2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;

3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;

4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа.

(2) (Нова - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Месечното трудово възнаграждение по ал. 1 се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци и задължителни осигурителни вноски.
Както се вижда от оборотна ви , вие завеждате стоките по продажна цена и коректива е в сметка 308 надценки. В 2007 г сте завели сметка 304 по покупна  и сте си оставили коректива./нямате смяна на политика за изписване на стоки, нали/. Не може да премахвате 308, а следва да си сложите в начално салдо 19900,71.