Щом подава годишна Д6, значи собственикът на ЕООД се осигурява като СОЛ.
В този случай при подаване на месечните Д6, неговите осигуровки не се включват.
131/709- аз ползвам тази, но не пречи и 714, сметкоплана е индивидуален
Освен това признаването на прихода е в зависимост за какво е отпусната сумата
tod73, няма къде да кликнеш, че е коригираща декларацията , когато се подава по елекронен път.
1-ви септември е почивен ден, а и Гина Нешева съобщава , че нямат отработени дни през септември  :smile1:
Вие сте получател, нали?

503/131 - Финансиране за ........аналитично - проекта
Ще прикача една методика на НАП с уговорката, че тя е от 2011 г, а от 2013 г за наетите автомобили има промяна в ЗДДС. Така че, разглеждайте я в смисъл на закупуване на автомобил.
От кого имате в предвид да подлежат на проверка-НАП или ДАНС, какви са ви съмненията?
Ами декларация по чл.55 се подава по различни случаи, конкретно на въпроса ви - ето вариант-ако платите дивидент през четвърто тримесечие,  следва да платите данъка и да подадете декларация по чл.55 до 31 януари 2013?
dani_ka, N1 ще ви е необходимо, ако ще закупувате лекия автомобил в края на финансовия лизинг, за да доказвате, че не е лек автомобил по смисъла на:
 Допълнителните разпоредби
18. "Лек автомобил" е автомобил, в който броят на местата за сядане без мястото на водача не превишава 5. Не е лек автомобил автомобил, който е предназначен за превоз на товари, или лек автомобил, който има трайно вградено допълнително техническо оборудване за целите на извършваната дейност от регистрираното лице.
 Ако е сключен договор за наем, то от 2013 г. има промяна в ЗДДС за наетите леки автомобили и това указание, което ви е посочила Иренабрили, е точно по въпроса.
Добре е да си прочетете добре договора за какво става въпрос  :smile1:
siska_88, няма как да се досетим за какъв доход искате да подавате декларация по чл.55, вижте добре писмото на НАП, към което plamena_gv ви е дала линк.
Датата на сключване на договора се вписва, а не от кога влиза в сила

Чл. 5. (Доп. - ДВ, бр. 88 от 2004 г., в сила от 15.10.2004 г.) Уведомлението (приложение № 1) съдържа:
1. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) данни за работодателя - ЕИК по регистър БУЛСТАТ/ЕИК на търговеца, служебен номер, издаден от НАП на осигурителя;
2. (доп. - ДВ, бр. 1 от 2006 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) данни за работника или служителя - трите имена и единен граждански номер (личен номер на чужденец), служебен номер, издаден от НАП;
3. данни за условията по трудовия договор:
а) основание за сключване на трудовия договор съгласно Кодекса на труда;
б) номер на договора, ако работодателят води регистър на трудовите договори;
в) дата на сключване;
г) срок на договора, ако договорът е сключен за определен срок;
д) размер на основното трудово възнаграждение;
е) длъжностно наименование;
ж) дата на прекратяване на договора;
4. други данни:
На практика сделката е между физическите лица, те си препродават дялове, ООД няма отношение към тази сделка, освен че променя собствениците си, то си остава със същия булстат, наименование, ДДС номер и т.н., ако такъв е случая при вас.
Освен промяна на аналитичността на дяловете, нищо друго.
Правила съм го по пощата с обратна разписка. Освен декларацията, протокола, предписанието от НОИ , съм сложила и Заявление/вече нали няма молби/, в което съм упоменала, че искам да бъде направена корекция и описвам приложените документи.
Ако питате за ФЛ , продало дяловете си, то в Приложение 5, таблица 5 се декларират

JID, това си е нормална практика, сключваш договор на една дата, а считано може да е друга дата.
И аз имах в предвид подобно разминаване, може да има пуснато допълнително споразумение за промяна на длъжността или основанието, възможно е да е грешка при въвеждането, варианти много. При такъв отговор от НАП , обикновенно грешката е в задкомпютърното устройство  :laugh:
Тенкс Елена- спокойно да подаваме тогава и ние, макар още да не ми се е наложило. Моята си стои на ЕТ, ама знае ли се до кога  :smile1:
А видяхте ли на ел услуги справката за трудовите договори, може да е въведено друго? Особено ако сте го подавали ръчно..... тоест на место в НАП, а не по ел път.
Няма да има задължение, ако осчетоводявате платежните съответно за каквото са пуснати. Някои със стари задължения осчетоводяват това, което се закрива по единната сметка. Явно не сте от тях, щом се стремите да нямате задължения. Не пречи да го направите.  :thumbup:
В единната сметка вече няма разграничение за какво сме внесли пари, може тия които внесете ще отидат за осигуровки, а тия за осигуровки да стоят като надплатени.
Няма забрана да надвнасяте пари в НАП, но защо ще го правите, вие си го удържате от собствениците тоя данък и им изплащате разликата. Данъка стои във фирмата до изискуемостта му, а тя е през януари 2014.