Да, със минуси се отразява КИ в дневника на покупките.
Даа, авансовите вноски. Правих анализ и на места ще трябва да се направят корекции. Гадно ще е , ако формулата за начисляване на лихви е включена в системата на единната сметка и след подаване на ГДД за 2013 я начисли автоматично, очаквам всичко, първа година е този метод, ходи обяснявай после от къде им са се появили тези лихви след като всичко си плащат. 
Предполагам, че договорът за лизинг е за много по голяма сума от 15000 лв и това е първото от многото следващи плащания по този договор. В случая ще трябва тия 10000 лв да върнете на съпруга по банков път. А разчета може да е през 499 или избрана от вас сметка.
Обаждат ми се собственици на фирми и те получили имейли и питат "да се притесняваме ли, какво е това". Това ме навежда на мисълта колко малко са ни очакванията от държавната администрация в положителен смисъл, свикнали сме когато ни търсят от там да не е за добро.
Ето, че сте намерили решението за вас :smile1:  :thumbup:
 Много от нас работят по този начин. Но при вашето пълномощно нямаше изричен текст за получаване на данъчна и осигурителна информация, затова си мислехме, че ще имате частичен достъп. Пък и цитираното указание е в тоя смисъл, но в различните НАП-ове подхождат различно, няма да се учудя ако ви дадат пълен достъп и с това пълномощно.
 :smile1: Не го променя кода с допълнително споразумание, поне при мен не стана.
В случаите, в които наемателя е фирма, а наемодателя физическо лице, както във вашия случай, наемателя удържа и внася данъка, както и подава декларация по чл.55...
 С подаването на декларация по чл.55 се формира задължение на фирмата наемател в единната сметка на НАП, след като фирмата внесе удържания данък, се погасява и задължението и.
 По скоро 498/503 и после 501/498, вероятно е техническа грешката
Това връщане на ръка не е 15000 лв и над 15000 лв, нали ? Имам в предвид да се спази ЗОПБ.
Ето малко информация още по въпроса за пълен и частичен достъп. За сега варианта с частичния достъп ще стане и ще ви устрои за подаване на декларациите докато отсъства собственика.
Не разбрах, че го няма собственика сега, мислех, че ще бъде в командировка. Вие няма как да издадете КЕП без него, някакъв компромис едва ли ще направят издателите на КЕП.
 Другият вариант е този, който ви съветва Далила, да подадете заявление от страницата на НАП с вашия ел подпис като упълномощено лице, да разпечатате заявлението и уведомлението, да се подпише от заместника на управителя, подпечата и да се приложи вашето пълномощно и в НАП да се занесе. Не следва да чеквате "пълен достъп до данъчно осигурителна информация", защото нямате вписан текст в пълномощното.
Докато се приберете от НАП ще имате ЧАСТИЧЕН достъп и ще може да подавате декларациите. След като се върне собственика ще си направите правилното пълномощно и наново носите в НАП и така....
Второто изречение касае леки автомобили на които са направени приспособления и са издадени сертификати за лекотоварни и имат N1- пререгистрация в КАТ. Голям шум се вдигна с тях, имаше даже и методика на НАП как да се подхожда при проверката им.  Моето мнение е, че си остава постановката при финансов лизинг на автомобил 6+1 места да  се ползва данъчен кредит, има изменение само че от 01/01/2013 вече не се изисква седалките да са монитрани от производителя.
Даже закона по ДДС се "разкрепостява" по отношение на нает лек автомобил.
Ако пък се издаде КЕП на самата фирма и го регистрирате в страницата на НАП, ще имате пълен достъп до всичко, което ще е най-лесния вариант, все пак този собственик няма да пътува само сега...Пък и на него ще му се налага да го ползва, да не говорим, че с него може да публикувате  ГФО без пълномощно и  декларация   в ТР и ред други удобства.
krrrisi, наскоро имах одит и при проверката ми поискаха фишове на няколко работника. Тоест провериха ми само възможността на програмата ми да издава такива при поискване от работника. Проверяващите са наясно, че не е задължителен.
 И аз мисля като Иренабрили, не би следвало да имате проблем. Нали на практика тези инструменти са налични, с тях работниците произвеждат там каквото производство имате. Ако все пак се притеснявате, заведете ги извънбалансово, наблюдавани са тези активи един вид, независимо че са изписани на разход.
Ще си отговорите на въпроса, ако знаете за какво ви са се давали тези 5 дни допълнителен отпуск когато сте били на работа. А иначе 20 дни си е задължителния отпуск.
Така е,niniv, изискват ги от трудовата медицина, защото всяка година правят обследване на заболеваемостта на предприятието, здравословната среда при работа, и тези бележки им служат за това, че новопостъпилите не са се разболели вследствие работата в предприятието.
Дори се принудихме в дневниците на болничните в отделна колона да вписваме кода на болестта, за да са улеснени в обследването.
За пореден път се използва труда на счетоводителя, а париците ги вземат службите извън фирмите.....но това пак друга тема  :rofl:
И в брой само до 14999 лв. Да не забравяме Закона за ограничаване плащанията в брой. :agree:
Това е насочващото за определяне на пазарна лихва

Скрит текст :
За това закръгляне, особено при СОЛ когато има болнични, бях писала в някоя от темите, аз внасям едно, то ми формира друго задължение. Та излезна едно становище на НАП как следва програмите да закръглят в единната сметка, от тогава ми са точни. Засега....пу пу пу... :smile1: Приятна вечер и на вас  :ok: