Имате право за наличните активи да ползвате данъчен кредит, така че е изгодно да посочите за всички налични активи , ако имате фактури и то с начислен ДДС. Проверяващия има право да поиска да посочите наличности, ако се съмнява в описа ви.
За да се убедите в твърдението на delphine, влезте с ел подпис в справката за задълженията и  там ще видите изписана една декларация и последно подадената иннформация.
Доколкото си спомням, при подаване повече от една декларация по ДДС, системата ги входираше с един и същи номер, последната изтрива предната.
А колко е облагаемия оборот за 12 месеци назад? 
От НАП ви питат за декларация 1 на СОЛ, а не за ГДД по чл.50.
В ГДД правилно сте го посочили в приложение 1 с код 10, но този код не определя кода на декларация 1 ,той си е 12 за СОЛ.
alfa, би ли качила примера на уордовски файл, не ми се отваря

НАРЕДБА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЛИЦА, БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НА РАБОТА В ЧУЖБИНА И МОРСКИТЕ ЛИЦА ?
Аз бих я включила в м 07.2013 в дневниците на продажбите.
По трудно е да докажеш, защо фактура на продажбите,  издадена в м 07 си я включила в дневниците за м 08. Нека си плати ДДС един месец по рано, щом е решил, няма да  го върнат.
предлагам:
411/498 и 4532 в дневника на продажбите м юли 2013 г
в месец август 2013
503/411 плащането от клиента
498/702 признаване прихода
702/304 с отчетната стойност, на вече получената стока


Въпросът е на какво основание е издадена фактурата, няма прехвърляне на собственост, няма авансово плащане.
Вариант е да изземете всички екземпляри, да ги анулирате и да пуснете проформа.
Изберете си вариант
Скрит текст :
Само да им се появиш да искаш липса на задължения или по друг повод и ти връчват един ферман с разминавания, сътворени от СУП-ата, на които ти искат анализ, и като отидеш с анализа, все едно си им изял и второто, било пожелателно това засичане за сега......
 Отпада и основанието за отказ от регистрация, ако останалите съдружници нямат този проблем.
Ето и текста
Скрит текст :
ivoni33, така бих постъпила и аз, както сте описали, с малки условности, ако сте била месец юни на възстановяване, би било добре, особено пък и ако е малка сумата, както някъде по форума бе казала Иренабрили-че кой не греши  :smile1:
Изборът е ваш
Скрит текст :
Да, Елена- и на мен от бюрото по труда ми искаха УП3 на работничка, която е била на 4 часа ама преди 01.01. 2003 г.След промяната в закона си я назначихме на 8 часа и до напущането си беше така. Че нали имат достъп до персоналния регистър, защо им е УП3?
Да, така е , както го описвате. Това си е договор за наем, закона не визира отделни наеми по видове активи.
Да, правилно сте разбрали за декларациите, и като минат 24 часа, влезте в ел услуги на НАП в справка за задълженията и вижте дали са същите цифри в подадената последна декларация 6, така ще се убедите, че всичко е ок. Успех  :flowers: :smile1: :thumbup:
Да не мислите, че за първия болничен за бременност и раждане от 45 дни като пише първичен, че са и платили за 42 дни. Мисля, че водещото е дали е временна нетрудоспособнот или бременности раждане. Вие за първия 45 дневен, не сте сложили 3 дни за работодателя, нали?
Най-напред се успокойте! Никакви срокове не са изпуснати.
Относно декларация 6, ето ви текст за корекции от указанията
Скрит текст :

Ето и колежката Елена-, казва същото, ще се справите..
За декларация 1- аз бих я заличила и пуснала нова редовна с 23 дни за сметка на НОИ.
Скрит текст :