За доказване на транспортирането на стоката от държава в ЕС до БГ служат и пътният лист, както и командировката,  има и фактури за гориво от ЕС, вероятно и някакви такси. Всички обстоятелства, касаещи придобиването са от полза. На инвойса вероятно има и текст за обратно начисляване.....
Скрит текст :
https://inetdec.nra.bg/settings.html

тествайте си КЕП и в Търговския регистър, така ще знаете, че поне той е наред

http://www.brra.bg/  в ляво ниско долу има тестово подписване
Няма значение с колко ел подписа се подава в НАП инфото. На други фирми подавате ли нормално от този компютър СД? Имам в предвид направени ли са настройките? Когато влезете в страницата на подаване ДДС отгоре излиза ли жълта лента с искане за инсталиране на нещо си? 
http://economix.bg/?p=7971

обмислят се промени за плащанията в единната сметка, както и за повече информация
"Идентификационния номер (101500100) се различава от избрания (BG101500100)"

Това може да е в следствие на настройката справката -декларация на програмата ви . При разпечатване в справка декларацията най отгоре където са вашите данни излиза ли ВG пред булстата ви и ако не, то следва да го въведета.
няма определен формуляр, свободен текст
И без първите 3 дни, ако е първичен.
А как точно става начисляването на ДДС на бракувани стоки и с какъв документ?
чл.79
(3) (Доп. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Регистрирано лице, което изцяло или частично е приспаднало данъчен кредит за произведени, закупени, придобити или внесени от него стоки, при унищожаване, установяване на липси или при бракуване на стоките, както и при промяна на предназначението им, за което вече не е налице право на приспадане на данъчен кредит, начислява и дължи данък в размер на приспаднатия данъчен кредит.
(4) Корекцията по ал. 1 и 3 се извършва в данъчния период, през който са възникнали съответните обстоятелства, чрез съставяне на протокол за извършената корекция и отразяване на този протокол в дневника за продажбите и справка-декларацията за този данъчен период.
Да, ама и не плащате на границата ДДС , когато прекарвате стоката, пък ползвате данъчен кредит с протокола.4531/4532 те взаимно се елиминират и имат уведомителен характер за регистрация на ВОП. На практика само веднъж се плаща ДДС , когато се продава стоката.
304/401 и после 4531/4532,    ако програмата ви го позволява
Щом грешката е на банката, да вземат да си я оправят, пък осчетоводяването може да е както е предложила иренабрили или сметка други дебитори 498.
Но да предположим, че сте превели 400 на подотчетното лице-собственик на фирмата, в дебитната му карта, за да закупи определени материали за фирмата. Тогава може да отчете и закрие взетата сума с фактури. Вариант.  :smile1:
Случва се на всеки и затова са сайтовете, да си "свери часовника" човек, особено ако са добронамерени. Тук виждам това-добронамереност. Как бързо отговарят знаещи по даден въпрос и игнорират некоректните.  :give_rose:
Да, по обичайния начин. Вас ви интересува дали клиента е регнат по ДДС само , за да изпишете ДДС номера му както във фактурата така и в дневника на продажбите.
И на отделен опис и писмо от наетите на трудов договор

Според цитирания текст от закона, всички активи.

Право на приспадане на данъчен кредит за налични активи и получени услуги преди датата на регистрация

Чл. 74. (1) Регистрирано лице по чл. 96, 97, 98, чл. 100, ал. 1 и 3, чл. 102 или 132 има право на приспадане на данъчен кредит за закупените или придобитите по друг начин или внесените активи по смисъла на Закона за счетоводството преди датата на регистрацията му по този закон, които са налични към датата на регистрацията.
(2) Правото по ал. 1 възниква само за наличните активи към датата на регистрация, за които са налице едновременно следните условия:
1. налице са изискванията на чл. 69 и 71;
2. доставчикът е регистрирано по закона лице към датата на издаване на данъчния документ и доставката е била облагаема към тази дата;
3. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) регистрационният опис по образец на наличните активи е съставен към датата на регистрация по този закон и подаден не по-късно от 45 дни от датата на регистрация;
4. активите са придобити от лицето до 5 години, а за недвижими вещи - до 20 години, преди датата на регистрация по този закон.
(3) Регистрираното лице по ал. 1 има право на приспадане на данъчен кредит и за получените услуги преди датата на регистрацията му по този закон, когато са налице едновременно следните условия:
1. услугите са пряко свързани с регистрацията на лицето по реда на Търговския закон;
2. услугите са получени не по-рано от един месец преди регистрацията на лицето по Търговския закон;
3. лицето е подало заявление за регистрация по този закон в 30-дневен срок от вписването му в регистъра по чл. 82 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс;
4. за получените услуги лицето притежава фактура по чл. 71, т. 1;
5. доставчикът на услугата е регистрирано по закона лице към датата на издаване на данъчния документ и доставката е била облагаема към тази дата;
6. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) регистрационният опис по образец за получените услуги е съставен към датата на регистрация по този закон и е подаден не по-късно от 45 дни от датата на регистрация.а условията за ДМА.
Николаева, само търся логика, за да заведеш 303 със 100 единици продажна, при себестойност в 611- 80 единици, следва да има 20 единици в кредита като някакъв коректив, например приходи за бъдещи периоди, които пропорционално на продажбите да се признават на приход. Не че това е правилно, но така ако отриете "разликите" ще можете да си направите начална оборотна ведомост по правилния начин.
В сайта на НАП проверете освен основанието и датата.
Приемат, но питат, защо не са заедно, а иначе нямат основание да ви връщат