А това че трябва да знам всички имена и ЕГН на предал, превозвал и приел . Че то в бензиностанциите приема този който е на смяна, не е постоянно назначено лице, и как ще ми се върне обратно информацията, та и да сваря да подам за НАП.
Милка Вълчева, казвате че вчера сте проверявали в сайта на нап за задълженията си. Проверете днес, на системата са необходими 24 часа да обработи данните. Преди малко аз влезнах и са ми занулени задълженията, а преди висяха като при вас.
В сайта на НАП са публикувани някои разяснения във връзка със започващото деклариране на доставките на течни горива, считано от 01.05.2013 г.
Ето и самите разяснения:
Скрит текст :
Разгледайте това ЕООД в търговския регистър, все пак има публикувани баланс ОПР капитал справка ДМА, за да си направите собствена преценка.
ако няма и други доходи, дадени заеми, няма основание за подаване на декларация по чл.50
Публикувана е нова версия на програмния продукт, разпространяван от НОИ за обхващане на данни от придружителните писма и описите за изплащане на парични обезщетения от ДОО под WINDOWS в сила от 01.05.2013 г.
НОИ преустановява разпространяването и поддръжката на програмния продукт POP2007d за работа под DOS.



http://www.noi.bg/eservicesbg/software/49-benefits
В новата ОКД5, вече няма  опцията-пенсионер съм и не желая да се осигурявам........
Притеснени, някои попълват този текст на ръка.
Все още не си обяснявам защо изчезна този текст  :hmmm:
Едноличните търговци решават какво ще правят с печалбата от дейността си.  А относно статията да, така е, какво ви притеснява?
приложение 1 с код 10
Да, Мими, така е, следвай точките на декларацията. В точка 3 пак имената на земеделския производител , вярно повтарят се, но те са едно и също лице като задължено и представляващо.
"Според закона трябва да си приспадна всички вноски, които самоосигуряващото се лице е задължено да прави респективно и тези за довнасяне."
Точно така казва законът, а декларацията е приета с решение на Министерски съвет. Когато два нормативни акта си противоречат, се взема върховенството на нормативния акт, тоест в нашия случай Закона.
Няма какво да декларира  в декларацията по чл.55 фирмата, тоест няма данък, няма декларация.
Относно СОЛ-той прекъсва дейност в това ЕООД от определена дата, може след време в друго дружество да започне самоосигуряване, да така е той решава.
Относно заличаването на дружеството, не е необходимо да подава ново ОКД5 за прекратяване на дейност.
Декларация по чл.50 ЗДДФЛ с баркод
И marpan и delphine се опитват да ви помогнат, но аз бих ви попитала, след като направихте настройките, които marpan ви посъветва, съхранихте ли промените. Ще кача пътя за тази настройка, по нагледно да я направите отново.  :flowers:
Ако имате пълен достъп до данъчна и осигурителна информация- Справка за задълженията
Указания за декларация по чл.55 са изготвили НАП, обобщена полезна информация с примери. Прилагам ги
Скрит текст :
Единствено обратната разписка ще получите, тя ви е документа, че сте изпратили декларацията, а как е обработена ще видите с ПИК кода ако имате такъв. Протокола в един екземпляр, поради горното.
не, не трябва
Ако служителят не е напущал, не е било необходимо да се прекратява трудовия договор, а да се пусне допълнително споразумение и уведомление по чл.62 КТ.
Но в живота има ситуации, които може да са продиктувани от моментни емоции и след обед разколебание....