И да ви даде съобщение, че файлът е коректен, след време като засекат изпратените от вас данни със годишната декларация на физическите лица, ще ви извикат да потвърдите, коя е брутната сума. Освен ако са само дивиденти, изплатени на физически лица, само те не се декларират с ГДД чл.50, респективно не попадат в засечката. Може и да има и други, за които сега не се сещам, но в конкретния случай за който питаха беше наем, а той се декларира.
http://www.nap.bg/news?id=1716


От днес може да се тества е-услугата за подаване на данни от доставчиците и получателите на течни горива
18 Април 2013
Ако ще се осигурявате като самоосигуряващо се лице, минималният осигурителен доход върху който ще се осигурявате е 420 лв на месец за първата година, като процентите са следните:  - за ДОО -12,8
                - за ДЗПО-  5
               - за Здр.О -  8, а ако ще се осигурявате и
               -за ОЗМ още 3,5% /за болнични, това е избор, не задължение/
  За започването и прекъсването на осигуряването се подава ОКД5 образец в компетентната ТД на НАП.
Брутната сума 1200 лева и удържания данък  и код 09
Период за упражняване на правото на приспадане на данъчен кредит

Чл. 72. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Регистрирано по този закон лице може да упражни правото си на приспадане на данъчен кредит за данъчния период, през който е възникнало това право, или в един от следващите 12 данъчни периода.
(2) Правото по ал. 1 се упражнява, като лицето:
1. включи размера на данъчния кредит при определяне на резултата за данъчния период по ал. 1 в справка-декларацията по чл. 125 за същия данъчен период;
2. посочи документа по чл. 71 в дневника за покупките по чл. 124 за данъчния период по т. 1.
В потвърждение на писаното от delphine в 9,25 ч, предлагат на служителите на НАП да работят събота и недяля срещу заплащане, за да въведат по бързо нещата в ред. Наистина са затрупани с множество Дела-пълни вътре с папки заявления. Да се надяваме.
Само болничния да не е издаден на СОЛ, а за работниците срока за подаване в НОИ е до 15-то число на месеца, следващ този, през който осигуреното лице е представило пред осигурителя болничния.
Сори, дори не съм го съхранила, но в общи линии беше за удължения срок и за какво го махнаха не знам, нещо са изтървали, останало е само това от 11 януари, ама то е старо.
Разсъждавайки, стигаме до извода, че доставчиците на горива на едро, са ясни-подават.
Бензиностанциите са вързани с КА , с нивомерната система, тоест горивото до крайния потребител е декларирано пред НАП. Но ако една бензиностанция реши да закупи гориво и да го продаде на едро, не го разтоварва в резервоарите си, а направо го носи на клиента? Според нас, това количество следва да се декларира чрез системата за Контрол на горивата.  Изглежда , че и НАП не са наясно още с процедурата, та ние ли, ще чакаме разяснения....Преди няколко дни си изтриха указанията, та така.
не, Кети, те са изключени от системата за контрол, попадат в изключенията на чл.118 ал.11
Да добавя, че прикачения файл е съвместен проект, който още не е публикуван от НАП и по него може да има промени, прикачих го , защото по програмите за подаване на информация, понякога, нагледно си обясняваме някои текстове от закона, какво са искали да ни кажат  :hmmm: Пък и какво ни чака от 01 май 2013.
Днес НАП публикува съобщение, че "Ведомствените бензиностанции ще докладват по интернет доставките на гориво". И не само те, а всички задължени по чл.118 ал.10 от ЗДДС, считано от 01 май 2013 г. Ще се опитам да прикача "Ръководството за подаване на информационни документи" по електронен път, ако размерът на файла позволява.
Това са и най честите грешки, в случая който цитира Елена-, забравяме следващия месец да сложим 1-я ден за сметка на работодателя, добре, че програмите вече помнят   :blink:
Днес колеги се оплакват от ел услуги на НАП, дава им грешка, не могат да си подадат декларациите, възможно е да има някаква причина, която да е в НАП, не във вас. Аз бих изчакала известно време.
Да, прави сте Домино и Иренабрили, ЕТ не попада в т.26 бук "и" от ДР.
По добре прочетете това писмо, има и много теми във форума, презумцията е че собственика на ЕТ е самоосигуряващо се лице.

Скрит текст :
Всички осигуровки, които СОЛ е задължено да плаща , включително и здравните върху болничните, както и изравнителните от Таблица 1 и Таблица 2 следва да се включат в декларация 6 годишна 13-ка. Този процент за здравни за времето в болнични е 4,8 но пък сумата 20,16 е вярна.
Ако има печалби от минали години, и не смята да ги инвестира ,може да му преведете по картата част или цялата. Преди края на финансовата година не се знае  евентуалната печалба за 2013, за да му я изплатите. Освен ако не  оформите сумите като личен труд, все пак в първия си пост говорите,че всеки работи за пари.
Тогава да, приключва се със 123.