[/quote]
Разликата е почти 600 лв. А в данъчната декларация трябва да се посочат левове.
Направете правилно закръгленията в хил.лв. в ОПР.
Не, на самата справка има място за входящ номер от НАП
Плащанията на клиенти и към доставчици ги пиша в първата колонка-нефинансови предприятия/ако цялата реализация е по фактури/. Получените суми от трудови възнаграждения пиша в колонката на домакинствата. Там пиша и получените дивиденти, защото на практика отиват в домакинствата на собствениците. Хм, дали? Платените и възстановени данъци ги пиша към държавата. Платените осигуровки ги пиша към социалните.приходите и разходите за лихви ги пиша към банковите институции.Платените застраховки- към застрахователните дружества.И за останалия свят-не остана. Следва колона 10 да се засече с отчета за паричния поток.
Издайте си и по Булстат и по ЕГН, ако нямате услуга с електронен подпис на фирмата.
Ще ви трябва и за платените данъци, отнасящи се до ЕТ.
И с ПИК се вижда
Има я. Като се влезе през задължения или трудови договори нали излизат услуги като при ел.подпис. Там я има тази справка.
При вас случая е различен, да разбирам ли, че правите заплатите на програма , която не ви изготвя декларация 1 и декларация 6 ?
А след като ме обърка тотално тази система, се отказах да търся алгоритъма на погасяванията.Но открих нещичко: ако общата сума на задълженията от справката за задълженията е равна на остатъка от плащанията от новата справка за плащанията към НАП-няма място за притеснение. Ако ли не-налага се анализ на хронологията на плащанията.
Видяхте ли новата справка за плащанията към НАП, има я в електронните услуги на оторизираните нотариално да имат достъп до осигурителна информация. Над справката за задълженията.
Не, не може, защото чл.94 от ЗКПО отпадна. А дали в бъдеще ще се използват за погасяване на задължения в единната сметка-никой за сега не казва.Щели сме да виждаме след време,но дали ще ползваме.....

 Сreate, а в последните 5 год. правена ли е ревизия или проверка на фирмата?

Само обстойна проверка преди две години, пак за надвнесен корпоративен данък.
Antea, сумата е малка 2800 лв., току що говорих със собственика, срещнал се с колеги на които също възстановили до седмица надвнесения корпоративен данък. Явно, добро отношение от страна на НАП с изрядните фирми. И пак повтарям, може при други да е с проверка или ревизия, зависи от много фактори.
Гледах семинара на Апис и аз и затова се учудих, че само от чекването на декларацията, че си искаме надвнесения корпоративен данък, са се активирали. Най-вероятно са  правили проверка по компютрите си, та нали всичко е при тях и се вижда, декларации внасяния. Не сме подавали допълнително искане за възстановяване. Фирмата няма задължения,нито закъснели плащания. Вероятно ще подхождат конкретно към всеки, както и до сега. Учуди ме бързата им реакция, преди година си искахме пак с декларация надвнесения данък, ни чул, ни видял, докато не подадохме нарочно искане, правиха ни обстойна проверка.
Ако нещо се е променило в НАП към облекчаване на проверките, е добре. Какво беше това носене на топове хартия-копия на платежни и декларации.
Не искам да подвеждам колегите, че ще им върнат данъка без проверка или ревизия, споделям, че реагират бързо.
А на мен вече ми направиха протокола за връщане на надвнесения корпоративен данък. Днес са извикали собственика да го подпише, а декларацията я подадох на 25 януари 2013 с чекнато, че си искаме данъка. А относно сметката, независимо, че бях я написала, днес са поискали собственика да занесе номера на банковата си сметка, да я сравнят с тази от декларацията.
Може и сметка 207, а може и разходите да се отнасят по група 60, но после се правят две ОПР и е по сложничко. Въпрос на политика.
Сега пък системата на НАП си закръгля както си иска от декларация 1 на СОЛ за м януари 2013 г. С декларацията се подава сумата и процента на ДОО, ЗО,ДЗПО и тъй като СОЛ имаше болнични тоя месец се получиха суми със стотинки и познайте, НАП закръгля до втория знак, без значение какъв е третия след цялото число. От това следва, че трябва да подадем Д1, да видим в сметката как го е закръглил НАП и тогава пишем платежното!Е това вече ми идва в повече!
в декември 629/498-50 лв
                 401/503-60 лв
в януари Дт 498-50
            Дт 4531-10 кредит 401-60
3.2. Дълготрайните материални активи, които се състоят от разграничими съставни части, отговарящи поотделно на критериите за дълготраен материален актив, могат да бъдат разделени на своите съставни части и всяка част да се третира като самостоятелен актив. Това е необходимо, когато съставните активи имат различни полезни срокове на годност или по различен начин осигуряват икономическа изгода за предприятието, което налага да се използват различни методи и норми на амортизация.
 
Да, в ООД няма нужда от счетоводни операции, ако сделката е между физическите лица. Но се поражда задължение на продаващия дяловете си да ги декларира с ГДД по чл.50 ЗДДФЛ с приложение 5.
Указания ГДД чл.50 ЗДДФЛ
Задължение за подаване на годишна данъчна декларация
Местните и чуждестранните физически лица подават годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за придобити през годината доходи:
•   подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа, включително за доходите от трудови правоотношения по § 1, т. 26, букви „е” и „и” от допълнителните разпоредби на ЗДДФЛ;
•   подлежащи на облагане с данък върху годишната данъчна основа по чл. 28 от ЗДДФЛ (доходи от стопанска дейност като едноличен търговец и доходи от друга стопанска дейност по чл. 29а от ЗДДФЛ);
•   подлежащи на облагане с патентен данък по реда на Закона за местните данъци и такси.

ЗДДФЛ § 1, т. 26 Трудови правоотношения са:
и) (нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) правоотношенията, независимо от основанието за възникването им, със съдружници и член-кооператори, както и с акционери, притежаващи повече от 5 на сто от капитала на акционерното дружество, за полагане на личен труд в дружествата и кооперациите, в които те са съдружници, член-кооператори или акционери