Вижте какво пише в договора за продажба на дружествените дялове, между кого и кого е сделката, какво общо има ООД-то, та да се вземат счетоводни операции. Доколкото разбрах , капиталът не се променя , сменят се собствениците, значи трябва само да се промени аналитичността на сметка Капитал , ако е създадена като аналитична.
Подадох на СОЛ декларация 6 - 13.2012 за дължимите годишни ДОО, ДЗПО и ЗО. В справката за задълженията ми цъфнаха като неплатени декемврийските суми. С подаването на Д1 за декември 2012 се формираха задължения на СОЛ в справката на НАП, закриха се с плащането на осигуровките. И сега същите тия висят по декларация 6 като не платени? Какво се случва, четох указанията на Д6:
Самоосигуряващите се лица и лицата по чл. 4, ал. 9 от Кодекса за социално осигуряване попълват сбора от сумите на дължимите осигурителни вноски за фонд „Пенсии" и фонд „Общо заболяване и майчинство" за предходната календарна година.
Знаете ли колко хора са си закупили акции от различни дружества и живеят от разпределението на дивидент. А колко са съдружниците от масовата приватизация? Вие и тях ли ще задължите да се осигуряват?
Да е голяма, колко да е голяма? Дано не е равна или над 15000 лв.

Чл. 3. (1) Плащанията на територията на страната се извършват само чрез превод или внасяне по платежна сметка, когато са:

1. на стойност, равна на или надвишаваща 15 000 лв.;

2. на стойност под 15 000 лв., представляваща част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 15 000 лв.


Чл. 2. Законът не се прилага при:

1. тегленето и внасянето на пари в брой от/в собствени платежни сметки;

2. тегленето и внасянето на пари в брой от/в сметки на недееспособни и ограничено дееспособни лица, на съпрузи и роднини по права линия;

3. сделките с чуждестранна валута в наличност по занятие;

4. операциите с банкноти и монети, страна по които е Българската народна банка;

5. замяната от банки на повредени български банкноти и монети;

6. изплащането на трудови възнаграждения по смисъла на Кодекса на труда.


И регулация по чл.42 ЗКПО с начисления, но не платен наем.
Не, не се вписва, защото това са временно предоставени парични средства по чл.134 от ТЗ и става с решение на общото събрание, след време тези средства трябва да се върнат, но в търговския закон пише, че може да не се уговаря лихва. Виж ТЗ.
А защо не по реда на чл.134 от ТЗ, хем там лихвите не са задължителни. Макар да има едно писъмце на Мургина, че само при загуба можело да се добавят временно парични средства от съдружниците, ама мина време, та давностен срок има и на писмата, нали ....
от осигурителите – до 15-то число на месеца, следващ този, през който осигуреното лице е представило пред осигурителя документите за изплащане на съответното обезщетение, тоест при вас крайния срок за подаване на представения на 2 януари болничен лист е 15 февруари,но за това трябва в дневника да е отбелязана  дата на представянето със съответните подписи на лицето и управителя.
От НОИ дори съветват да се носят и по рано болничните листи, за да не се струпват навалици по крайните дати, това че е минало 15 число на януари, не значи, че не може да се носят болнични, то това ще си е един непрекъснат процес, важното е да сте в срока ДО.
http://tv.apis.bg/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=%D0%A1%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80+-+08.02.2013+%D0%B3.

тече на живо на Апис Промени в здравното и социалното осгируване и за единната сметка с лектор Аспасия Петкова, не спомена до тук за Сол с неплатени осигуровки за миналата година, дано във въпросите го зададат.

Но говори за заверката на осигурителните книжки на СОЛ от НОИ, ще се заверяват само след като са платени всички осигуровки и това ще става със справка от НАП. Направете си изводите, НОИ проверява Д1 подадена ли е, получава справка от НАП , че СОЛ няма задължения и чак тогава заверява осигурителната книжка.
С ПИК код издаден от НАП, или с електронен подпис, оторизиран с нотариално заверено пълномощно, ако ел подпис не е на титуляра.
Ако вече имате достъп до справката със задълженията, най отдолу на нея има полета-запис и печат, избирате едно от тях.
Ако искате да извадите удостоверение за липса на задължения, пак ако имате елетронен достъп може да подадете за да ви се издаде такова от НАП, но след това трябва на место да отидете да ви дадат на хартиен носител удостоверението.
С код К и истинските /намалени/ суми по фондове правите нова Д6,новия образец, ходите на место и пишете молба /заявление/ свободен текст и ги носите в деловодството на офиса на НАП. Дават ви входящ номер и чакате, чакате, чакате............може да ви се обадят да занесете доказателства за намалението, пък може и някъде да отлежава преписката докато и дойде ред през лятото:)
Номера на декларацията по ДДС е верен в справката за задълженията. Но на друга фирма на СОЛ 13-ка на декларация 6 беше със различен номер от подадения.
По притеснително е начисляването на лихви във вашия случай, а  срока е минал и е платено. Дано и сметката да е верна. Ще чакаме, явно с притеснение...
Страхувам се, че няма да виждаме самите плащания, а задълженията ще изчезват на датата  /"падежа" / на срока, ако са платени. Така в моя случай изчезнаха лихвите , дължими за 2009 година, ДДС е платено, но задължението ще стои до 14 януари 2013 и след като е платено- ще изчезне на 14 януари.
Логично беше да е такъв отговора, благодаря на Гиздова, че сподели! Прави ми впечатление, че с указанията си ни връщат към сроковете действали в годината , за която се отнася данъка.
Декларация  по ДДс- подадена на 07/01/2013-ДДС платен ведно с лихви за минал период също на 07/01/2013
Заедно със плащането на ДДС внесох и малко лихви, които дължах за 2009 година. Интересното беше ,че в справката за задълженията лихвите ми ги няма вече, но си виси неплатено ДДС. След като не са разнесли банката, как така лихвите ги няма вече?Едва ли някой може да ми даде логичен отговор, споделям, може и при други да се получи така.
Зависи от къде е закупено горивото, ако е минало през системата на бензиностанцията-през колонките, то би трябвало да има и касова бележка, но ако е закупено на едро директно от акцизен склад или доставчик на едро и цялата цистерна е стоварена при вас, то няма как да имате такава касова бележка.
Нищо не подавам до 24.01. Ще чакам да се наумуват.

Това е най-умното решение. Пък и нищо не ни пришпорва да го правим, не  е обвързано с подаване на болнични, например.
http://www.nap.bg/news?id=1664

Eто и указанието, срокът за подаване декларация и плащане на данък от наеми удържани от юридически лица и самоосигуряващи се за м.декември 2012 г. е 10 януари 2013 г- тоест ДНЕС