Подписите на работниците във ведомостта за заплати, че са си получили парите за съответния месец, Протокола за прихващането между двете фирми на база споразумението са достатъчни за операциите.  :smile1:
"4. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) ако след изтичането на срока по т. 2 има остатък от данъка за възстановяване, органът по приходите прихваща този остатък за погасяване на изискуеми публични вземания, събирани от Националната агенция за приходите, или го възстановява в 30-дневен срок от подаването на последната справка-декларация;"

Ако имате за погасяване на публични вземания и НАП  ги е прихванала от сумата за възстановяване, то наистина няма какво да ви възстановява. Няма ли и други текстове в това становище на НАП, които да поясняват какво прихващат. Не е ясно от текста , който сте поместили дали не отговаряте на т.4 в смисъл, че нямате за прихващане или че са ви погасили ваши задължения и няма какво да ви възстановяват.
Достовка ВОП. Данъчно събитие на 25.09.2015г. фактура от доставчика издадена с дата 08.10.2015г. Според Вас в кой месец следва да се отрази Протокол по Чл.117 от ЗДДС ?
"Чл. 63. (1) Данъчното събитие при вътреобщностно придобиване възниква на датата, на която би възникнало данъчното събитие при доставка на територията на страната.
(2) Данъчното събитие при вътреобщностното придобиване по чл. 13, ал. 3 възниква на датата, на която приключва транспортът на стоките на територията на страната.
(3) Данъкът при вътреобщностното придобиване става изискуем на 15-ия ден на месеца, следващ месеца, през който е възникнало данъчното събитие съгласно ал. 1 и 2.
(4) Независимо от ал. 3, данъкът става изискуем на датата на издаване на фактурата, когато тази фактура е издадена преди 15-ия ден на месеца, следващ месеца, през който е настъпило данъчното събитие."

Октомври 2015
За декларация по чл.55 и на мен ми даде две съобщения, че браузъра не ми е подходящ за подаване на декларацията, но аз продължих и след известно време ми се появи  RUN-а и можах да пусна декларациите.
Срокът за промяна на авансовите вноски за трето тримесечие е 15 декември, защо бързате, а и до тогава следва да внесете увеличената вноска. На база 11 месечието ще можете по правилно да определите промяната на авансовата вноска.
За двата болнични листа носите двата файла РОРО и РОРР на избран от вас носител, както и придружително писмо в два екземпляра, подписано и подпечатано. Екземпляр от придружителното писмо ще ви върнат от НОИ след приемането на файловете ведно с входящ номер. А декларирана ли е банковата сметка, по която ще превеждат обезщетението?
Да и аз мисля , че РКО ще свърши работа  :good: Благодаря !
Остава да е спазено и изискването на ЗОПБ, тоест размерът на върнатата сума в брой  да е до 15000 лв.  :blink:
Опрощаването пълно или частично е? Вижте коментар по темата.
Сторно касова бележка. И без това екземпляр от нея трябва да съпровожда  оригинала на кредитното известие. И за да избегнете притеснението си, че нямате прикрепен касов бон в касовата книга, по която издавате сторното- опишете в самата ръчна касова бележка , че сторното е частично по еди кой си касов бон от дата.
Дали във фактурата с която сте получили другата техника не е описан и бонуса с нулева стойност? Или има договор за продажбата с подобен текст? Възможно ли е да сте го завели в ДМА с другата техника, като част от някой от тях? Казвате, че сте го получили втора употреба и неработещ. Къде осчетоводихте разходите за поправката на бонуса мини челен товарач, дали вече не му е формирана някаква отчетна стойност?
А дали още с получаването му не сте го завели задбалансово , за да бъде следен като наличен?
От Кiк калкулатора данните може да разпечатате или да ги попълните в прикачения лихвен лист.  :smile1:
Лидушка, в електронните услуги на НАП, като влезнете с КЕП-а си на задълженото лице, най отдолу има ТЕСТ на компонентите за подписване на документи. Там също се изчаква да се активира жавата и след run, ви дава възможност да тествате подписване на документи и подписване на файл. Благодаря, че споделихте за остсраняването на проблема с java при ъпдейти.  :good:
Лихвен лист не ви ли устройва? Ползвайте и калкулатора
http://www.kik-info.com/kalkulatori/dogovorna-lihva-s-olp.php
Или в предходен период от НАП при плащанията,  здравните осигуровки на СОЛ са разнесени не на задълженото лице по ЕГН , а по Булстата на фирмата. Случвало ми се е, и то не само здравните, всички видове осигуровки ми бяха неправилно приспаднати от задълженията на фирмата. Затова правилна е насоката да се проверят задълженията на СОЛ-а.
Ако ви се налага спешно да ползвате Информационната система на НАП, трябва или да изчакате или да отидете на место служебно да ви впишат.
Злата, от 01.07.2015 г. МРЗ става 380 лв. Ще прикача постановлението. И да, следва да се промени основното възнаграждение на работниците, при които е сключен договор за основна заплата по малка от МРЗ.
12) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Когато някой от отчетните регистри по чл. 124 за съответния данъчен период съдържа повече от пет записа, тогава справка-декларацията по ал. 1 и отчетните регистри по ал. 3 се подават задължително по електронен път при условията и по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Когато справка-декларацията и отчетните регистри са подадени по електронен път, ал. 6 не се прилага.
Приложение 15 не се носи в НОИ вече. Ще ви прикача самото приложение, прочетете под него указанията - ще ви помогнат да го попълните правилно.
в точка 4 ще попълните месец август от 06 до 31-18 дни и в крайната колона 4
месец септември от 01-19-15 дни/12 е работен ден/ и пак в крайната колона 4
Да, попълва се приложение 15 със всеки болничен лист, независимо от причината. И особеното при болнични за бременност и раждане е, че в приложение 15 се попълва в точка 1-в-че лицето има или няма 12 месеца осигурителен стаж за бременност и раждане. Казвате, че лицето е декларирало банкова сметка, значи това е с този болничен лист, което сте описали.Болничният не се носи в НОИ , а се съхранява във фирмата. В Нои носите придружителното писмо и файловете за болничния на носител.
Използвам този вид заповед, като в последната графа %- ако има промяна и в % за допълнително възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит .