Подаден е още през 2014 в срок. направен е отказ, но фирмата която го е побликувала не е разбрала.

За ГФО 2013, който е публикуван в 2014 и има отказ за вписване, може да се възползвате от Заявление за отстраняване на нередности Ж1.
За ГФО 2014-стандартната процедура Г2.
Проверете си КЕП като преминете през "тестово подписване"
http://www.brra.bg/
Минах по този път, но не ми се получи при нотариуса, взе ми такса за толкова заверки, на колкото фирми давам пълномощно. Вашият нотариус може да действа по друг начин. В Нап ми ги признаха пълномощните. Успех с нотариуса  :good:
Осигуровките на СОЛ
задължено лице-СОЛ по ЕГН
наредител-фирмата през която си плаща осигуровките

Вижте и примерните платежни от НАП, само че там се без нареждане през фирма, но ще ви ориентират.
Преди всичко Вал3ри не е уточнил управителят съдружник ли е? Може да се предполага, че щом си е позволил да плати личен разход през банковата сметка на фирмата в размер на 10000 лв., че е съдружник.
           Ако това е така, и се приеме варианта с осчетоводяване на разчет, собственикът трябва да внесе в касата/сумата е под 15000/ или в банката, за да се закрие разчетът.
Защото /цитат от публикуваното тълкувание на Мермерска/:
Скрит текст :
         При разходния вариант, 
-ще преоразува ФР в увеличение, по реда на чл. 26, т. 11 от ЗКПО
-ще посочи в Част VІІ – Деклариране на извършено скрито разпределение на печалбата на ГДД по чл. 92 от ЗКПО, за да не бъде наложена имуществена санкция по реда на чл. 267, ал. 1 от ЗКПО в размер на 20 на сто от отчетения разход, 
-ще начисли дивидент,
-съответно декларация по чл.55 и внасяне на данък дивидент/ срокът за подаване да не е пропуснат вече/
Скрит текст :

Да, доста фирми пострадаха от такива некоректни контрагенти, затова очакваме:
http://www.kik-info.com/novini/novini-i-akcenti/Firmite-shte-proveryavat-onlayn-v-NAP-kakvi-izdadeni.85359.php
Аз също бих го минала през разчет,  като управителят си внесе дължимата сума.
Варианта с разхода не ми допада от гледна точка на това, че може да се сметне за "скрито разпределение на печалбата". Какво имам в предвид:

5. (изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) "Скрито разпределение на печалба" са:
а) (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) сумите, несвързани с осъществяваната от данъчно задълженото лице дейност или превишаващи обичайните пазарни нива, начислени, изплатени или разпределени под каквато и да е форма в полза на акционерите, съдружниците или свързани с тях лица, с изключение на дивидентите по т. 4, букви "а" и "б";

След като подадете заявлението за ел услуги от упълномощено лице, трябва да го сканирате и да го пратите на управителя за да го подпише, да го разпечата и тогава да го носи в НАП Варна. След като го занесе, ви пущат оторизацията много бързо, за един два часа. Така че, с куриер ще стане по дълга процедурата.
Енергийните дружества са като държава в държавата. Така са направени договорите, че всичко зависи от тях, кога да фактурираш, кога да ти платят , кога те да ти фактурират удръжки и ползваната ел енергия и ред други преимущества. Чрез техните възможности по договорите държавата се опитва да намали цената на зелената енергия, какво ли не въведоха, та такси със издаване на фактури и такива без , задължителни изключвания и включвания на централите, та достъп мрежа, та удръжки за достигната мощност, та  балансиране на енергията и тн.
Та на въпроса ви, следвайте препоръките им, няма да промените нещата, дори да им цитирате закони и каквито си искате други нормативни документи.

В крайна сметка вие сте правили разходи през април, фотоволтаиците са ваша собственост и следва да си получите за това прихода.  Щом няма още договор с вас енергийното дружество няма как да получи фактура от бившите собственици, пък да плати на вас. Ще се уредят нещата, търпение  :smile1:

Интересно ми е с кого ще подпишат протокола за произведената ел енергия за месец май 2015, със старите собственици  :no:  , или с вас? Затова ще побързат да уредят нещата , така мисля.
toni_ilievaa ,
Вижте тази тема, обърнете внимание и на мнението в статията на данъчния консултант Лиляна Панева.
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=7630.0

Да, тази година е до 31 май, но това е заради срива на сайта им, което не означава, че догодина ще е наред, но засега за догодина си остава срокът 30 април 2016.
Спазване на срока
Чл. 23. (1) Срокът е спазен, когато действието е извършено или документите са подадени пред надлежния орган или са получени от страната преди изтичането на срока, определен по реда на чл. 22.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.07.2011 г.) Срокът се смята за спазен и когато изпращането или получаването на документите е станало чрез пощенски оператор, куриер или по електронен път чрез използване на квалифициран електронен подпис на подателя, както и когато са подадени пред ненадлежен орган по чл. 5, преди изтичането му.

   
Установяване спазването на срока
Чл. 24. (1) Спазването на срока по чл. 23 се установява от наличието на поне едно от следните обстоятелства:
1. пощенско клеймо или отпечатък с датата на подаване;
2. заверка от пощенския служител с датата на подаване;
3. заверка от служител в куриерска служба с датата на подаване;
4. дата на изпращане на електронното съобщение;
5. дата на входящия номер на подадените документи.
(2) При противоречие между данните по ал. 1, т. 1 - 3 пощенският оператор издава удостоверение за потвърждаване на датата на подаване.
Кога е регистрирана по ДДС фирмата, какво пише в документа за първи отчетен период ?
Щом сте ЕООД, ще се облагате по ЗКПО и няма да плащате патент.
"ЗМДТ
Чл. 61з. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Физическо лице, включително едноличен търговец, което извършва дейности, посочени в приложение № 4(патентни дейности), се облага с годишен патентен данък за доходите от тези дейности, при условие че:
1. оборотът на лицето за предходната година не превишава 50 000 лв., и
2. лицето не е регистрирано по Закона за данък върху добавената стойност, с изключение на регистрация за вътреобщностно придобиване по чл. 99 и чл. 100, ал. 2 от същия закон.
(2) За извършваната патентна дейност лицата по ал. 1 не се облагат по реда на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
(3) Лицата по ал. 1 прилагат разпоредбите за данъците, удържани при източника, и за облагане на разходите по чл. 204, т. 2 от Закона за корпоративното подоходно облагане."

В цитирата разпоредба се визират физически лица включително и еднолични търговци, а вие сте дружество с ограничена отговорност еднолично.
Точно май 2013  :smile1:

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 77 ОТ 29 МАРТ 2013 Г.
§ 3. В чл. 17 се правят следните изменения:
3. Алинея 4 се изменя така:
„(4) Изплатеното или начисленото месечно възнаграждение по ал. 1 – 3, от което се определя нетното възнаграждение, включва брутното трудово възнаграждение и други допълнителни доходи от трудова дейност за съответния месец.“

§ 13. Постановлението влиза в сила от 1 януари 2013 г., с изключение на § 3, т. 3 и § 6 – 12, които влизат в сила от 1 май 2013 г.

старо
(4) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2008 г.) Изплатеното или начисленото месечно възнаграждение по ал. 1 - 3, от което се определя нетното възнаграждение, включва брутното трудово възнаграждение и обезщетенията, изплащани по Кодекса на труда, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за държавния служител и Закона за съдебната власт, които са облагаеми по чл. 24 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и всички доплащания на такива суми за съответния месец.


Указания за попълване на Д1
34. Нетно възнаграждение - попълва се сумата на нетното възнаграждение, определена по реда на Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от Държавното обществено осигуряване.
Май да, почвайте отначало в програмата на нап и от там формирайте файл, който да прикачите при подаването.
Голямо разпитване падна, важното е, че разбрахте как да направите отново декларациите. Успех!  :smile1:
Протокола е подобен на този, с който приехте годишния отчет, само че в дневния ред пишете:
1.    ВЗЕМАНЕ РЕШЕНИЕ ЗА НЕРАЗПРЕДЕЛЕНАТА ПЕЧАЛБА НА ДРУЖЕСТВОТО.
и в решението:
1.     РАЗПРЕДЕЛЯ  ДИВИДЕНТ В РАЗМЕР НА .......

В протокола не е необходимо да изброявате по години, това ще направите с начисляването в счетоводството, ако имате аналитичност на сметката.
И в сайта на НАП влезнахте от ЕГН да подадете декларация 6, а не през булстата на ООД? Питам ви, защото декларация 1 се подава от булстата, но 13-ката само от ЕГН и както казвате всеки един от вас е следвало да упълномощи ООД с неговия КЕП да подаде декларациите.
 Не е достатъчно самата декларация да е направена по ЕГН, а и подаването й да стане през ЕГН.
Като влезнете в НАП ел услуги в задължени лица най отгоре са юридическите лица, надолу са физическите лица, там при ФЛ трябва да имате изброени двете ФЛ и от там да подадете декларация 6-13-ка.
И как ги подадохте? С чий КЕП-на фирмата или на ЕГН-то ?
чл.78 ППЗДДС
(3) Номерацията на документите не зависи и не се нарушава при изтичането на календарната година. При изчерпване на възможните номера лицето/клонът, след като писмено уведоми териториалната дирекция на Националната агенция за приходите, започва номерирането отново от "0000000001".

Според мен, при създалата се ситуация, трябва писмено да се уведоми НАП за започване номерирането отново от 1.