alfa,хубаво почна с цитата, аз да го продължа
(3) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2006 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 15 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г., доп. - ДВ, бр. 17 от 2008 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 2 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 16 от 2012 г., в сила от 01.03.2012 г.) Видът на осигуряването се определя с декларация по утвърден образец от изпълнителния директор на НАП, която се подава от самоосигуряващото се лице в компетентната териториална дирекция на НАП в 7-дневен срок от започването или от възобновяването на трудовата дейност. При прекъсване и възобновяване на съответната трудова дейност, както и при започване на друга трудова дейност през календарната година самоосигуряващото се лице не може да променя вида на осигуряването. При започване и възобновяване на трудовата дейност, ако декларацията за вида на осигуряването не е подадена в 7-дневния срок, лицето подлежи на осигуряване само за инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт.
ОКД5 ще подадете, независимо от това че се осигурявате сега на максималния осигурителен доход, но ще го подадете когато фирмата ви има дейност. Това , че сте регистрирали ЕООД не е основание за осигуряване, трябва и да има дейност, да се полага някакъв труд от вас в нея.
Така е ! Не бъркате  :good:
вижте тук
http://babh.government.bg/uploads/File/Registri/Furaji/07-LRF-5-183.pdf

точно по ЕГН не намерих, но по градове или по вид дейност
http://zemedelieto.bg/
Погледнете и касовата бележка, ако е платено в брой, там също може да видите на кое гориво е направена отстъпката. Ако имате регулярни доставки от един и същ доставчик, може отстъпката да е за оборот при тях, може да има договор. Най- директния начин е да ги попитате по телефона. И след всички опити, ако няма друга инфо-пропорционално, както е писала ХХХХХ.
Преди 4 години попаднах в такава извадка и си спомням, че много ми помогна ТРЗ софтуера. Неприятното бе, че трябваше да преписвам данните от него на специални техни таблици, а ставаше въпрос за 50-60 души. Иска ми се да има някаква взаимовръзка с наблюденията на НСИ, т.е. да не се обслужва само НАП с ТРЗ програмите, но...
С коя версия и от коя дата е програмата, с която сте изготвили файла?
Последната актуална на сайта е версия 4.0 от 13.02.2015г
Всъщност справката не формира задължения, тя има информативен характер. Декларациите формират задължения. Няма как да проверите, как стоят нещата, освен да повярвате на твърденията на колегите или да погледнете ДОПК.
Ще стоят и двете справки по чл.73 , защото това е хронологията на подаванията, пък и са с различни входящи номера, няма проблем, важното е какво е отразено в справката за задълженията ви, а там вероятно е задължението по последно подадената справка.
Вижте тази фактура, когато се продава с един нотариален акт земя извън регулация и сграда облагаема с ДДС  и разпределението на разходи с цел увеличаване данъчна основа.
Ако преди продажбата адвоката напише разходите по данъци и нотариални такси, по точно се описва в НА крайната сума. Направи ми впечатление, че адвоката изиска най-напред фактурата и тогава направи договора за покупко-продажба. Така се избягват главоблъсканиците по пригагането на чл.26 ЗДДС.
Марпан, аз бих коригирала ГДД с пропуснатите ваучери и бих подала корекция на ГДД без да ползвам отстъпки, защото последно подадена и приета декларация от НАП е валидната с дата непредполагаща ползване на отстъпка. Имаш време, успех!
raq_84, точно за Mozilla ме посъветваха да ползвам, след срива, са изградили приемането да става с този браузър и евентуално и Гугълхрома, но с настройки. Можело и през ИЕ, но след това трябвало да върнем настройките обратно, защото няма да имаме достъп до НАП и НОИ. И наистина опитах през ИЕ, имам Java8, но все ми дава съобщение , че нямам Java...
В последно време в работните карти на проверяващите се търси и това: наличност в касата и неразпределена печалба и при установяване на липсващи средства, сещате се скрито разпределение на печалбата.
Та притесненията ви са реални, ако само документална е наличността в касата. Гражданския договор ми се вижда достатъчно скъп, правилно сте се насочили към дивиденти, но явно и това на собствениците се вижда скъпо. Дали не бихте заели излишните средства на фирми страдащи от червени каси. Естествено това ще бъде съпроводено с лихви, но едно е да платиш 10%данък върху лихвите, друго е да платиш 5% данък дивидент върху главницата. Неприятното е , че проблемът така се решава временно и тази неразпределена печалба си чака своите 5% данък да се плати. Обяснете на собствениците, че ЮЛ са облаготелствани с плащането в края на годината 10% корпоративен данък и дивидент когато си решат, докато ЕТ плащат веднага 15% с ГДД .
За какво ви е да вписвате в забележки  управителя? След като подадете уведомлението си го разпечатайте, отдолу има подпис на управителя, това е документа за верността на данните, които подавате.
И да ви кажа, че днес говорих с ИТ да не подаваме по ел път през ИЕ, да се ползва друг браузър като се следват настройките по указанията.
Бих казала да се следва хронологията на нещата, да се вписват в дневника с нов входящ номер и дата на получаване на новия болничен лист. В противен случай могат да кажат защо не сте го донесли до 15 април?
Тези таблици се попълват само от лицата, получаващи доходи от дейност като: упражняващи свободна професия; занаятчийска дейност; еднолични търговци; собственици на ЕООД; съдружници в търговски дружества; физическите лица, членове на неперсонифицирани дружества; регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители, получили доходи от продажбата на произведени и преработени продукти от земеделската им дейност, както и работещи без трудови правоотношения (граждански договори) извън тази дейност. Тази таблица се попълва и в случаите, в които гореизброените лица упражняват дейности, подлежащи на облагане с окончателен годишен /патентен/ данък
Здравейте, имам един въпрос и аз. Собственик, управител на ЕООД предоставя заем на ЕООД-то в началото на 2014г. В средата на годината ЕООД-то връща заема на собственика. Та в данъчната му декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ трябва ли да го посочвам след като е погасен.

Марпан не случайно ви задава въпрос за лихвите!

Съвет: Ако не сте начислявали лихви, по-добре оформете този "заем" като временни парични вноски по чл.134 от Търговския закон, направете си решение на общото събрание и цитирайте, че лихви не са предвидени, сложете срок за връщане.
Ако сте начислили лихви в ЕООД и то по пазарен процент /свързани са лицата/ и ако сте изплатили главницата и лихвите, то лихвите трябва да се декларират от физическото лице в ГДД по чл.50.
(2) Месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2 за доходи от трудови правоотношения на лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност се намалява с 660 лв., включително за месеца на настъпване на неработоспособността и за месеца на изтичане срока на валидност на решението.
При малката информация , която давате за дейността си, може да се предположат много кодове, в зависимост от това дали произвеждате тези мебели , дали посредничите само , дали извършвате само транспорта им, дали се занимавате с вътрешен интериорен дизайн, или имате магазин в който клиентите си избират мебелите, а вие ги доставяте до жилищата и офисите.

31.01   
Производство на мебели за офиси и магазини

46.15   
Търговско посредничество с мебели, стоки за бита, железария и метални изделия

46.47   
Търговия на едро с мебели, килими и осветители

46.65   
Търговия на едро с офис мебели

47.59   
Търговия на дребно с мебели, осветители и други стоки за бита, некласифицирани другаде 

49.41   
Товарен автомобилен транспорт

74.1   
Специализирани дейности в областта на дизайна