Кой ще разпродава имуществото?
Възобновяване на дейност-дата и спирате до тук. Не чеквате надолу нищо.
Може да ползвате този например.
https://www.kik-info.com/dokumenti/invoice.php
Идеята за "кочан фактуриране" явно е инициирала направеният модул за фактуриране от екипа на кик инфо, за което ги приветствам. Бърза реакция и пак много полезна.
Скрит текст :
През 2020 ще подаваме по чл.73 ал.6 . Убеждават ни , че ще можем от програмите ТРЗ да сваляме автоматично данните в предвид големия размер на информация, но.....
Това  - до 15,03,2019 се подава старата декларация по чл. 73, а за изплатените доходи по трудов договор през 2019-  НОВА справка
Образец 1010а  вече не се подава,  за отчетната 2016 г. последно се подаваше.
В НСИ се подава декларация за неактивност  :smile1:
Вижте и това съобщение на НАП:
Важно за клиентите, които подават коригиращи декларации:

"При подаване на коригираща годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ/чл.92 от ЗКПО, в случаите, в които е подаден и коригиращ годишен отчет за дейността (ГОД), който поради забавена обработка на данните не е входиран в информационна система „Бизнес статистика“, може да се посочи входящият номер  на предходно подадения ГОД."

 
Ако получателят декларира получените стоки,както ние правим при ВОП,  ще се засичат с подадената от вас виес. Но за сега, това няма как да разберем, затова би било добре да изпълним изискванията на чл.45 от ППЗДДС
Скрит текст :
По скоро имате проблем с упълномощаването или ел подпис
"403 - Забранено: достъпът е отказан.

Нямате разрешение да преглеждате тази директория или страница, използвайки предоставените от вас акредитиви"
При описания казус физическо лицето извършва дейност като търговец по смисъла на чл. 1, т. 1 от Търговския закон (ТЗ) - „Търговец по смисъла на този закон е всяко физическо или юридическо лице, което по занятие извършва покупка на стоки или други вещи с цел да ги препродаде в първоначален, преработен или обработен вид.“
 
В случая за извършването на тази дейност физическото лице не е регистрирано като едноличен търговец (ЕТ).
 
Независимо от това доходите от тази стопанска дейност на това физическо лице, което е търговец по смисъла на ТЗ, на основание на изричната разпоредба на чл. 26, ал. 7 от Закона за данъците върху доходите на физически лица (ЗДДФЛ) се облагат по реда на чл. 26, ал. 1 - 6 от ЗДДФЛ, приложим за физическо лице, регистрирано като едноличен търговец (ЕТ), като данъчното задължение е в размер на 15 на сто върху формираната данъчна основа.
 
Така, че лицето за доходите, придобити през 2016 г., следва да попълни Приложение № 2 на ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2016 г., като в Част ІІ – Данни за дейността, маркира т. 5 „Стопанска дейност на физическо лице, което е търговец по смисъла на ТЗ, но не е регистрирано като едноличен търговец“.
 
Приложението се попълва по аналог на лице - регистрирана като ЕТ - формира се облагаем доход на база на наличните приходни и разходни документи, при спазване на принципа на документалната обоснованост.
 
Надявам се, лицето за закупуваните стоки да има освен платежни документи и първични документи по смисъла на чл. 6, ал. 1 от Закона за счетоводството (ЗСч), даже в тях да липсват отделни реквизити.
 
Милена Теодосиева, версията е вече 3,00
"защо фигурира ЕГН и какви са тези покупки и искат проверка на имуществото"
Грешката, която сте направили с вписване на ЕГН на собственика в дневника на продажбите лесно ще обясните и изправите. НО, ако вследствие на това сте предизвикали проверка на имуществото и доходите на собственика...неприятно. Добре би било да прецените със собственика има ли разлика между доходите  и разходите му.
Control Panel - Regional and Language Options - Regional Options - бутона Customize - Date - изтриваш на short date format 'г.'; сменяш Date separator na  . /точка/
"Не забравяйте после и справката по чл.73."

Чл. 73а
(4) В справката по чл. 73, ал. 1 не се включват доходите, изплатени на физически лица, местни на друга държава - членка на Европейския съюз, за които се предоставя информация по реда на ал. 1 - 3.
По погасителния план в началото сте взели статиите:
Дт 205 Транспортни средства
Дт 650 Разходи за бъд.периоди / Кт 159
Сега имате предсрочно погасяване, означава че няма да плащате оставащите лихви.
Със статията Дт 650 /кт 159 с отрицателен знак ще елиминирате недължимите лихви.
След осчетоводяването на "фактурирана ми  е опция с ддс" би следвало да се закрият както 159, така и 650.