АЗ бих приложила и една флашка към искането.

http://www.nap.bg/page?id=197

Издаване на копие на документ
Нормативна уредба

Данъчно-осигурителен процесуален кодекс

ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ

Териториалната дирекция на Националната дирекция за приходитe, където се намира оригиналът на документа, копие от който Ви е необходимо.

Искането можете да подадете във всяка териториална дирекция на Националната агенция за приходите.

Адреси и телефони за контакт можете да намерите тук

ВИЕ ТРЯБВА ДА ПОДАДЕТЕ:

- Искане за издаване копие от документ. Искането може да касае само документи подадени в или издадени от Националната агенция за приходите.

Искането се подава в писмена форма. Можете да го изпратите и по електронен път или чрез лицензиран или регистриран пощенски оператор.

Органите по приходите нямат право да Ви откажат приемането на искането, ако сте  го подписали и сте попълнили коректно Вашите идентификационни данни – име/наименование на фирмата, ЕГН или БУЛСТАТ, постоянен адрес/адрес за кореспонденция.

За услугите, извършвани от Националната агенция за приходите НЕ СЕ ЗАПЛАЩА такса.

СРОК ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА КОПИЕТО

Копието  трябва да получите в:

·   7-дневен срок след постъпване на Вашето искане   в Агенцията.

·   14 - дневен срок от постъпване на искането, в случаите когато същото е подадено чрез некомпетентна териториална дирекция.

В случай, че липсва основание за извършване на услугата, ще получите Решение за отказ,  в 7-дневен срок от неговото издаване.

ПОЛУЧАВАНЕ НА КОПИЕТО

Изготвеното копие можете да получите:

-         лично;

-         чрез упълномощено лице –  пълномощно

При получаване на изготвените документи, винаги носете със себе си документ за самоличност.

ОБЖАЛВАНЕ
Отказа за изготвяне на копие можете да обжалвате пред съответния териториален директор, в чиято дирекция се намира оригиналът на документа, в 14-дневен срок от съобщаването на отказа.

Териториалният директор се произнася в 7-дневен срок от получаване на жалбата.

След като е изчерпана възможността или е изтекъл срокът за обжалване по административен ред, отказът за издаване на документ  можете да  обжалвате и пред  окръжния съд по местонахождение на териториалната дирекция, в седемдневен срок от съобщаването.
Прикачам и аз за възможност за избор  :smile1:
Вариант-издателят на фактурата да я анулира и да издаде нова на името на фирмата.
Щом държите да се осигурявате на 600 лв, може да ви назначи на трудов договор някой от роднините ви в ЕООД си, където те се осигуряват само за здравно, тъй като са пенсионери.
Вижте от указанието 1,1. Дали не е разумно да се използват доставчици на платежни услуги, за да не се носи рисково валута? Освен това трябва да погледнете и валутния закон. Прикачвам указанието за плащанията в брой.
Добра беше идеята на Марпан, но щом с е регнал от 03.04.2014 имате право да приспаднете само осигуровките за второ тримесечие.
Това ми пращат от фирмата, досега изтривах данни, това е примерен протокол  :smile1:
би могло и в 609 да бъде тази такса, аз я отразявам в 602, както и достъпа, всичко що ме "глобяват" си го водя аналитично в 602.
От ГФО сложих само баланс и опр по години, никакви други справки
Относно справките, искани от ДЕКВР им изпратихме исканата информация с изключение на доклад за дейността, тъй като законът не ни задължава да изготвяме такъв. Независимо, че могат да си изтеглят ГФО от търговския регистър и не следва да го изискват от нас, изпратихме им го. Разходите по икономически елементи ги водим аналитично в сметка 611- пратихме им я по години. Приходите водим аналитично в сметка 701- изпратихме им я и нея по години. Ако имате отделни обекти и водите отделно счетоводство за всеки обект, трябва да им пратите инфото по обекти. В общи линии това беше и едно придружително писмо им описахме какво им пращаме. Успех  :smile1:
Относно таксата от 20% по чл.35 ЗЕВИ получихме писмо от Българската фотоволтаична асоциация, правим протоколи всеки месец. Ще ви го прикача.
Вижте и варианти на издаваните фактури и авансови плащания в прикачения документ
Първите един два месеци, докато държавната администрация свикне с отпадането на документа, болните ще "пожелават" да  представят този документ. От друга страна   се избягват грешките при деклариране на банкова сметка. Добре е да се знае, че документа не е задължителен, а пожелателен.
Ако имате в предвид уведомление по чл.62 КТ - за лицата по ДУ не се подава.
Ако сте чули за вписване на договора за управление в осигурителна книжка от НОИ- и това не се прави вече, дори не се попълва и осигурителна книжка. Осигурителния стаж на лица по ДУ вече се установява от персоналния регистър.
Основанието за такава фактура е в чл.113 от ЗДДС

13) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) За две или повече извършени доставки на стоки или услуги, данъкът за които става изискуем през един и същ данъчен период, може да се издаде сборна фактура. Сборната фактура задължително съдържа реквизитите по чл. 114, ал. 1, т. 9 - 15 за всяка отделна доставка, отразена в сборната фактура, и се издава не по-късно от последния ден на месеца, през който данъкът за доставките е станал изискуем, а при вътреобщностни доставки - в срока по ал. 5.
Предлагам да ги изкараш малко повече, виж нещо не си ли пропуснала  :smile1: Нека си има декларация за второто тримесечие, иначе звучи неработно, петъчно... :smile1:
И без това ще изравняваме годишно...
Важното е, че сте подали в срок ГФО за публикуване в ТР. Дълго време стоят с "обработва се", а и вече не пращат на мейла, че са вписали обстоятелствата. Необходимо е от време на време да проверявате в сайта на ТР.  :smile1:
ditzve ви представи един вариант от къде може да са надвнесените суми, но я си представете и друг- неправилно разнесени на вас платени суми по грешка, вместо на друга фирма...варианти. На мен ми се случи при правилно попълнени платежни да разнесат сумите не на СОЛ-а, а на фирмата чрез която се осигурява лицето.
За да постъпите предпазливо, след като ги закриете със сметка на собственика, не бързайте да му ги давате, възможно е след време да се изяснят нещата.
При изчистване на разчетните сметки ще имате по добра възможност за анализиране на салдата за в бъдеще, разбирам ви защо го искате.

 Но поддържам мнението, че е необходим анализ, а как ще го постигнете е ваше решение, възможно е след време да отделите време за това, възможно е да бъдете по настойчиви към НАП да ви дадат някакви извлечения от сметката, възможно е при проверка от НАП да се анализират надвнесените суми и  да се разровят и те, възможно е след време някой да им докаже, че тези пари са на неговата фирма...., възможно е да изтече давностния срок  :smile1:
Дори на 14 сутринта да внесете парите, банките заверяват сметката на НАП, само не го правете след обяд, тогава сумите ще са със следваща дата.

Чл. 89. (1) Когато е налице резултат за периода - данък за внасяне, регистрираното лице е длъжно да внесе данъка в републиканския бюджет по сметка на компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите в срока за подаване на справка-декларацията за този данъчен период.
(2) Данъкът се смята за внесен на датата, на която сумата е постъпила в съответната сметка по ал. 1.
Трябва да погледнете договореностите с дистрибуторите, вероятно това е клауза от договора с тях. Фирмата от ЕС най-вероятно е издала документ, който не е пристигнал при вас, може и да е при дистрибуторите, или последните трябва да издадат на вас такъв, варианти...
А относно осчетоводяването, зависи стоките или материалите /не пишете каква е дейността ви/ дали са продадени или вложени в производство или са налични в складовете ви.
Към декларацията бих препоръчала да се сложи и точка 4."При промяна на обстоятелствата по тази декларация, се задължавам в 3-дневен срок да уведомя работодателя си."
Споделям от опит при проверка от НОИ-направиха ни забележка, че била декларативна към момента и майката можело в последствие да промени обстоятелствата.
Моето мнение е, че всички тези неща ги има в Приложение 3 и е достатъчно да имаме екземпляр от него в архив, но НРВПО изисква и отделна декларация.  :smile1: