А ако някои от вентилаторите не стават за ремонт, доставчикът ще ви издаде кредитно известие. Само да напомня, че ако товарът има карго застраховка, за повредените при транспорта стоки се заплаща обезщетение от застрахователя.
Вътреобщностна доставка на стоки
Чл.7
 (5) Не е вътреобщностна доставка:

8. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) изпращането и транспортирането на стоки от територията на страната до територията на друга държава членка с цел извършване на оценка или работа по тези стоки, която се осъществява в другата държава членка, при условие че след извършване на оценката или работата стоките се връщат на изпращача на територията на страната;
Щом работите по график, не забравяйте и 24 май, независимо че е събота, той се заплаща като празничен.
Вие знаете, че на така зададен въпрос- отговорът е-не е законово. Да не би да е на сумирано изчисляване на работното време? Работата на смени ли е? Може да подадете сигнал до Инспекцията по труда, но това ще причини проверка на фирмата и вероятно ще усложни отношенията с работодателя, но има и смели хора.
Някой беше писал нещо за истината, че не се налагало да помни какво е излъгал. Та най-добре е да кажете истината.
http://www.registryagency.bg/bg/vaprosi-i-otgovori/

Вижте и тук, в зависимост от конкретния проблем има разяснения. Най-вероятно е заради новата версия на java.
А и ако се регистрирате като СОЛ, ще трябва да плащате осигуровки минимално по 100-ина лева на месец, имате ли произход на тези пари, щом няма да имате приходи?
Вижте изискванията на една примерна длъжностна характеристика на стоковед.
http://account-consult.info/articles.php?article_id=228
Трябва да изискате такава от фирмата, в която кандидатствате, защото техните изисквания може да са по-големи и конкретни от примерната характеристика.
Проверихте ли сертификата си чрез тестово подписване, в сайта на ТР най отдолу има такова.
Другият вариант е да задържите касовия бон и да им дадете само фактурата. След като ви платят, ще им дадете касовия бон да си комплектоват фактурата.
(8) Декларация образец № 6 за лицата по чл. 3, ал. 3, т. 1 - 4 се подава с код за корекция, когато се намалява размерът на декларирано задължение. В този случай освен коригираните се попълват и всички останали данни от съответната колона на подадената преди това декларация. Не се коригират данните за месец и година, код или наименование на задълженото лице, код за вид плащане и дата на изплащане/начисляване.

А за декларация 1 имате почти една година за да направите корекциите 30 април догодина 2015 е срокът
А за декларация 1-Съгласно чл. 3, ал. 7 от наредбата декларации образец № 1 не се подават за коригиране и заличаване на данни след 30 април на годината, следваща годината, за която се отнасят.
При мен имаше големи различия, затова ме ровичкаха, търсеха неначислено ДДС, затова беше тоя анализ. При всеки е различно, изискват в повече там, където мислят , че има нередност.
Марпан, при вас може да нямате приходи, но при Креатор щом му искат и справка за неотчетени приходи , както и точност на отчетните приходи, явно са намерили разлики между дневниците на продажбите и приходите от оборотната му ведомост. Зависи за какъв период му изискват информацията, при мен се разровиха назад.
Креатор, относно последния ред - -точност на отчетните приходи.
Правят засечка между отчетените приходи по ГДД и данъчната основа на дневниците на продажби. Наясно са, че има различия, но искат анализ. И това по години.
При мен имаше разлика от приходите от лихви , а също така и други необлагаеми с ДДС приходи, каквито са  от закупените и продадените на регулиран пазар акции от брокери във финансови къщи.
Фактурите от дневника на покупките? Много ли са за този период. Като записи те си ги имат в базата данни по ДДС, явно искат копия на тези фактури. При мен поискаха и два три оригинала само за да ги сравнят. В последствие се оказа, че са от наш доставчик, на когото не си бяхме изплатили задължението. След като им предоставихме и справката за задълженията, стана една... искаха да ни спрат това ДДС, тъй като този наш доставчик им дължал данъци...
И в добавка пак от ЗС
"Чл. 2. Предприятията осъществяват счетоводното записване на стопанските операции в хронологичен ред, съответстващ на извършването им."
И от ЗКПО

"Данъчен период
Чл. 21. (1) Данъчният период за определяне на корпоративния данък е календарната година, освен когато в този закон е предвидено друго.
(2) За новоучредените данъчно задължени лица данъчният период обхваща периода от датата на учредяването им до края на годината, освен когато в този закон е предвидено друго. "

Виждате, че се нарушават основни принципи на счетоводството.
Ако не ви харесва сметка 498, изберете друга, в поста си казах какво бих направила аз. Относно това, че ако въведете 94,17 лв в 2013 ще промени сметка 302 и кореспондиращата по ваш избор друга, но няма да е в хиляди лева, както по горе писах. И да , ще има промяна и в инвентаризационния опис към 31/12/2013 г., защото трябва и акумулатора да се опише като наличен. И на последния ви въпрос дали се прави така, не не се прави така. От 2013 г чл.94 ЗКПО отпадна и не дава възможност в 2014 да се коригират и начисляват печалби или загуби за минали години. Следва да приложите чл.75 ЗКПО.
Чл. 75. (1) При откриване през текущата година на счетоводна грешка, свързана с минали години, данъчните финансови резултати за съответните минали години се коригират съгласно изискванията на действащите през съответните минали години закони така, че все едно грешката не е била допусната.  :smile1:
Във цитираното съдебно решение, ищцата и нейния адвокат са се позовали на действащия към този момент чл.16а ал.6 от ППЗСП, която предвиждаше, че правото на получаване на еднократна помощ възниква от датата на раждане на детето И/ИЛИ от датата на записване в редовна форма на обучение.
 Този текст обаче е действал до 04.12.2012 г, когато с ДВ 95 от 26.11.2012 г. е  променен.
"§ 5. В чл. 16а се правят следните изменения и допълнения:
1.   В ал. 6 след думата „раждане“ се добавя „(осиновяване)“, а думите „и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД“ се заличават."

Новият текст, действащ след 04.12.2012 г е :

(6) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 95 от 2012 г., в сила от 04.12.2012 г.) Правото за получаване на еднократната помощ по ал. 2 възниква от датата на раждане (осиновяване) на детето.
Съгласна съм, не е ясен въпросът. Този работник е работил в три фирми през този период и за да избере кои три години да посочи преди 1997 има два варианта. Първият да разгледа трудовата си книжка какви вписвания има за размера на основната заплата. Ако е на щат и ако редовно са нанасяли промените,  неизвестно ще му бъде както "класа", нощни,празнични, извънредни, така и ако е имал допълнителни премиални възнаграждения върху които са внасяни осигуровки. Но, ако е работил на база изработено, няма да може да се ориентира по трудова книжка.
Втори вариант е да си поиска УП2 от трите фирми, пък да преценява кое да подаде в НОИ.
В забележка:сигурно има и други допълнителни възнаграждения за които сега не се сещам  :smile1: