Влезте отново в електронни услуги и в десно от бутона коригираща има друг "подадени данни"-отварят се и двете декларации тази последната и тази коригираната. Коригираната е старата декларация. Отворете другата с по късната дата, там ще видите нанесените корекции.
Не става ясно как сте я подали тази коригиращата. Ако е по електронен път , то няма друг бутон освен коригираща след като има преди това друга подадена. Освен това е необходимо технологично време за да я обработят и ще ви пратят съобщение че декларацията с нов номер вече е обработена. А относно това , че сте подали втора  , да последната е валидна, няма да се напрупат данните.
XXXXX, по добре, кой за каквото си мисли, нали е време за ГФО  :good: :smile1:
Какво ви притеснява указанието, че пише ако има такъв ли- ами ето ви една ситуация - изплатен наем през четвърто тримесечие,- не се дължи данък, но дохода се декларира в справката по чл.73.
Удържаният данък от физическото лице се посочва. Вие сте си декларарали по чл.55 този дължим данък и ако не сте го внесли -вие си дължите лихвите за това.
Ако влезнете в справката за задълженията ще видите , че лихвите са начислени към съответната декларация-внасят се в сметката за който вид се отнасят. Единствено е отделена сметката за принудително събиране, както си беше и миналата година.


НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ         
КОДОВЕ ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ В СИЛА         
ОТ 01.03.2014г.         
         
         
к о д о в е    з а    в и д   п л а щ а н е   Код за вид плащане      
Данъци и други приходи за централния бюджет   11   00   00
Осигурителни вноски и свързани с тях наказателни лихви за  ДОО, Ф ГВРС и УчПФ   55   11   11
Здравноосигурителни вноски и свързани с тях наказателни лихви за НЗОК   56   11   11
Осигурителни вноски и свързани с тях наказателни лихви за ДЗПО   58   11   11
 "отново пише че са постъпили неточни плащания"
Онзи червен надпис под справката за задълженията ви стои защото имате постъпили суми преди единната сметка, които не са обвързани със ваши задължения по декларации. В справките има възможност да се върнете до 01.01.2008 и да проверите такива неуточнения, може да са дребни стотинки, но може да са и тези, за които сега са ви поканили да внесете.
Относно НАП-длъжни са да ви дадат информация.
Ако собствениците са изтеглили парите от набирателната сметка, то следва да дебитирате сметка каса, така ще има и някой лев за първи разходи.
Eli7712, наемът се декларира от дружествата в приложение 4 към ГДД по чл.92.
По отношение на ДУК и личен труд на СОЛ-не се декларира.
Вероятно сте прочели и указанието.
Четвъртата декларация по чл.88 се явява като коригираща на тази от 15.10.2013, защото срокът за коригиране на трето трим 2013 е 15.12.2013.
При това положение следва да ползвате като авансови вноски заявените в трите тримесечия суми/по справката на НАП/ на ред 23 от ГДД, надвнесената за използвате за погасяване на други задължения. Може и да си я поискате като надвнесена, може да я насочите в новооткритите 4 сметки за погасяване на бъдещи задължения.
Да, няма проблем с КЕП да се подадат и в неработното време на НСИ и НАП, даже от нап връщат потвърдително писмо и съобщение, че декларацията е обработена, а от НСИ при успешно обработен си дават входящ номер. Последователноста си я знаете-най напред в НСИ получавате вх номер и след това той се генерира в ГДД в НАП.
НАП не са ви доразбрали, вероятно са имали в предвид доходите от лихви по банкови сметки/необлагаеми чл.13 ЗДДФЛ/ или лихви по банкови депозити, които се облагат с окончателен данък от банките чл.38 (13).

Този род лихви/за които питате/, не са сред изброението в чл.13 необлагаеми доходи и следва да се декларират както сте описали.
Марпан, мисля, че всичко е точно. по последното изречение - ред 2-нали наемът си е външна услуга? Счетоводно там си го отразяваме, то и тук следва същата логика. Поне аз там сложих всички наеми.
Освен в НАП - декларация обр 1010а
в НСИ-декларация за неактивност
в ТР-ГФО
 ред 8070 -Приходи/сума, с която са намалени счетоводните разходи, отчетени по повод на задължения за неизплатени доходи по чл.42, ал.1 и на задължения за невнесени задължителни осигурителни вноски по чл.42, ал.5 (чл.42, ал.4 и ал.6, изречение второ)
Тук какво се пише?
Благодаря!

Ако имахте управител  по договор за управление-например.
Нищо друго не ми идва на ум освен с минус да отразите сега поправката, особено като се касае за фирма на патент и този минус няма да играе в определяне на данък.
(2) В облагаемия доход по ал. 1 не се включва счетоводният финансов резултат, формиран от дейности:
1. които се облагат с алтернативни данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане;
2. (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) които се облагат с патентен данък по реда на Закона за местните данъци и такси;
А какво е основанието за счетоводната операция?
1. Бихте попълнили липсата на пари със заем от собственика.
2.Бихте взели решение на ОС за вноски по чл.134 от ТЗ.
3.Огледайте разходите всички ли са необходимо присъщи?/да не сте осчетоводили винетката на джипа на шефа например/  :smile1:
За всички тези варианти са необходими първични документи.