dnv04, по въпроса: "Ако може и аз да попитам: Собственик на ЕООД прави парични вноски в ЕООД-то през 2013г. Мисля, че тази сделка се декларира, нали? На кой ред в приложение 4?"-декларират се и ако вноските са по чл.134 от ТЗ-то те се посочват на ред 6 в колона 2,1.
По втория въпрос: "И втори случай: Съдружник в ООД с 50% дял отпуска заем на ООД-то през 2013г. Съответно са начислени, но неизплатени лихви по този заем. Посочвам в колона 2.1.: на ред 4 сумата по отпуснатия заем - главницата, на ред 6-начислените лихви и на ред7 - отново начислените лихви, защото са посочени в увеличение на финансовия резултат. Правилно ли постъпвам според вас?"-декларират се главницата на ред 4, колона 2,1-правилно сте отбелязали, лихвите /по всяка вероятност близки до пазарните/ на ред 6 пак в колона 2,1/независимо, че дружеството е предоставящ лихвите, според указанието трябва да бъдат в тази колона , в която е и главницата/. Така мисля, така и направих приложението.
аз имам следния въпрос, дали изплатен наем на съдружник декларира ли се в приложение 4
Декларира се, ако отговаря на критерия:
е) дружество и лице, което притежава повече от 5 на сто от дяловете или акциите, издадени с право на глас в дружеството; 
За всички е ясно, че това са случаите, в които собствениците са взели печалбата в себе си, но не е документирано, защото трябва да се плати данък дивидент. И на практика парите ги няма в касата, а се водят големи наличности.
ЕТ плащат 15% данък, а ЮЛ-10% корпоративен+5%дивидент/отложен във времето данък, в зависимост от решението на общото събрание/.
Така , че си е напълно нормално да разпределите дивидент и да си платите данъка, хем и собственикът ще има произход на парите си,които харчи за лични нужди.
Чл. 22. (1) Срокът в административното производство е 14-дневен, когато не е установен от закона или определен от органа по приходите, съответно от публичния изпълнител. Органът по приходите и публичният изпълнител не могат да определят срок, по-кратък от 7 дни.
(2) Сроковете се изчисляват по години, месеци, седмици и дни.
(3) Срокът, който се брои по години, изтича на същото число и в същия месец на съответната година, а когато такова число няма - в края на съответния месец.
(4) Срокът, който се брои по месеци, изтича на съответното число на последния месец, а ако последният месец няма съответното число, срокът изтича в последния му ден.
(5) Срокът, който се брои на седмици, изтича в съответния ден на последната седмица.
(6) Срокът, който се брои на дни, се изчислява от деня, следващ деня, от който започва да тече срокът, и изтича в края на последния му ден.
(7) Когато срокът изтича в неприсъствен ден, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.
(8) Последният ден на срока продължава до края на двадесет и четвъртия час, но ако трябва лично да се извърши или представи нещо пред органа по приходите или публичния изпълнител, срокът изтича в момента на приключване на работното време.
Няма основание да е в ред 7, щом са вноски на собственика по чл.134 ТЗ.
Друг е въпросът, ако това е безлихвен заем.
Различно данъчно отражение имат тези суми.
Затова в началото на темата ви помолих да си уточните какви са тези суми. В началото пишете , че има решение на общото събрание- което се прави при чл.134 от ТР,  в последния пост говорите за договор, което се прави при заем.
Какво бих направила при сегашната ситуация: тези инструменти, които ще се продават, ще оставя налични , за да ги изпиша при продажбата. За останалите бих поискала искане за да ги вложа в себестойността и изпиша на разход.
gidjen22, последно - да разбирам ли, че това са вноски на собственика в ЕООД-то му на база решение на общото събрание за временни парични вноски по чл.134 от ТЗ.  И ако е така, за тях могат да се уговарят лихви , но не са задължителни.
Ако е така то размера на самите вноски през 2013 г. следва да посочите в Приложение 4 на ГДД по чл.92 ЗКПО на ЕООД - на ред 6 , колона 2,1.
4.Сумата от 7000.00лв ред6 колона 2,1- само това
Нали въвеждат вече да можем да си виждаме какво подаваме с Д1 и д6, та работят явно пак по системата, на колежката пък ГДД по чл.92 се обработва едно денонощие.
Не бързайте да си начислявате лихвите, най вероятно след изтичане срока за подаване ще ги начислят, защото до тогава имате право да правите корекции по ГДД.
Аз ги слагам в Други задължения
Ивони, излезте и влезте отново в отчета на НСИ, в дясно на всички справки ще се появят червени кръстчета, а на тази може да пише и че е проблемна. Натиснете това червено кръстче, за да я изтриете от отчета.
Най-напред си обяснете за какво става въпрос- за заем ли или за вноски по чл.134 от Търговския закон. Ако е заем следва да е в ред 4, ако са вноски по чл.134-в ред 6.
Дд на ФЛ внасям след като го декларирам. Въпреки че са разделени в четири сметки, все пак ако го внеса предварително, ще погаси други задължения в сметката за данъци. Не че има нещо страшно, те все пак са си дължими, но в счетоводството друго ще съм закрила, а в НАП ще е друго. Мислех си , че няма значение, но ето , че при попълване на една ГДД на ФЛ се оказа, че авансовите вноски с декл по чл.55, не са закривани в срок и той не може да се възползва от отстъпката.
http://www.nsi.bg/node/523/  от тук си изтеглете формуляра, а може ако имате КЕП да го попълните он лайн пак от този сайт
КИД- не се прикачиха всички файлове
КИД- тук избирате кода на дейността
НКПД- избирате длъжността
мин праг 2014-прага на длъжността
 За приложение 4 буква "а", "б" и "л" са изключени от обхвата му.  Вижте указанието.