Файлът е само един за подаване в НАП и е текстови, създава се направо от програмата, и да с новата версия и аз го правих и подадох. Нали говорите за справката по чл.73?
Ако протокола от ОС за доп. пар вноски по чл,134 от ТЗ е от 2010г. и още не са върнати сумите, попълваме ли въпросното приложение?

Няма основание за деклариране, няма изпълнение през 2013 на решението от 2010.
Дали отговарят на чл.28 ЗКПО?
2. технологичен брак или промяна на физико-химичните свойства, установени с нормативен акт или с фирмени стандарти, когато не е налице нормативен акт, и в обичайните за съответната дейност размери;
3. изтичане срока на годност съгласно нормативен акт или фирмени стандарти, когато не е налице нормативен акт, и в обичайните за съответната дейност размери.
Едва ли, това са ел материали. Дали няма да е по добре да преоцените материалите и да ги продадете на по ниски цени?
Дани, корекция за трето тримесечие се прави до 15 декември и до тогава се внасят авансови вноски за трето тримесечие. Просто е съвет това :)
55555, как да не ви пуща, на самите ел услуги вече след като веднъж сте подали има бутон "коригираща"-там влизате и там правите промените. Отново подписвате и подавате, нов входящ номер и след това след обработка-пак съобщение.
 " Ако е възмажно да попитам и  още нещо- годишната ми печалба доста превишава прогнозираната и то заради постъпила сума по съдебен спор заедно с законовата и всички други лихви за забава което не може да се прогнозира...."
Щом сте посочвали прогнозна печалба, значи сте били на авансови вноски. Ако се отклонявате, ще ви се начислят лихви по формулата/има я и в ГДД/.Добре било до 15 декември да си оглеждате резултата и да коригирате авансовите вноски. На сайта има и калкулатор за изчисление на промяната.
Ето и мнението на Мария Босолова
Това за начисляването ще ви прикача едно мнение по въпроса, но защо ще си увеличавате ФР- нали не се отличавате от пазарната лихва? Или попадате в регулиране на слабата капитализация?
Относно другата фирма, можете да подадете коригираща декларация, аз поне така направих, не ми беше изобщо логично този който получава лихвата да пише , че е ДЗпредоставящ.
В указанието ясно е писано:
В код 4 е посочено, че се изисква деклариране на получените/предоставените заеми-главница, не се декларират погашенията по заема, както и остатъците по същия.
Здравейте dani54, имам точно такъв случай. Лихвата начислявам годишно, макар да има мнения по въпроса, че всеки месец трябва да пущам фактура или друг документ за начисляване месечно лихвата. Отпуснатия заем от 80000 посочвате във фирмата предоставяща заема на ред 4, лихвата на ред 6/макар той да е получател на лихвата, щом на заема е предоставящ то и лихвата следва да е в предоставящ- такова е указанието/. Ако се прилага пазарна лихва, не се посочва на ред 7-там са само сумите с които се отклонява лихвата от пазарната и се преобразува ФР.
Обратното във фирмата на получаващ.
Втората половина на страницата, където са ЕГН-тата-това е страницата на правото ви за ползване на електронните услуги по ваша заявление и уведомление. Та от ЕГН си можете да полъните ГДД по чл.50 он лайн или импорт на файл-това са възможностите.
Всяка фирма преди ликвидацията си трябва да предаде на НОИ документацията си по трудовите правоотношения ведомости заповеди и тн. Едва тогава ще може да имате хартиен документ. Но, тази фирма може още дълги години да съществува без да извършва дейност. Бих ви посъветвала да пазите булстата на фирмата и от време на време да следите в търговския регистър състоянието и, публикува ли годишни отчети, има ли смяна на адрес на управление...
А внесения патент? Може да имате и надвнесени осигуровки, данък доход... Вижте в настройките от кои сметки формира вземането и вижте тяхните салда, може да са вземания от клиенти?
Така обикновено се получава когато се внесат сумите преди да се подаде декларация 6. Системата закрива наличната декларация, но след подаването на Д6 за работниците, трябва да се изчака поне едно денонощие да се пренасочат сумите, защото това ще е декларацията с по ранна дата за погасяване.
Работи се постоянно по тези справки от страна на НАП, усъвършенстват се, вчера колега сподели, че му мърморели от НАП, че не следва последователността :1.декларация и след това 2.плащане.
Виждам, че по отношение на приходите от застрахователя за катастрофиралия и бракуван автомобил колегите са постигнали "пълен конфиденс"  :smile1:  :wink1:
Остава да допълним , че се преобразува счетоводния финансов резултат в увеличение с счетоводната балансова стойност на отписания актив от САП и в намаление с данъчната стойност на отписания актив от ДАП. Ако стойностите са еднакви, то данъчния ефект е нулев.
http://www.nap.bg/page?id=20

тук са и сметките и кодовете и примерните платежни
Хм, ако ви кажа да пишете , че заплатите са изплатени на 28.02.2014 и да декларирате данъка до 25.03,2014 г с Д6-ще ми кажете, че това е документ с невярно съдържание..... :hmmm:  :wink1:
"не може ли и д6 за платения данък до 25.03"-може ако заплатите са изплатени 28.02.2014
Както сте описали ситуацията сте внесли само първата тримесечна авансова вноска и не сте правили корекция по чл.88. Но дали е така положението в данъчно осигурителната сметка и дали внесените след 15 юли вноски за осигуровки или данъци не са отишли за погасяване на авансовата вноска? Ако имате КЕП проверете - и без това тази информация ще ви трябва за попълване на ред 23 от ГДД чл.92.
Попълнете и ред 5111 със същата сума. Вижте и забележката що е резидентна банка-е тази, която има център на икономически интереси на територията на страната и е ангажирана с икономическа дейност на територията на страната за период от една година или повече.