Една от годишните инвентаризации е тази на разчетите. Изпратете писмо до контрагента като поискате потвърждение за вашето салдо и с молба да посочи  тяхното задължение. Това е следващия вариант да разберете истинското вземане от този клиент. Първият естествено е вашият анализ.
Честит празник!
Притеснявате се, че подавайки ГДД с целия дължим данък в системата на НАП ще се дублира с декларираните авансови вноски. Така се притеснявахме и с декларация 6-13-ката на СОЛ дали няма да дублира задължения, нали с декларация 1 се формират задължения в справката за плащанията.
Явно е помислено от програмистите и в този случай щом в указанията на декларацията е написано ВНЕСЕНИТЕ . Аз бих следвала указанията, за да не се тълкува, че декларацията ми е с невярно съдържание.  :smile1:
(8) (доп., ДВ, бр. 34 от 2011 г., в сила от 03.05.2011 г.) Алинеи 1 - 7 не се прилагат за бюджетните предприятия, едноличните търговци, чиито годишни финансови отчети не подлежат на задължителен независим финансов одит, както и когато в закон е предвидено друго.
Не сте писали къде ще подавате ГФО. Ако е за търговския регистър, вижте тази алинея 8, съгласно която ако не подлежите на задължителен одит, не подавате нищо в ТР.
SBR, възможно е в ГДД пренасянето на загубата да е различна от тази от баланса, защото се пренася данъчна загуба в Справка 4. Зависи и дали са осчетоводени данъчни разлики или преобразуването е само в ГДД. Направете анализ, сравнете ГДД, към отчетите няма ли некакви пояснителни бележки.
разгледайте си случая, да не сте ги съдили и да стои като разчет в някоя сметка 44 вземания по съдебни спорове
Да не е ДДС за възстановяване? 503/4538 за да се закрие разчета.
Зависи, какъв е тоя акт, какъв е тоя данък придобиване на какво, и защо ви се връща, надвнесен ли, може да е разчет.
Ами преди това сте имали разход, но не сте използвали всички условия на пакета, който сте закупили от банката. Така че сега е приход, ама в коя сметка си решите, отделете ги от нетните продажби, например 729
Точно така, правилно


Чл. 104. (1) След подаването на декларацията, но преди изтичането на законоустановения срок за подаването й, подателят има право да прави промени, свързани с декларираните данни и обстоятелства, основата и определените задължения.
(2) Промени в подадена декларация се извършват с нова декларация.
(3) Подадена след изтичането на срока по ал. 1 декларация за промени се смята за неподадена и не поражда правни последици за целите на данъчното облагане.
(4) Коригиращи декларации за задължителни осигурителни вноски могат да се подават и след изтичане на законоустановения срок за подаване
Нека да  прикачим новите сметки на НАП, да ги имаме под ръка във форума  :smile1:
И аз реших, че ни би следвало да има дебитно салдо на 401. Добре би било да погледнете аналитичното осчетоводяване на връщането на надвнесеното по банка.
Дт 503 разпл сметка
Кт 499 други кредитори   

Като върнете парите- обратно
Може да направите проверка на електронния подпис като го тествате на сайта на издателя. При мен излизаше предни години на отчетите високо горе тъмно лилаво , когато не бях с правилната версия на  Adobe Reader.
Дт 699 за услугата
Кт 703 за услугата

Дт 303 при върната продукция вестници
 Кт 701 за върната продукция вестници
   
   
Аз използвам 699, когато е от минали години

При това положение 703 ще си дойде само с оборотите от 2013.
Благодаря за отговора, искам още нещо да попитам - през 2013 година прихода е минимален, когато пусна кредитните известия салдото по 703 ще е на минус,  това няма ли да е проблем след това в отчетите и декларацията?

Това е истината, загуба и какво от това.
Как ще пуснете КИ за 2013, вече сме 2014?
(2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Регистрираното лице е длъжно да отрази издадените от него или от негово име данъчни документи, както и отчетите за извършените продажби по чл. 119 в дневника за продажбите за данъчния период, през който са издадени.

А при клиента това КИ е следвало да се въведе в дневника на покупките:
(5) Независимо от ал. 4, регистрираното лице е длъжно да отрази получените от него кредитни известия в дневника за покупки за данъчния период, през който са издадени.

Трябвало е да реагирате веднага след извънсъдебното споразумение.
Споделете причината, като я откриете и отстраните, опит за други :)
Чл. 115. (1) При изменение на данъчната основа на доставка или при развалянето на доставка, за която е издадена фактура, доставчикът е длъжен да издаде известие към фактурата.
(2) Известието се издава задължително не по-късно от 5 дни от възникване на съответното обстоятелство по ал. 1.

Така е  :good:
А има ли го като задължение  в справката за задълженията тази д6 с данъка, който смятате че не е дръпнат? И при мен се закриха задълженията, имах и данък с 8-ца.