Обикновенно проблема е в  Adobe Reader , при позната докато не го деинсталира стария и инсталира новия, даже не и отваряше отчетите. Възможно ли е интернет връзката ви да прекъсва, на други сайтове работи ли нормално? Има и телефони за връзка с НСИ , както и имейл, за технически проблеми.
Това видяхте ли:

За да работите с ИС "Бизнес статистика", е задължително да ползвате, съгласно действащата нормативна уредба, валиден цифров сертификат (Квалифициран електронен подпис), чрез който да се идентифицирате. Освен това за нормалното й функциониране е необходимо работната станция, от която ще работите, да има инсталирани следните софтуерни продукти:

1) Интернет браузър (един от следните):
◦Microsoft Internet Explorer 7, 8, 9, 10, 11;
◦Mozilla Firefox 2.0 или по-нов;
◦Google Chrome.
2) Adobe Reader 9 или по-нов.
ВАЖНО! 64-битовите версии на MS Internet Explorer 8 и 9 не се поддържат, тъй като PDF-plugin-ът на Adobe Reader не работи в MS Internet Explorer 64-bit. Вместо това, ако браузърът Ви е MS Internet Explorer 8 или 9, ползвайте 32-битовата версия на браузъра. При Internet Explorer 10 и 11 такъв проблем няма.

Вместо Adobe Reader 9 (или по-нов) може да ползвате също Adobe Acrobat 9 (или по-нов), ако разполагате с този продукт, но трябва да имате предвид, че Adobe Acrobat е комерсиален продукт и ползването му изисква да имате закупен съответен лиценз, за разлика от Adobe Reader, който е безплатен продукт. Системата няма да работи коректно с друг PDF viewer (като например Foxit Reader).
 "и получава месечно 420лв."- значи е наясно с личния труд и декларирането му в декларация 1.
"През м.12.2013 решава да си даде допълнителни 2000лв. Логично тези пари се отнасят за цялата 2013г"-ето това не е ясно за какво са дадени тия 2000 лв.?? :)
Ние в БГ сме факири по това , че всичко може. Трудно приемаме правилата, дай да направим ей така, да видим какво ще стане- изобретенията също са на тази почва измислени, но в счетоводствата едва ли.
Приключих една фирма с разпределен дивидент преди да е изтекла годината и познайте каква нагласия правих на собствения капитал, да не говорим , че в баланса не ти дава да я сложиш в неразпределена печалба с минус, а в загуби за минали периоди с минус, за да може да покажеш текущата печалба. Нямаше друга неразпределена печалба от минали години, та да се прихване. Както и да е.
Дали не е дошло време да се замислим - "Дали трябва" за много неща и в работата си?
tarsia0, благодаря за линка, много смислени разсъждения и  заключения.
Таблица 1 на част ІІІ от приложение 4 се попълва от платеца на дохода, това са случаите, когато ЮЛ е наемател, а ФЛ е наемодател.
Таблица 2 на част ІІІ от приложение 4 се попълва от данъчно задълженото лице, това са случаите, когато ФЛ е наемател и ФЛ е наемодател.
След като нямате дейност, а само внесен капитал, то следва да подадете
НАП- ГДД по чл.92-образец 1010а
НСИ-Декларация за неактивност
ТР-ГФО,протокол ОС, декларация истинност, такса

Относно това, че искате да сложите навсякъде нули, това не е вярно. Има внесен капитал и следва да се отрази в отчетите. Това , че сте си изтеглили парите от банката от сметката за регистрацията, не значи , че него го няма и е нула.
Пак ще обираме негативите в изказванията на собствениците на фирмите, които обслужваме, трудно вече ни разграничават от НАП в посланията си по повод промените   :smile1:
Аааа има и друго условие! Трябва и да сте внесли до 30.04.2014 данъкът за довнасяне.
на опашка да заявяват да им се премести внесената сума - по нова сметка и код 110000
ужжасс
Макар че в разпореждането на БНБ се дава възможност на банките да запазят сега съществуващата сметка 7301, ама да видиме

Защо да не дадат възможност да заявяваме надвнесените суми в коя от сметките да се прехвърлят по електронен път с КЕП?
110000- внасяне данъци и други приходи за централния бюджет
551111-внасяне на приходи за социалноосигурителните фондове на НОИ
561111-внасяне на приходи за НЗОК
Прави впечатление, че 581111 за ДЗПО не се коментира, което означава, че надвнесени суми по нея ще могат да се ползват в бъдеще.
"Не се ли подава ГДД по чл.92 образец 1010а без дейност?"
Подава се, коментара беше каква е тая "декларация от НСИ в ТР", която искате да публикувате в ТР.
Наемодателят ще впише в Приложение 4 в част ІІІ таблица 1,1 данните за платеца на дохода, удържал данък през четвъртото тримесечие, а в таблица 1 ще впише и данъка удържан през четвърто тримесечие.
Впишете на ред 2120 сумата на авансово внесените  и ще изчезнат лихвите. Сложили сте вероятно и отметката срещу 21,2 Да.
По т.3 не отбелязах, че само предприятията,  платци на доходи, изготвят справка по чл.73 за изплатените през годината доходи. При вас няма такъв паричен поток във фирмата.
1.За публикуване на ГФО в АВ не с представя декларацията от НСИ. За АВ следва да представите/съкратен ГФО за МСП/: баланс, опр,/собствен капитал и паричен поток-може и без тях/,справка за нетекущите дълготрайни активи, счетоводна политика,решение на общото събрание за приемане на отчета и разпределение на печалба, декларация за истинност по чл.13 от ТР и платена такса.
2.Сделката с продадените дялове е между физическите лица, фирмата не е замесена, за да и се търси касов апарат.Как се разплащат ФЛ става ясно пред нотариуса. Във фирмата само се сменя аналитичността на собствеността на капитала.
3.Така е.
4.Ако  капиталът е същия при учредяването и при продажбата на дяловете - така се получава.
Вижте становището на НАП по въпроса
Да, след приключването има бутон за възстановяване и корекции, само че до 31 март 2014. След тази дата не са позволени корекции.